5 plante medicinale care te ajută să slăbești

· 1 octombrie 2015

Anumite plante medicinale, cum ar fi ceaiul verde, ceaiul roșu, ghimbirul, păpădia și coada calului au efecte benefice asupra sănătății, mai ales când vine vorba de pierderea în greutate (doar dacă sunt însoțite de o alimentație sănătoasă și exerciții fizice zilnice).

În acest articol, îți vom arăta care sunt beneficiile acestor plante medicinale, precum și modul în care este recomandat să le consumi pentru a slăbi treptat, fără a face mari sacrificii. Urmează aceste sfaturi și vei scăpa definitiv de acele kilograme nedorite, îmbunătățindu-ți în același timp și starea de sănătate.

Ceai verde

Ceaiul verde este foarte popular printre alte plante medicinale și este cunoscut în mod special pentru eficiența sa în eliminarea kilogramelor în plus. Această plantă te ajută să slăbești datorită capacității sale de a accelera metabolismul. În acest fel, arzi mai ușor caloriile și pierzi kilogramele nedorite. Mai mult, stimulează arderea grăsimilor și previne retenția de apă, fiind astfel foarte benefic pe mai multe planuri.

Îți recomandăm să limitezi consumul de ceai verde, dacă suferi de constipație, întrucât este astringent și dacă ești anemic, deoarece îngreunează absorbția de fier în organism.

 

Plante medicinale

Ceai roșu

Ceaiul roșu provine din aceeași plantă ca și ceaiul verde, numai că trece printr-un proces îndelungat de fermentație. Din acest motiv, ceaiul roșu este chiar mai eficient în eliminarea kilogramelor în plus, fiind și un stimulent mai puternic, drept pentru care nu reprezintă cea mai bună opțiune pentru persoanele care suferă de anxietate sau insomnie. Îți recomandăm să alegi varianta care ți se potrivește cel mai bine, în funcție de propria situație.

Coada calului

Pentru persoanele a căror obezitate se datorează în parte retenției de apă din organism, recomandăm consumul de coada calului, un diuretic foarte eficient. Această plantă mărește cu până la 30% cantitatea de urină produsă în corpul nostru și ajută la eliminarea toxinelor.

Coada calului se găsește pe timp de vară în zonele umede, în apropierea râurilor, laurilor sau mlaștinilor și mai ales în sol argilos. Partea pe care trebuie să o folosești este tulpina, și nu frunzele. Agață undeva un mănunchi de tulpini și lasă-le la uscat.

Coada-calului

Păpădie

Păpădia este una dintre cele mai purificatoare plante medicinale, iar dacă vrei să atingi greutatea ideală, trebuie mai întâi să elimini toxinele acumulate în organism. Păpădia este și diuretică, astfel că ajută la digerarea corespunzătoare a grăsimilor și reglează nivelul de glucoză. 

Ghimbir

Ghimbirul este un super-aliment, cunoscut de mult timp pentru proprietățile sale medicinale. Acesta te ajută să slăbești datorită capacității sale de a accelera metabolismul, de a îmbunătăți digestia, de a arde grăsimile și de a regla nivelul de glucoză. 

Ceai-de-ghimbir

Cum să consum plante medicinale?

Pentru a te bucura de beneficiile oferite de aceste plante, trebuie să bei în jur de trei căni de ceai pe zi. O altă opțiune este să bei extracte din aceste plante medicinale, pe care le poți găsi în magazinele naturiste. În acest caz, trebuie să consumi și o cantitate suficientă de apă pe parcursul zilei.

Începe prin a bea cel puțin două căni de ceai din plante medicinale sau extract pe stomacul gol. Apoi, bea cantitatea rămasă la mijlocul dimineții sau al amiezii. Încearcă să nu le consumi înainte de culcare pentru a nu fi nevoit să te duci la baie în timpul nopții și pentru ca proprietățile lor stimulante să nu te țină treaz.

Poți oricând să adaugi în aceste băuturi puțină zeamă de lămâie pentru a le întări efectele. Dacă vrei să le îndulcești, folosește stevia pentru a nu adăuga calorii în plus.

Deși unii dieteticieni ne recomandă să consumăm băuturi reci pentru a consuma un număr mai mare de calorii, în realitate lichidele reci dăunează ficatului, motiv pentru care te sfătuim să nu urmezi această recomandare. Cel mai bine este să consumi lichide calde, călduțe sau puțin reci, dar niciodată reci ca gheața. 

Observație

Trebuie să ții cont de faptul că aceste plante medicinale nu fac minuni. Acestea trebuie să fie însoțite de o alimentație sănătoasă și un program zilnic de exerciții fizice. Rezultatele nu sunt imediate, ci treptate, permițând corpului să slăbească în mod natural și prevenind efectele negative ale pierderii rapide în greutate și posibilitatea de a „recâștiga” rapid kilogramele pierdute.