Un pahar de apă pe stomacul gol – 10 beneficii - Doza de Sănătate
 

Un pahar de apă pe stomacul gol – 10 beneficii

Apa înseamnă viață. Pentru a-ți începe ziua cu dreptul, bea apă pe stomacul gol.
Un pahar de apă pe stomacul gol – 10 beneficii

Ultima actualizare: 13 octombrie, 2018

Organismul uman este compus în mare parte din apă. De pildă, mușchii conțin acest lichid în proporție de 75%, creierul în proporție de 90%, oasele în proporție de 22% și sângele în proporție de 83%. Din acest motiv, este esențial să consumăm apă pe stomacul gol pentru a ne menține sănătoși și a ne proteja organismul de diverse boli.

Nu ar trebui să treacă nicio zi fără să profiți de beneficiile oferite de consumul a 1-4 pahare de apă pe stomacul gol. În cele ce urmează, îți vom prezenta avantajele oferite de acest obicei foarte sănătos.

10 motive pentru a bea un pahar de apă pe stomacul gol

Fiind un lichid esențial pentru a putea trăi, beneficiile apei sunt importante pentru a ne menține sănătatea. Toate organele noastre au nevoie de ea pentru a funcționa corect și a fi sănătoase. Trebuie să profităm de proprietățile acestei băuturi minunate oferite de natură.

Consumul de apă pe stomacul gol
 • Consumul a 1-2 pahare de apă înainte de micul dejun ne ajută să eliminăm toxinele și toate celelalte substanțe de care organismul nostru nu are nevoie. Apa previne dezvoltarea bolilor și stimulează metabolismul.
 • Pe timp de noapte, organismul repară celule și se curăță singur. Consumul unui pahar de apă pe stomacul gol în acest interval va stimula abilitatea organismului de a elimina deșeurile prin intermediul urinei.
 • Dacă bei un pahar de apă pe stomacul gol, îți vei proteja organismul împotriva efectelor nocive ale unor substanțe precum băuturile alcoolice, tutunul, poluanții, alimentele de tip „junk food” și nu numai.
 • Apa este un aliat de nădejde pentru piele. Aceasta menține elasticitatea și tonusul pielii, prevenind apariția ridurilor premature.
 • Consumul de apă dimineața protejează și hidratează organele vitale.
 • Dacă vrei să pierzi în greutate, nu ezita să bei două sau trei pahare de apă pe stomacul gol. Apa stimulează arderea grăsimilor și a caloriilor. Acest lichid reduce pofta de mâncare și previne câștigul în greutate cauzat de mâncatul în exces.
 • Apa protejează sistemul limfatic și tranzitul intestinal. Aceasta ne ajută să ținem sub control nivelul de cortizol și oferă protecție împotriva infecțiilor.
 • Pentru a-ți începe ziua cu un plus de energie, te sfătuim să bei un pahar de apă pe stomacul gol. Acest obicei te va ajuta să eviți oboseala matinală.
 • Consumată înainte de micul dejun, apa stimulează mișcările intestinale, prevenind astfel constipația.
 • Dacă suferi de gastrită, apa îți poate fi un aliat de nădejde. Bea cel puțin trei pahare de apă pe stomacul gol pentru a reduce aciditatea din stomac și a ameliora crampele ce produc gastrită.

Cum să consumi apă dimineața

Femeie consumând apă pe stomacul gol

Pentru a ne îngriji sănătatea și organismul, trebuie să consumăm apă în fiecare dimineață. Cu toate acestea, este indicat să o consumăm cu moderație. Beneficiile acesteia vor fi anulate dacă facem exces într-un timp foarte scurt. Dacă vrei să consumi acest lichid pe stomacul gol, reține următoarele:

 • Dacă vrei să bei doi litri (patru pahare) de apă pe zi, este indicat să împarți acest volum în patru doze. De pildă, poți să bei un pahar pe stomacul gol dimineața, apoi încă unul după micul dejun. Celelalte două pahare le poți bea la ore diferite înainte de masă.
 • La început, te sfătuim să consumi apa în doze mici. Începe prin a bea un singur pahar pe stomacul gol. Treptat, mărește acest volum la două sau trei pahare.
 • Apa pe care o consumi trebuie să fie de calitate superioară. Dacă apa de la robinet la care ai acces nu satisface acest standard, optează pentru apă plată îmbuteliată.
 • Consumată pe stomacul gol, apa cu zeamă de lămâie este un amestec foarte benefic.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.