7 alimente contra căderii părului - Doza de Sănătate
 

7 alimente contra căderii părului

Părul tău cade în exces? Nu incluzi aceste alimente în dieta ta zilnică? După ce vei afla care sunt avantajele pe care acestea le oferă, nu ezita să începi să le consumi în mod regulat pentru a avea o podoabă capilară mai bogată.
7 alimente contra căderii părului

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Există mulți factori care pot influența căderea excesivă a părului. Ceea ce mulți oameni nu își dau seama este că uneori pierderea podoabei capilare apare din cauza anumitor deficiențe nutriționale. Deși este posibil să te concentrezi mai mult pe tratamente externe, părul necesită anumite ingrediente pentru a fi sănătos. Din acest motiv, ca o completare a produselor topice pentru alopecie, este necesar să incluzi în dieta ta alimente contra căderii părului.

Dacă observi că în ultima vreme pierzi mai multe fire de păr decât în mod normal (peste 100 zilnic), consumă zilnic alimentele pe care le vom enumera în cele ce urmează.

7 alimente contra căderii părului

1. Spanac

Spanacul pe lista de alimente contra căderii părului

Această delicioasă legumă cu frunze verzi este unul dintre cele mai eficiente alimente contra căderii părului. Dacă pierzi fire de păr în exces, nu ezita să consumi spanac proaspăt sau ușor gătit.

 • Spanacul conține fier, betacaroten și vitamine C, nutrienți necesari pentru creșterea sănătoasă a părului.
 • În plus, această legumă oferă o cantitate mică de aminoacizi ce întăresc foliculii piloși și ajută ca firele să crească puternice și strălucitoare.

2. Linte

Lintea inclusă în alimente contra căderii părului

Lintea este una dintre cele mai complete tipuri de leguminoase. Este recomandată în orice dietă pentru o oferi corpului nutrienții și proteinele de care are nevoie pentru a funcționa în mod corespunzător.

 • Lintea conține biotină și proteine care sunt necesare pentru sănătatea părului. Acestea nu numai că opresc căderea părului, ci îl și întăresc și previn ruperea firelor.
 • Această leguminoasă este, de asemenea, o sursă minunată de fier, mineral care ține sub control căderea părului și combate anemia.

3. Pește gras

Pește gras în grupul de alimente contra căderii părului

Somonul, tonul și alte tipuri de pește gras conțin cantități mari de acizi grași omega 3 și proteine cu valoare biologică ridicată ce îmbunătățesc sănătatea părului.

 • Consumul de pește gras de cel puțin două ori pe săptămână previne pierderea uleiurilor naturale de la nivelul scalpului și stimulează creșterea părului.
 • Anumite specii de pește conțin și seleniu, un ingredient cheie în prevenirea căderii părului.
 • Peștele gras conține antioxidanți, ce luptă contra acțiunii radicalilor liberi și reduc slăbirea rădăcinilor firelor de păr.

4. Ovăz

Ovăzul sub formă de fulgi

Ovăzul ocupă un loc foarte important pe lista de alimente contra căderii părului. Fulgii de ovăz nu numai că îmbunătățesc digestia, ci sunt folosiți și în tratamentele de înfrumusețare și conțin cantități importante de vitamina B și minerale.

 • Nutrienții din ovăz întăresc firele de păr și luptă contra căderii acestuia.
 • În plus, aminoacizii din ovăz sporesc sănătatea foliculilor piloși și creșterea unei podoabe capilare sănătoase și puternice.

5. Dovleac

Dovleacul de plăcintă

Dovleacul este celebru în lumea gastronomiei. Este un ingredient foarte versatil și economic, ce poate fi inclus într-o dietă echilibrată în numeroase moduri.

 • Este ideal pentru sănătatea părului grație conținutului său de vitamina E, un nutrient antioxidant ce reduce daunele cauzate de toxine și expunerea la soare. Această vitamină este absorbită de rădăcini și ajută la creșterea noilor fire de păr.
 • Conține, de asemenea, vitamina C și acizi grași esențiali, ce ajută la reglarea activității glandelor sebacee, prevenind uscarea excesivă și căderea părului.
 • În plus, dovleacul conține minerale precum potasiul și zincul, ce stimulează circulația sângelui la nivelul scalpului și sinteza de colagen.

6. Ouă

Ouă crude contra căderii părului

Ouăle sunt printre cele mai recomandate alimente contra căderii părului. Deși utilizarea de ouă crude în măștile de păr are numeroase beneficii, te poți bucura de efecte pozitive și dacă alegi să consumi acest aliment sănătos.

 • Proteinele cu valoare biologică ridicată din ouă ajută la formarea unor fire de păr puternice și strălucitoare.
 • În plus, nutrienții conținuți de ouă repară daunele foliculilor piloși și previn uscăciunea și căderea excesivă a părului.
 • Ouăle conțin și cantități mari de vitamine din complexul B, ce joacă un rol important în creșterea sănătoasă a părului.

7. Nuci

Nuci pe lista de alimente contra căderii părului

Nucile românești, migdalele și alte tipuri de nuci conțin aminoacizi și minerale esențiale ce oferă beneficii multiple pentru firul de păr.

 • Nucile îți oferă zinc, seleniu și magneziu, elemente ce reduc slăbirea foliculilor piloși și accelerează creșterea părului.
 • În plus, acizii grași din nuci ajută la menținerea producției normale de uleiuri pe scalp, ceea ce previne uscăciunea excesivă.
 • Conținutul de omega 3 și omega 6 al nucilor este ideal pentru eliminarea inflamației foliculilor piloși și tratarea problemelor de natură circulatorie.

Îți cade părul în exces? Nu ai inclus încă aceste alimente în dieta ta de zi cu zi? Nu mai sta pe gânduri! Și nu uita: pentru a ține sub control căderea părului este necesar să adopți și un ritual corect de spălare și îngrijire a acestuia.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.