6 remedii naturale pentru tratarea infecțiilor gâtului
 

6 remedii naturale pentru tratarea infecțiilor gâtului

Știați că gargara cu apă sărată sau o soluție de bicarbonat de sodiu este o modalitate eficientă de a trata infecțiile gâtului? Ambele metode contribuie la reducerea inflamației și la distrugerea germenilor.
6 remedii naturale pentru tratarea infecțiilor gâtului
Maricela Jiménez López

Scris și verificat de medicul Maricela Jiménez López.

Ultima actualizare: 02 septembrie, 2021

Cine nu a avut o infecție în gât? Este o experiență dureroasă care face viața de zi cu zi neplăcută. Doare să vorbești, să respiri și să înghiți… există vreo modalitate de ameliorare? Descoperiți câteva remedii naturale excelente pentru tratarea infecțiilor gâtului. Folosiți-le data viitoare când aveți dureri în gât!

Remedii naturale pentru tratarea infecțiilor gâtului

Femeie cu dureri în gât

Uneori, infecțiile gâtului apar la schimbările de temperatură sau în perioada de tranziție de la un sezon la altul. Alteori, utilizarea aerului condiționat poate usca și agrava o durere în gât.

Sosirea iernii ar putea fi vinovatul. Dar, oricare ar fi cauza, nu o ignorați pentru a nu ajunge să suferiți de stres și anxietate.

Infecțiile gâtului pot fi cauzate de bacterii, viruși sau leziuni. Unele bacterii sunt mai rezistente decât altele și pot necesita tratament cu antibiotice. Pentru infecțiile virale, câteva zile libere sunt suficiente pentru a vă recupera.

Rețineți că, din când în când, sistemul imunitar este mai slăbit, scăzând apărarea împotriva infecțiilor sau a anumitor boli. Așadar, asigurați-vă că aveți o dietă care să susțină o sănătate generală bună. În plus, vă recomandăm să încercați următoarele remedii naturale pentru tratarea infecțiilor gâtului:

1. Cimbru, miere și ceai de lămâie

Femeie care bea ceai pentru durerea în gât

Nimic nu este la fel de simplu sau eficient ca aceste trei ingrediente. Cimbrul este un puternic antiseptic care combate germenii. Mierea favorizează vindecarea, reduce inflamația și calmează întregul gât.

Combinând cimbru și miere cu suc de lămâie, veți obține un preparat medicinal pe care îl puteți savura pe tot parcursul zilei. Iată cum se pregătește:

 • Adăugați două linguri de cimbru proaspăt într-un litru de apă clocotită.
 • Adăugați sucul unei lămâi, precum și coaja rasă.
 • Fierbeți aceste ingrediente timp de 10 minute.
 • Luați vasul de pe foc și așteptați 10 minute înainte de a strecura lichidul.
 • Beți acest ceai cu două linguri de miere pe tot parcursul zilei.

2. Gargară cu apă sărată

Instrucțiuni:

 

 • Diluați o lingură de sare în 250 ml de apă.
 • Faceți gargară cu acest amestec o dată pe oră, dar nu îl înghițiți niciodată. Lăsați-l să ajungă în partea din spate a gâtului pentru câteva secunde înainte de a-l scuipa și apoi repetați.
 • În loc de sare, puteți folosi și o linguriță de oțet de mere sau chiar bicarbonat de sodiu. Toate cele trei ingrediente vor reduce inflamația, vor ucide germenii și bacteriile prezente și vă vor trata durerile în gât eficient.

3. Usturoiul, cel mai bun antibiotic natural

Usturoiul pe lista de remedii naturale pentru tratarea infecțiilor gâtului

 

Toată lumea știe că usturoiul este cel mai puternic antibiotic natural din lume. În plus, îl puteți găsi practic oriunde. Este eficient, sănătos și nu are efecte secundare negative. Deci, de ce să nu-l folosiți pentru a trata infecțiile gâtului? Iată cum:

 • Zdrobiți un cățel de usturoi și diluați-l în jumătate de cană de apă. Beți până la fund.
 • Puteți repeta acest proces de două ori pe zi. Mirosul de usturoi va rămâne, dar remediul merită efortul.

4. Comprese de ceai de mușețel

 

Acest tratament va fi aplicat sub formă de compresă umedă pentru durerea în gât. Reduce inflamația și vă oferă o ușurare. Urmați acești pași:

 • Pregătiți mușețelul adăugând trei linguri de plantă la o cană cu apă.
 • Strecurați lichidul într-un castron, udați un prosop sau o cârpă și aplicați compresa pe gât.
 • Repetați acest proces ori de câte ori compresa își pierde căldura. În mod ideal, fiecare aplicare va dura 10 – 20 de minute.

5. Turmeric și ceai verde

 

 • Acest tratament este foarte ușor și eficient. Combinarea ceaiului verde cu turmericul este o modalitate excelentă de a trata infecțiile gâtului. Va ajuta la reducerea inflamației și la accelerarea recuperării.
 • Pregătiți ceaiul verde ca de obicei. Când apa fierbe, adăugați o jumătate de linguriță de turmeric măcinat.
 • După aproximativ cinci minute după ce ați oprit focul, beți ceaiul cu puțină miere.

6. Odihnă, pe lângă remedii naturale pentru tratarea infecțiilor gâtului

Corpul luptă împotriva infecțiilor. Singurul mod în care o poate face este cu multă odihnă. Deci, asigurați-vă că dormiți corect. Când sunteți bolnavi, ar trebui să dormiți aproximativ 10 sau 11 ore pe zi. Dormiți suficient noaptea pentru a vă recupera. Încetul cu încetul, vă veți simți din nou bine!


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.