9 fructe pentru eliminarea toxinelor - Doza de Sănătate
 

9 fructe pentru eliminarea toxinelor

Toxinele pot proveni din numeroase surse: mâncarea pe care o consumăm, apa pe care o bem, medicamentele pe care le luăm în fiecare zi, radiațiile din mediul înconjurător sau stresul vieții cotidiene. Pe scurt, sursele de toxine ne înconjoară în permanență.
9 fructe pentru eliminarea toxinelor
Mario Benedetti Arzuza

Scris și verificat de medicul Mario Benedetti Arzuza.

Ultima actualizare: 09 august, 2022

În următorul articol, îți vom prezenta diferite fructe benefice pentru eliminarea toxinelor în mod natural. Acestea au un gust delicios, motiv pentru care va fi pur și simplu o plăcere să le consumi pentru a-ți purifica organismul.

Este bine să îți cureți periodic organismul de toxinele ce se acumulează în acesta, astfel încât să-ți îmbunătățești starea generală de sănătate. Este important de știut că natura ne oferă uneltele necesare pentru a elimina aceste substanțe nocive din corp.

Curăță-ți organismul de toxine cu următoarele 9 fructe!

Merele

Merele sunt fructe pentru eliminarea toxinelor

Merele au abilitatea de a-ți stimula ficatul, precum și rinichii. De asemenea, aceste fructe te pot feri de bolile cardiovasculare și ajută la funcționarea corectă a sistemului digestiv, ceea ce îți va permite să eviți constipația și diareea.

Concentrația mare de polimeri acizi și neutri din mere te poate ajuta să-ți cureți corpul de impurități, aceste substanțe eliminând toxinele și normalizând nivelul de colesterol din sânge.

Fructe pentru eliminarea toxinelor: avocado

Fructele de avocado sunt bogate în grăsimi mononesaturate, grăsimi sănătoase ce ajută la reducerea colesterolului. Aceste fructe mai conțin și vitamina E, un antioxidant puternic ce poate elimina toxinele din organism.

De asemenea, conținutul de potasiu al unui fruct de avocado ajută la ținerea sub control a depresiei, iar conținutul de acid folic al acestuia este util pentru prevenirea oboselii.

Bananele

Bananele sunt fructe cu proprietăți foarte benefice pentru organism. Acestea ajută la reglarea funcției intestinale, prevenind constipația. În plus, consumul de banane ajută la reducerea nivelului de stres și ameliorează simptomele cauzate de hiperaciditatea gastrică.

Fructe pentru eliminarea toxinelor: grepfrut

Grepfrutul este unul dintre acele fructe pentru eliminarea toxinelor

Pe lângă faptul că sunt foarte bune pentru detoxifierea organismului, grepfruturile ajută la prevenirea bolilor de piele și conferă tenului un aspect mai proaspăt și sănătos.

De asemenea, acestea conțin cantități mari de vitamina C, ceea ce este esențial pentru întărirea sistemului imunitar. Astfel, vei putea evita răcelile și infecțiile, simultan întărindu-ți sistemul digestiv și urinar.

Portocalele

Portocalele conțin cantități mari de fosfor, element foarte util atunci când vrei să-ți ții sub control nivelul de stres și să elimini toxinele acumulate în organism.

Acidul citric pe care aceste fructe îl conțin este depurativ, ajutând la curățarea tractului digestiv. Astfel pot fi eliminate bacteriile ce se dezvoltă în colon. De asemenea, portocalele sunt și un dezinfectant foarte puternic.

Fructe pentru eliminarea toxinelor: ananasul

Ananasul este unul dintre acele fructe pentru eliminarea toxinelor

Ananasul conține cantități ridicate de bromelaină, o substanță ce susține circulația corectă a sângelui. În plus, acesta facilitează digestia, astfel încât proteinele să fie mai bine asimilate în cadrul acestui proces.

Căpșunile

Căpșunile sunt bogate în antioxidanți și fitonutrienți, precum și în vitamina C. Conținutul lor de fibre solubile este foarte util pentru a controla nivelul de zahăr din sânge. De asemenea, căpșunile ajută la combaterea stresului și ameliorarea simptomelor menopauzei.

Fructe pentru eliminarea toxinelor: pepenele

Pepenele este unul dintre acele fructe pentru eliminarea toxinelor

Pepenele este un fruct cu o aromă delicioasă, perfect pentru detoxifierea organismului. Conținutul bogat de apă și nivelul scăzut de zahăr îl fac deosebit de util pentru a preveni deshidratarea atunci când încerci să-ți cureți corpul de toxine.

În plus, consumul regulat de pepene previne apariția anumitor tipuri de cancer și reduce nivelul de colesterol.

Papaya

Papaya este un fruct excelent ce te va ajuta să ai o digestie corespunzătoare, sporindu-ți producția sucurilor pancreatice. Una dintre componentele sale, numită papaină, poate fi folosită ca purgativ sau laxativ.

Sperăm că vei include câteva dintre fructele ce facilitează eliminarea toxinelor în dieta ta zilnică!


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Todo, absolutamente todo lo detox es un timo. 29-06-2018. [Online] Disponible en MalditaCiencia.
  • Klein A.V. & Kiat H. (2014) Detox diets for toxin elimination and weight management: a critical review of the evidence. J Hum Nutr Diet. doi: 10.1111/jhn.12286
  • Seaman, David R. “Toxins, Toxicity, and Endotoxemia: A Historical and Clinical Perspective for Chiropractors.” Journal of chiropractic humanities vol. 23,1 68-76. 3 Sep. 2016, doi:10.1016/j.echu.2016.07.003

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.