6 sucuri naturale pentru anxietate - Doza de Sănătate
 

6 sucuri naturale pentru anxietate

Femeile au tendința de a se îngrijora des, ceea ce le face să sufere de anxietate mai mult decât bărbații. Totuși, există câteva remedii naturale pentru anxietate care vă pot ajuta să faceți față acestei probleme și să evitați consecințele negative.
6 sucuri naturale pentru anxietate

Ultima actualizare: 22 decembrie, 2022

Stilul de viață modern pe care îl adoptă majoritatea oamenilor astăzi este presărat cu numeroase obligații, ceea ce îi face să sufere de anxietate. Această problemă trebuie privită ca oricare altă afecțiune deoarece, dacă nu primește tratament corespunzător, poate scade calitatea vieții și provoacă probleme fizice și emoționale. În cele ce urmează, vă prezentăm 6 sucuri naturale pentru anxietate care vă vor ajută să scăpați rapid de temeri!

Potrivit unor studii realizate în ultimii ani, cu cât o persoană are de îndeplinit mai multe sarcini în fiecare zi, cu atât crește nivelul său de anxietate. În mod similar, aceste studii au demonstrat faptul că femeile au tendința de a suferi de anxietate mai des decât bărbații din cauza faptului că au mai multe îndatoriri în familie.

Deși problemele grave trebuie tratate de un specialist, există sucuri naturale pentru anxietate care vă pot ajuta să țineți această problemă sub control.

6 sucuri naturale pentru anxietate

Suc de papaya și mere

Sucuri naturale pentru anxietate cu papaya

Acest suc delicios este perfect pentru ameliorarea stării de anxietate atunci când vi se face foame din cauza nervilor și vreți să mâncați o porție suplimentară de mâncare. Proprietățile acestui suc vă ajută să țineți sub control anxietatea și pofta de mâncare, în timp ce stimulează procesul digestiv.

Ingrediente

 • 1 papaya tăiată bucățele
 • 1 măr roșu fără sâmburi

Cum se prepară?

Puneți ambele fructe într-un blender și adăugați puțină apă pentru a ușura amestecarea lor. Vă recomandăm să beți acest suc cu 2 sau 3 ore înainte de culcare sau cu o jumătate de oră înainte de masă.

Suc de varză și morcovi

Sucul de varză și morcovi este perfect atunci când aveți o stare de anxietate datorită antioxidanților și vitaminei C din compoziția sa. În afară de faptul că ne ajută să combatem anxietatea, acest suc este foarte bun și pentru sistemul imunitar.

Ingrediente

 • ¼ varză medie tocată
 • 3 morcovi mari
 • 2 bulbi de fenicul tăiați în 4 bucăți

Cum se prepară?

Puneți toate ingredientele într-un blender, amestecați bine și beți imediat.

Suc puternic pentru anxietate

Sucuri naturale pentru anxietate pe bază de frunze verzi

Acest suc puternic combină proprietățile vindecătoare ale usturoiului, ale cepei, ale ardeilor și ale pătrunjelului, ce vă pot ajuta să țineți sub control anxietatea, în timp ce vă întăriți sistemul imunitar.

Ingrediente

 • O mână de pătrunjel
 • 2 ardei
 • 2 cepe
 • 2 căței de usturoi

Cum se prepară?

Puneți toate ingredientele într-un blender și adăugați puțină apă. Vă recomandăm să beți acest suc rece, o dată la două zile.

Suc de banane, căpșuni și pere

Acest suc delicios este perfect pentru stările de anxietate. Este sățios și nu veți simți nevoia să mâncați mult. Aceste fructe vă dau energie și vă îmbunătățesc starea de spirit, astfel încât să puteți termina toate sarcinile planificate.

Ingrediente

 • 1 banană
 • 250 grame de căpșuni
 • 1 pară

Cum se prepară?

Puneți toate ingredientele într-un blender cu o jumătate de cană de apă și amestecați timp de câteva minute până la omogenizare. Beți acest suc dimineața.

Suc de pere cu ovăz

Castron cu fulgi de ovăz

Ovăzul și perele sunt doi mari aliați utili împotriva anxietății. Prin adăugarea ovăzului, acest suc vă ține de foame și nu vă permite să mâncați prea mult (o consecință a stării de anxietate).

Ingrediente

 • 1 pară coaptă
 • 2 linguri de fulgi de ovăz
 • Miere
 • 1 cană (200 ml) de ceai de mentă

Cum se prepară?

Folosiți un storcător de fructe pentru extrage sucul din pară. Puneți-l într-un blender împreună cu fulgii de ovăz și ceaiul de mentă. Amestecați timp de câteva minute sau până la omogenizare. La final, adăugați puțină miere pentru a îndulci sucul.

Suc de mere și nuci

Sucul de mere și nuci este o băutură sănătoasă care vă ajută să țineți sub control starea de anxietate. Aceste este sățios și vă ajută să beneficiați de proprietățile vindecătoare ale merelor și ale nucilor. Dacă nu vă puteți îmbunătăți starea de spirit sau nu puteți scăpa de stările anxioase, nu ezitați să încercați acest suc delicios.

Ingrediente

 • 1 măr spălat
 • Lapte de migdale
 • 4 nuci (bune pentru sistemul nervos)
 • Puțină miere din flori de portocal (relaxantă)

Cum se prepară?

Folosiți un storcător de fructe pentru a extrage sucul din mărul nedecojit. Apoi, puneți sucul într-un blender împreună cu laptele de migdale și cu cele patru nuci. La final, adăugați puțină miere din flori de portocal și consumați această băutură calmantă și răcoritoare.


Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.