5 exerciții simple pentru modelarea siluetei acasă - Doza de Sănătate
 

5 exerciții simple pentru modelarea siluetei acasă

Este foarte important să găsești o intensitate medie. Astfel, dacă nu ești încă obișnuită cu exercițiile fizice, poți adopta o rutină completă care îți va permite să obții rezultate treptat, fără a te accidenta.
5 exerciții simple pentru modelarea siluetei acasă

Ultima actualizare: 10 iunie, 2018

Exercițiile fizice sunt esențiale ca să te menții în formă și să ai o sănătate optimă. Ele sunt importante și pentru a-ți modela talia astfel încât să ai curbe frumoase. Cu ajutorul lor, poți obține un echilibru perfect între „subțire” și „cu forme”. Descoperă câteva exerciții simple pentru modelarea siluetei acasă!

În articolul de azi îți propunem 5 exerciții simple pentru modelarea siluetei acasă. Prin intermediul următoarei rutine, îți vei tonifia atât partea superioară a corpului, cât și cea inferioară. Drept rezultat, vei avea mușchi mai bine definiți, mai puțină grăsime, mai multă flexibilitate, zero piele lăsată și un plus de rezistență, vitalitate și, desigur, stimă de sine.

O rutină de exerciții simple pentru modelarea siluetei acasă

Exerciții simple pentru modelarea siluetei acasă care te fac mai atractivă

Rutina de exerciții pe care ți-o prezentăm mai jos este simplă, dar eficientă. O poți încerca la tine acasă în orice moment al zilei și nu ai nevoie de aproape niciun accesoriu. Da, o saltea de antrenament poate fi utilă, precum și câteva greutăți dacă vrei să mărești intensitatea (poți folosi chiar și sticle de apă). În plus, muzica îți va permite să-ți menții nivelul de energie.

Tu decizi care este numărul repetărilor și al seturilor și intensitatea exercițiilor. Poți să mărești aceste valori treptat, pentru a evita suprasolicitarea sau accidentările. Este ideal să crești progresiv parametrii menționați, până când îți atingi obiectivul. Apoi, nu mai ridica ștacheta și menține constant parametrii.

1. Genuflexiunile

Femeie încercând exerciții simple pentru modelarea siluetei acasă

Genuflexiunile reprezintă un exercițiu clasic pentru modelarea siluetei.

Sunt atât de simple încât nu necesită aparate speciale și le poți executa oricând. De asemenea, genuflexiunile îți pot fortifica și modela fesele, coapsele și gambele.

Instrucțiuni:

 • Pentru a executa o genuflexiune, stai cu picioarele depărtate la lățimea coapselor.
 • Apoi, îndoaie genunchii puțin câte puțin. Coboară fesele spre podea cât de mult poți, fără a ridica picioarele.
 • Nu uita, spatele trebuie să fie drept pe tot parcursul exercițiului!

2. Săriturile

Sărituri incluse pe lista de exerciții simple pentru modelarea siluetei acasă

Dacă pe lângă tonifierea picioarelor vrei să elimini grăsimea, va trebui să practici exerciții aerobice. Acestea te vor ajuta să-ți mărești rezistența și capacitatea respiratorie.

O modalitate excelentă de a-ți atinge acest obiectiv este să execuți diferite tipuri de sărituri.

 • Un exercițiu aerobic pe care îl poți încerca acasă este să sari coarda. Această activitate simplă arde un număr ridicat de calorii și multă grăsime.
 • Pentru persoanele care surferă de dureri articulare, o altă variantă este să sari pe o trambulină. Există trambuline cu arcuri de uz casnic.

Reține însă că trebuie să sari cu vârfurile picioarelor, nu cu călcâiele.

3. Scândura, pe lista de exerciții simple pentru modelarea siluetei acasă

Scândura inclusă pe lista de exerciții simple pentru modelarea siluetei acasă

Talia îți dacă ești sau nu în formă. Acumulăm adesea grăsime la nivelul abdomenului, așadar nu uita să antrenezi această regiune. Și o dietă sănătoasă este esențială pentru a-ți modela silueta, în special talia.

Scândura reprezintă un exercițiu intens și eficient pentru fortificarea abdomenului.

 • Întinde-te pe burtă și susține-ți greutatea în vârfurile picioarelor și coate.
 • Corpul trebuie să fie ridicat de pe sol și paralel cu acesta. Nu ridica fesele prea sus și menține abdomenul încordat.
 • Menține această poziție cât de mult timp poți.

4. Flotările

Flotări incluse pe lista de exerciții simple pentru modelarea siluetei acasă

Partea superioară a corpului îi fascinează pe bărbați și le produce multe griji femeilor. Fie că vrei să previi lăsarea pielii brațelor, fie că vrei să ai un piept ferm și frumos, este important să practici flotări tradiționale.

Există mai multe variații ale flotărilor. Poziția inițială pe care trebuie să o adopți este similară cu scândura. Însă, în loc de coate, trebuie să-ți susții greutatea în mâini.

Poți executa flotări și cu o singură mână și apoi cu cealaltă. Totul depinde de rezistența și de preferințele tale.

5. Exercițiu de întindere pentru spate

Exerciții simple pentru modelarea siluetei acasă și în natură

Pentru a-ți modela silueta, nu este de ajuns să-ți tonifiezi musculatura și să arzi grăsimea. Trebuie să ai o postură corporală adecvată—adică nu cu pieptul îndreptat spre stânga sau cu spatele îndoit.

Așadar, este indicat să execuți exerciții de întindere pentru spate.

 • Întinde-te pe spate și îmbrățișează-ți genunchii cu brațele.
 • Leagănă-te ușor la stânga și la dreapta pentru a-ți masa coloana vertebrală.
 • Apoi, lasă unul dintre genunchi într-o parte și întinde-te. Vei observa că jumătatea opusă a spatelui tău se întinde. Repetă exercițiul, antrenând cealaltă parte.

Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.