7 trucuri pentru a bea apă mai frecvent - Doza de Sănătate
 

7 trucuri pentru a bea apă mai frecvent

Dacă ți se pare anost să bei apă, îi poți modifica gustul cu felii de fructe sau ierburi aromatice. Astfel, consumul acestei băuturi va deveni o activitate mult mai plăcută. Apoi, vei putea înlocui treptat apa aromată cu apă simplă.
7 trucuri pentru a bea apă mai frecvent
Eliana Delgado Villanueva

Verificat și aprobat de nutriționistul Eliana Delgado Villanueva.

Ultima actualizare: 21 mai, 2018

De câte ori ai jurat că o să bei mai multă apă pe parcursul zilei, însă nu ai reușit să-ți schimbi rutina? Consumul de apă reprezintă unul dintre cele mai bune remedii pentru numeroase probleme de sănătate și, în plus, previne diverse boli. În articolul de azi îți propunem 7 trucuri pentru a bea apă mai frecvent, fără a depune un efort excesiv.

Creșterea aportului de apă îmbunătățește sănătatea

Dacă ești hotărât să bei mai multă apă, reține faptul că această măsură îți va afecta sănătatea într-un mod pozitiv. Creșterea aportului de apă:

  • Îmbunătățește funcția renală
  • Ameliorează durerile și inflamațiile, în special pe cele de la nivelul genunchilor și al gâtului
  • Oferă pielii și părului un aspect mai sănătos
  • Combate constipația
  • Reduce retenția de apă și balonarea

Iată câteva trucuri pentru a bea apă mai frecvent, care sunt foarte accesibile:

1. Încearcă să ai mereu la îndemână o sticlă de apă

Femeie care încearcă trucuri pentru a bea apă mai frecvent

Primul sfat pentru a-ți crește aportul de apă este să ai la îndemână o sticlă plină oriunde mergi. Acest recipient ar trebui să aibă o capacitate de un litru. Umple-l de două ori pe zi.

Sticla ta de apă trebuie să te însoțească permanent, astfel încât să poți bea acest lichid cu ușurință și în mod constant, fără a pierde timpul. Intră și tu în rândul persoanelor care au mereu în geantă o sticlă de apă!

2. Adăugarea de lămâie și gheață, printre cele mai bune trucuri pentru a bea apă mai frecvent

Dacă îți este greu să bei apă deoarece ești obișnuit cu sucuri, cafea și băuturi răcoritoare, este cazul să te supui unui proces de „detoxifiere” pentru a-ți ajuta corpul să se adapteze.

Un prim pas este să servești apă cu gheață și lămâie. Poți adăuga și câteva picături de Stevia rebaudiana pentru a îndulci băutura, fără a-ți crește aportul de calorii. Treptat, poți mări volumul de apă inclus în limonadă.

3. Experimentează cu diferite arome

Trucuri pentru a bea apă mai frecvent cu fructe

O altă modalitate de a face apa să fie mai atractivă este să-i modifici aroma. În acest scop, include fructe, flori sau plante aromatice în acest lichid cu câteva ore înainte de a-l bea.

Pe lângă faptul că va fi mai colorată și mai apetisantă, băutura consumată va avea o aromă incredibilă, care te va încuraja să-ți crești aportul de apă. Aspectul atractiv al apei pe care o bei i-ar putea convinge și pe cei din jurul tău să se hidrateze mai bine.

4. Setează-ți alarme sau scrie notițe

Dacă ai pus în aplicare trucurile prezentate anterior, dar nu ai reușit să-ți atingi obiectivul (de pildă, îți amintești să bei apă noaptea, când nu mai ai timp să-ți satisfaci necesarul zilnic), încearcă următorul truc practic: setează alarme și scrie notițe.

Această măsură te va ajuta să bei puțină apă la fiecare câteva minute, în loc să bei o cantitate mare deodată.

Lipește bilețele pe biroul la care lucrezi, pe frigider sau în dormitor și apelează la alarma telefonului tău mobil. Astfel, vei include treptat consumul de apă în rutina ta zilnică. După ce ai folosit alarmele și notițele o perioadă, nu vei mai avea nevoie de ele.

5. Mișcarea suficientă, pe lista de trucuri pentru a bea apă mai frecvent

Trucuri pentru a bea apă mai frecvent și a te antrena

Un alt truc pentru a bea apă mai frecvent este să-ți faci corpul să producă mai multă transpirație, ceea ce provoacă o senzație de sete. Modul ideal de a pune în aplicare acest truc este să te antrenezi intens de două ori pe săptămână.

O singură sesiune îți va crește aportul de apă cu jumătate de litru sau chiar un litru. Nu va trebui să te forțezi, deoarece corpul tău va tânji oricum după apă.

6. Bea apă la momente oportune

Pentru a profita din plin de beneficiile medicinale menționate anterior, bea apă pe stomacul gol.

  • Cel mai bun moment să bei apă este dimineața, de îndată ce te-ai trezit, înainte să servești micul dejun.
  • La începutul zilei, consumă 2-3 pahare de apă puțin câte puțin.
  • Continuă să bei apă pe parcursul dimineții sau după-amiaza pentru a-ți satisface necesarul zilnic.

Dacă întâmpini probleme de somn, evită să bei apă înainte de culcare.

7. Când setea se deghizează în foame

Setea potolită cu trucuri pentru a bea apă mai frecvent

Știai că uneori mâncăm chiar și când nu ne este foame, deoarece confundăm setea cu această senzație? Încearcă următorul experiment:

Dacă ți se face foame între mese, bea multă apă și așteaptă câteva minute. În acest mod, pe lângă faptul că-ți vei crește aportul de apă, vei evita gustările excesive și-ți vei ține sub control greutatea corporală.

Consumul de apă cu o jumătate de oră înainte de masă te va ajuta să mănânci mai puțin.


Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.