Încearcă 4 deserturi cu puține calorii
Un desert bun încununează o masă delicioasă. Tuturor ne place să servim și ceva dulce după ce am mâncat. Însă nu trebuie să ne neglijăm nici sănătatea, așa că este bine să optăm pentru deserturi cu puține calorii.
În acest articol îți arătăm cum să prepari acasă dulciuri sărace în calorii. Astfel, îți poți încânta papilele gustative fără să depășești aportul caloric recomandat. Da, ai citit bine, te poți bucura de un desert gustos fără să îți sacrifici dieta!
Deserturi cu puține calorii
1. Înghețată cu ceai verde
Înghețata cu ceai verde face parte dintre cele mai delicioase deserturi cu puține calorii. O poți servi cu plăcere fără niciun sentiment de vinovăție.
Ingrediente
- Coaja unei lămâi (3 g)
- 1 cană de apă (200 ml)
- Zeama unei lămâi (45 ml)
- 4 foi de gelatină fără arome
- 1 borcan de cremă de brânză light (200 g)
- 1 cană de ceai verde care a fost deja infuzat (200 ml)
- 2 ouă – separă gălbenușurile (120 g)
Îți recomandăm și:
Mod de preparare
- Amestecă ceaiul cu foile de gelatină (care trebuie lăsate mai întâi la înmuiat în apă rece).
- Adaugă apa, zeama și coaja de lămâie.
- Bate gălbenușurile și adaugă-le în compoziție. Amestecă bine.
- Adaugă crema de brânză și îndulcitorul preferat. Amestecă bine.
- Bate albușurile spumă și adaugă-le în amestecul preparat.
- Toarnă compoziția într-un vas și las-o în congelator până începe să se întărească.
- Scoate-o din congelator și amestec-o bine pentru a nu se cristaliza. Pune-o din nou în congelator.
- Repetă ultimii doi pași până obții consistența dorită, adică una cremoasă.
2. Tartă cu cocos
Tarta cu cocos nu poate lipsi de pe lista de deserturi cu puține calorii. Această rețetă hrănitoare poate fi inclusă în meniul oricărei mese, în orice moment al anului. Nuca de cocos se remarcă printr-un conținut bogat de săruri minerale, în special magneziu.
Ingrediente
- Un praf de sare
- 1 nucă de cocos întreagă (2,5 kg)
- Coaja unei jumătăți de lămâie (1,5 g)
- 1 cană de lapte degresat (200 ml)
- ½ lingură de rom de cocos (2,5 ml)
- 3 linguri de amidon de porumb (15 g)
- ½ cană de lapte de cocos cu un conținut redusde grăsime (100 ml)
- ½ cană de lapte condensat degresat (100 ml)
Mod de preparare
- În primul rând, deschide nuca de cocos și ia o jumătate de cană de apă din interiorul ei.
- Amestecă apa de cocos cu laptele degresat.
- Pune amestecul într-o cratiță, împreună cu amidonul de porumb.
- Bate amestecul până obții o compoziție cremoasă, fără cocoloașe.
- Într-un alt vas, bate laptele de cocos cu coaja de lămâie, laptele condensat și un praf de sare. Adaugă amestecul în compoziția preparată anterior.
- Dă amestecul în clocot și bate-l în continuare până când se îngroașă.
- Ia cratița de pe foc și adaugă romul cu cocos, amestecând continuu.
- Unge cu unt formele de mini tarte și toarnă compoziția în ele.
- Lasă desertul să se răcească până ajunge la temperatura camerei, apoi pune formele în frigider.
- Scoate tartele din forme, pune-le pe farfurie și decorează-le după preferințe.
Ar putea să îți placă și:
Rețete de dulciuri fără zahăr pe care ar trebui să le încerci
3. Frigărui cu fructe
Pe lângă faptul că sunt sărace în calorii, frigăruile cu fructe oferă o doză generoasă de vitamina C, prezentă în căpșune și kiwi.
Ingrediente
- 1 kiwi (10 g)
- 1 pară (30 g)
- 4 căpșune (10 g)
- 1 banană (120 g)
- Frunze de mentă pentru decor
Mod de preparare
- Spală bine căpșunele și îndepărtează codițele și frunzele. Usucă-le cu un prosop de bucătărie.
- Curăță restul fructelor.
- Taie fructele (în afară de căpșune) în bucăți mici și înfige-le în bețișoarele pentru frigărui.
- Lasă puțin frigăruile pe grătar, apoi servește-le imediat.
- Decorează cu frunze de mentă.
- Dacă dorești, poți turna niște iaurt degresat peste frigărui.
4. Tartă cu tofu
Tarta cu tofu este printre cele mai gustoase deserturi cu puține calorii, însă este și foarte hrănitoare. Tofu este bogat în proteine și fier și nu conține colesterol.
Ingrediente
- 120 g tofu
- 4 ouă (240 g)
- 2 căpșune mari (5 g)
- 1 linguriță de scorțișoară măcinată (5 g)
- 1 linguriță de extract de vanilie (5 ml)
- 1 lingură de îndulcitor (5 g)
- 1 cană de lapte de soia (200 ml)
- 1 cană de lapte degresat (200 ml)
Mod de preparare
- Procesează în blender ouăle, laptele degresat, laptele de soia și îndulcitorul, până obții un amestec fin și cremos.
- Adaugă extractul de vanilie și scorțișoara.
- Toarnă compoziția în forme la alegere, gătește-o la baie de aburi și las-o să stea 10 minute.
- Scoate tartele din forme și, după ce se răcesc, pune-le în frigider.
- Decorează-le cu felii de căpșune.
Savurează aceste deserturi cu puține calorii și încearcă să adaugi chiar mai multe ingrediente. O opțiune excelentă ar fi nucile și semințele!
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.