7 plante pentru slăbit și modul de utilizare al acestora - Doza de Sănătate
 

7 plante pentru slăbit și modul de utilizare al acestora

Cea mai de preț proprietate a ceaiului verde este aceea de a detoxifia organismul prin eliminarea apei și lichidelor în exces. Pentru a avea cele mai bune rezultate, vă recomandăm să combinați următoarele plante cu o dietă sănătoasă, mișcare și cel puțin 2 litri de apă pe zi.
7 plante pentru slăbit și modul de utilizare al acestora
Elisa Morales Lupayante

Verificat și aprobat de pedagogul în educație fizică și nutriționistul Elisa Morales Lupayante.

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Dacă apelați la ajutorul unor plante medicinale pentru a stăvili poftele, veți începe să ardeți calorii, să aveți energie și să vă simțiți iarăși bine. Dacă sunteți în căutarea unei modalități de a accelera metabolismul, încercați următoarele 7 plante pentru slăbit!

Dacă faceți mișcare în fiecare zi și aveți o alimentație sănătoasă dar totuși nici gând de slăbit, să știți că nu sunteți singurii. Există și persoane care pur și simplu nu pot rezista tentației unei gustări sau altele care au un metabolism mai leneș.

Plante pentru slăbit – ceai verde

L-ați găsit în multe programe pentru slăbit și printre cele mai populare diete ale vedetelor. Nici nu e de mirare, pentru că ceaiul verde conține suplimentele pentru slăbit perfecte, inclusiv minerale și catechină.

Catechinele sunt niște antioxidanți în strânsă legătură cu accelerarea metabolismului și arderea grăsimilor. Mai mult, cantitatea mare de minerale din ceaiul verde, adică potasiu și magneziu, dau efect diuretic, favorizând eliminarea apei în exces.

Într-un studiu realizat de The American Journal of Clinical Nutrition, s-a arătat că persoanele participante care au băut 690 miligrame de extract de ceai verde, pe zi, timp de mai multe luni, au slăbit mai mult decât acelea care nu au avut acest supliment în dietă.

Plante pentru slăbit – coada calului

Coada calului este una dintre acele plante pentru slăbit

Coada calului este o plantă recomandată în programele de slăbit. Sunt bine cunoscute proprietățile ei de purificare ce ajută la eliminarea toxinelor și a lichidelor în exces din organism.

Te-ar putea interesa și:

5 plante medicinale pentru slăbit

Dacă este folosită singură, coada calului nu arde grăsimile. Dar, adăugată în dietă, va ajuta la detoxifiere, va împiedica depunerea unor eventuale depozite de grăsimi și va combate celulita.

Dracila poate ajuta la slăbit

Dracila este o plantă cunoscută pentru efectele ei în tratarea anxietății. Acest lucru ar putea fi bun și pentru slăbit, pentru că de multe ori, din cauza anxietății, mai luăm câte o gustare, ceea ce ne îngrașă. Dracila este renumită și pentru îmbunătățirea digestiei și accelerarea metabolismului.

Plante pentru slăbit – anghinare

Anghinarele sunt plante pentru slăbit

Anghinarea, nu numai că ajută la eliminarea toxinelor și a lichidelor în exces, dar va aduce și savoare dietei. Frunzele de anghinare conțin o cantitate mare de magneziu, calciu, fier și potasiu.

Sistemul digestiv și metabolismul vor avea numai de beneficiat dacă luați o gustare cu anghinare și veți avea senzație de sațietate mai mult timp.

Mesteacăn

Este bine să includeți și un supliment de mesteacăn în dietă. În felul acesta stimulați funcțiile rinichilor și accelerați eliminarea toxinelor și a apei în exces din organism.

Totuși, pentru slăbit, trebuie să profitați de proprietățile hipolipidemice și hidroalcoolice ale anghinarei. Iar mesteacănul are efect antiinflamator, stimulează secreția de bilă din ficat și funcțiile rinichilor.

Fucus

Fucusul este una dintre acele plante pentru slăbit

Fucus este o algă marină bogată în iod, proteine, vitamine din complexul B și minerale precum fierul, magneziul și fosforul. Cantitatea mare de iod stimulează tiroida care va contribui și ea la procesul de slăbit.

Totuși, n-ar trebui să consumați fucus în fiecare zi, dar de fiecare dată când îl folosiți, trebuie să fie proaspăt. Dacă nu, își pierde mult din proprietăți. Puteți să consumați această algă sub formă de ceai înainte de mese, deoarece va avea un efect de sațietate mai rapid.

Yerba Mate, termogenicul ideal pentru slăbit

Această plantă este cunoscută pentru proprietățile termogenice și este folosită de multe ori ca un supliment pentru slăbit. În plus, yerba mate vă face să vă săturați mai repede la masă și vă dă senzația de îndestulare mai mult timp.

Recomandări pentru slăbit:

  • Pentru a maximiza efectele acestor plante, vă recomandăm să le consumați sub formă de infuzie sau de ceai.
  • Nu este recomandată consumarea lor mai mult de o dată pe zi. În astfel de cazuri, aceste plante pot avea efecte edverse neașteptate.
  • Încercați să adoptați și o alimentație sănătoasă și să faceți exerciții în mod regulat. Și, desigur, nu uitați să beți 2 litri de apă pe zi.
  • Este bine să cereți și părerea medicului vostru înainte de a introduce aceste plante în dietă dacă suferiți de diabet, hipertensiune, sunteți însărcinată sau aveți un tratament în curs, deoarece acestea pot interfera sau pot cauza efecte adverse nedorite.

Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Abdul G Dulloo, Claudette Duret, Dorothée Rohrer, Lucien Girardier, Nouri Mensi, Marc Fathi, Philippe Chantre, Jacques Vandermander; Efficacy of a green tea extract rich in catechin polyphenols and caffeine in increasing 24-h energy expenditure and fat oxidation in humans, The American Journal of Clinical Nutrition, Volume 70, Issue 6, 1 December 1999, Pages 1040–1045, https://doi.org/10.1093/ajcn/70.6.1040

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.