4 semne că îți iubești cu adevărat partenerul - Doza de Sănătate
 

4 semne că îți iubești cu adevărat partenerul

Uneori, s-ar putea să te simți nesigur/-ă sau să te îndoiești de sentimentele tale. Acesta este motivul pentru care am decis să împărtășim câteva semne care arată că îți iubești cu adevărat partenerul. Citește mai departe pentru a le descoperi!
4 semne că îți iubești cu adevărat partenerul

Ultima actualizare: 20 septembrie, 2019

Unele lucruri din viață sunt esențiale pentru toate ființele umane, cum ar fi a iubi și a fi iubit. Deși este posibil să treci prin probleme financiare sau personale, dacă ai parte de dragoste, te vei simți mai bine. Cu toate acestea, este posibil să te întrebi dacă îți iubești cu adevărat partenerul sau nu.

În acest articol, vei descoperi patru semne pentru a ști dacă îți iubești cu adevărat partenerul sau dacă te confrunți doar cu infatuarea. Înfruntă-ți fricile și descoperă adevărul despre sentimentele tale!

Ce se întâmplă dacă nu simți la fel ca partenerul tău?

Femeie melancolică privind în zare

În primul rând, este important să îți accepți sentimentele și să nu te păcălești singur/-ă. Acesta este singurul mod în care vei putea privi în interiorul tău și vei descoperi ce simți cu adevărat pentru partenerul tău.

Prin urmare, primul pas este acceptarea posibilității ca ceea ce simți să nu fie dragoste. Acceptarea posibilității ca relația voastră să se încheie este curajoasă.

Nimeni nu este vinovat pentru că nu simte dragoste. Deși partenerul tău poate dori mai mult, nu te poți forța să simți lucruri pe care nu le simți.

Ascultarea nu este un lucru rău. În plus, vor exista momente în care amândoi vă veți simți distanți. Totuși, acest lucru nu înseamnă că a sosit sfârșitul relației voastre.

Nu te simți vinovat/-ă pentru analizarea lucrurilor și pentru a fi mai introspectiv/-ă în ceea ce privește sentimentele tale. Bine sau rău, lucrul important este să accepți realitatea a ceea ce simți și să nu te păcălești. Acordă-ți tot timpul necesar pentru a face acest lucru.

Acestea fiind spuse, să aruncăm o privire la 4 semne că îți iubești cu adevărat partenerul, în cazul în care ai îndoieli serioase.

4 semne că îți iubești cu adevărat partenerul

1. Te gândești la partener și la bunăstarea acestuia

Cum este să îți iubești cu adevărat partenerul

Când fericirea și bunăstarea unei alte persoane ajung în gândurile tale, cu siguranță simți emoții intense pentru partenerul tău.

Un indiciu clar că îți iubești cu adevărat partenerul este că te gândești la el și la bunăstarea lui. Gândurile se conectează, atrag, evocă și hrănesc dorința de a fi cu acesta și de a te asigura că este bine. Un semn clar că îți iubești partenerul este atunci când vrei să petreci timp cu el.

Dacă, în schimb, te gândești mereu să fii cu o altă persoană sau îți amintești de parteneri vechi, este posibil să nu mai ai aceleași sentimente pentru partenerul tău. De obicei, acest lucru se întâmplă treptat, motiv pentru care este o idee bună să fii atent/-ă la comportamentul și gândurile tale.

2. Partenerul tău îți dă putere și te încurajează

Partenerul tău te va ajuta întotdeauna să oferi lumii cea mai bună versiune a ta.

Când iubești pe cineva, îi arăți cum ești, fără să ascunzi sau să deghizezi părți ale personalității tale. Asta înseamnă că partenerul tău ar trebui să te iubească așa cum ești.

Dragostea face ca oamenii să-și dorească să fie mai buni și să evolueze. Dragostea îți oferă un impuls de energie în fiecare zi.

Dorința de a întreprinde noi proiecte împreună, de a vă decora casa, de a merge la cină la restaurantul vostru preferat sau de a călători împreună sunt semnele că îți iubești cu adevărat partenerul.

3. Nu suferi de gelozie sau lipsă de siguranță

Cuplu în care se manifestă gelozia

Nu trebuie să te îndoiești de sentimentele sau acțiunile partenerului tău. Gelozia poate avea efecte devastatoare asupra unei relații.

Gelozia rezultă practic din lipsa de încredere și siguranță. Atunci când ai încredere în partenerul tău și afișezi un respect autentic, nu simți nevoia să îl spionezi și nici să îi verifici conturile de social media, telefonul mobil, buzunarele sau îmbrăcămintea.

Această nesiguranță te face să crezi că partenerul te înșală. Acest lucru va duce, de asemenea, la gânduri negative care vor dăuna relației voastre.

O persoană care decide să iubească ar trebui să o facă necondiționat, să se expună la posibilitatea de a fi rănită și să nu-l facă pe partenerul actual să plătească pentru durerea pe care alții i-au provocat-o în trecut.

4. Nu simți nevoia să îți întrebi constant partenerul dacă te mai iubește

Atunci când îl iubești cu adevărat pe partenerul tău, nu trebuie să îl întrebi ce simt pentru tine. Te bucuri de toate lucrurile bune și îți ajuți partenerul în perioadele dificile sau când simți că are nevoie.

Deși timpul zboară atunci când sunteți împreună, puteți fi, de asemenea, separați, deoarece nu depindeți unul de celălalt. Relația voastră se bazează pe încredere, răbdare, bunătate și respect. Orice certuri pe care le aveți fac doar să vă consolideze relația.

Acestea sunt cele 4 semne că îți iubești cu adevărat partenerul. Felicitări, te afli într-o relație bazată pe dragoste și respect!


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Perles, F., San Martín, J., Canto, J., & Moreno, P. (2013). Inteligencia emocional, celos, tendencia al abuso y estrategias de resolución de conflicto en la pareja. Escritos de Psicología / Psychological Writings. https://doi.org/10.5231/psy.writ.2011.0605
  • Díaz Bolaños, C. D., González Sosa, Y., Rodríguez Rodríguez, R. I., Rodríguez Trueba, J. C., Luján Henríquez, I., & Rodríguez-Mateo, H. (2018). Satisfacción familiar, comunicación e inteligencia emocional. International Journal of Developmental and Educational Psychology. Revista INFAD de Psicología. https://doi.org/10.17060/ijodaep.2018.n1.v1.1171
  • Rohmann, E., Führer, A., & Bierhoff, H. W. (2016). Relationship Satisfaction Across European Cultures: The Role of Love Styles. Cross-Cultural Research. https://doi.org/10.1177/1069397116630950

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.