A supraviețuit coronavirusului la 101 ani - Doza de Sănătate
 

A supraviețuit coronavirusului la 101 ani

Alberto Belluci a scăpat de naziști de trei ori în timpul celui de-al doilea război mondial. Acest italian va împlini în curând 102 ani și tocmai a învins infecția cu coronavirus. Aceasta este o poveste plină de speranță în aceste vremuri dificile.
A supraviețuit coronavirusului la 101 ani

Ultima actualizare: 22 mai, 2020

Numele lui este Alberto Belluci și a supraviețuit gripei spaniole între anii 1918 și 1920. Acest italian mândru a apărut la știri  în întreaga lume. Bărbatul care a supraviețuit coronavirusului la 101 ani este a doua cea mai în vârstă persoană din lume care a învins boala. De fapt, domnul Belluci va împlini 102 ani în aprilie.

În mijlocul unui perioade atât de întunecate în care numărul celor infectați și morți continuă să crească, aceste povești sunt aducătoare de speranță. Mai mult, cazul domnului Belluci nu este singurul.

Zhang Guangfen este un alt supraviețuitor al pandemiei de coronavirus. Aceasta este o pacientă din Wuhan, epicentrul focarului. La vârsta de 103 ani, a fost externată după ce a petrecut șase zile la terapie intensivă.

COVID-19, după cum știm, este agresiv mai ales cu populația în vârstă. Cu toate acestea, auzim din ce în ce mai multe excepții în fiecare zi. Multe familii merg la spital pentru a-și prelua părinții în vârstă și bunicii curajoși. Ei trăiesc pentru a-și spune povestea, supraviețuind războaielor și efectelor unei pandemii la care nimeni nu se aștepta.

Cum se explică apariția acestor cazuri? De ce acești pacienți cu o vârstă atât de înaintată au învins coronavirusul? Poate este destinul sau poate au un sistem imunitar deosebit de puternic. Poate este noroc sau poate acest virus necunoscut alege să arate milă în cazul anumitor oameni. Nu știm care este motivul, însă aceste povești sunt pline de curaj și speranță.

Bărbat care a supraviețuit coronavirusului la 101 ani

Alberto Belluci: omul care a supraviețuit coronavirusului la 101 ani

Numărul deceselor provocate de coronavirus în Italia este devastator. La această oră, există peste 204.000 de persoane infectate și peste 27.600 de morți. Totuși, statisticile zilnice par a fi în scădere. Aceasta este o rază de speranță, în special în zona Lombardiei, care a fost cea mai afectată de COVID-19.

Cu toate acestea, dincolo de aspectele legate de sănătate, există și alte domenii care ar trebui să ne îngrijoreze. Apar probleme din ce în ce mai mari la nivel social, iar resursele oamenilor se termină, chiar și atunci când vine vorba de alimente de bază.

Una dintre cele mai frumoase țări din lume continuă să trăiască în frică și incertitudine. Tocmai de aceea povestea acestui bărbat de 101 ani care a supraviețuit coronavirusului este, fără îndoială, una dintre cele mai frumoase întâmplări din aceste zile.

Ziare precum Corriere della Sera au răspândit această veste, care a fost distribuită în scurt timp în toată lumea. Astfel, chiar dacă este adevărat că există multe cazuri de persoane în vârstă care au învins coronavirusul, povestea lui Alberto Belluci este specială.

Eroul din Rimini

Citind un titlu care spune că un bărbat în vârstă de 101 ani a învins coronavirusul, ne este greu să ne imaginăm prin ce a trecut acest om. În copilărie, Alberto Belluci a prins sfârșitul Primului Război Mondial, iar la vârsta adultă a trecut prin Al II-lea Război Mondial. Alberto Belluci este din Rimini, un oraș de pe coasta Adriaticii, din nordul Italiei, care a fost cel mai grav afectat de coronavirus.

Când s-a îmbolnăvit și a început să aibă probleme de respirație, Elisa, nepoata sa, a fost nevoită să apeleze la autoritățile sanitare pentru a veni să-i ridice bunicul. Chiar înainte de a-l lăsa să plece și gândindu-se că aceasta ar putea fi ultima dată când îl vede, ea i-a spus câteva cuvinte încurajatoare: „Acest virus nu este nimic în comparație cu nemții pe care i-ai înfruntat. Trebuie să te întorci, bunicule.”

Iar Alberto Belluci a făcut exact asta. S-a întors la familia sa. Chiar și acum, în interviurile pe care le dă presei din țara sa, acesta subliniază faptul că, pentru el, coronavirusul nu este nimic în comparație cu tot ceea ce a trăit în trecut. Născut în mijlocul pandemiei de gripă spaniolă, a supraviețuit celui de-al doilea război mondial și a scăpat de naziști de trei ori.

Cum ar putea să nu se întoarcă acasă la familia sa? Nimeni nu-l poate opri!

Bărbat mergând pe ponton în ceață

Viitorul nu este pecetluit, putem cu toții să trecem peste această pandemie de coronavirus

Titlul potrivit căruia un bărbat în vârstă de 101 ani a supraviețuit coronavirusului este plăcut și interesant din două motive. Primul este faptul că vine din Italia, o țară care, alături de Spania, este una dintre cele mai afectate de pandemia de coronavirus. Al doilea motiv este faptul că Alberto însuși afirmă că viitorul nu este scris pentru nimeni.

Primăria din Rimini îl descrie ca pe un erou. La vârsta de 101 ani, Alberto Belluci ne arată că există minuni. Cu toate acestea, eroul nostru a subliniat un fapt: i-a fost foarte frică. În jurul lui oamenii mureau într-o singurătate deplină, departe de afecțiunea celor dragi.

În timp ce era martor la această dramă, el avea un singur lucru în minte, pe care îl repetă jurnaliștilor atunci când este intervievat: „A casa mi aspettavano” (Mă așteaptă acasă). Acum vrea doar să se odihnească, să mănânce mese calde și să se bucure de îmbrățișările familiei sale.


Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.