6 beneficii uimitoare ale îmbrățișărilor - Doza de Sănătate
 

6 beneficii uimitoare ale îmbrățișărilor

Știai că, pe lângă faptul că oferă alinare, îmbrățișările scad nivelul de stres și anxietate și întăresc sănătatea aparatului cardiovascular?
6 beneficii uimitoare ale îmbrățișărilor

Ultima actualizare: 25 aprilie, 2019

Citește mai departe și descoperă câteva beneficii uimitoare ale îmbrățișărilor. Fără îndoială, acestea sunt printre cele mai răspândite gesturi de afecțiune din întreaga lume și din toate timpurile.

Oamenii au o necesitate imperioasă de a primi și a oferi afecțiuneAceasta începe de când suntem bebeluși și căutăm dragostea părinților și îmbrățișarea lor protectoare.

Beneficii uimitoare ale îmbrățișărilor

1. Îți îmbunătățesc stima de sine

Beneficii uimitoare ale îmbrățișărilor precum stima de sine crescută

Contactul fizic oferă siguranță și încredere în sine. Printr-o îmbrățișare, permitem unei alte persoane să pătrundă în spațiul nostru personal. Prin acest contact direct, corp la corp, oferim în mod simbolic încrederea noastră celui care ne îmbrățișează.

Putem spune că îmbrățișările ne umanizează. Prin acest gest simplu, transmitem un mesaj clar de afecțiune, apreciere și simpatie. Astfel, îmbrățișările ne îmbunătățesc starea de spirit și ne oferă forță interioară. 

2. Ne oferă un alt mod de a comunica

Limbajul corpului reflectă clar starea emoțională. Chiar dacă nu fac parte din limbajul verbal, mișcările fizice sunt o modalitate de a comunica. Printr-o îmbrățișare, ambele părți primesc un mesaj pe care îl înțeleg în mod intuitiv. 

Putem îmbrățișa pe cineva pentru a marca o reîntâlnire emoționantă. Putem ține în brațe un om pentru a-l consola sau pentru a-i spune „te iubesc”, indiferent dacă e vorba de un iubit, un frate sau un prieten.

Îmbrățișările fac parte din limbajul corpului, facilitând comunicarea între oameni.

3. Reduc stresul și anxietatea

Scăderea nivelului de stres pe lista de beneficii uimitoare ale îmbrățișărilor

O îmbrățișare este un „remediu” excelent pentru panică și anxietate. Într-o criză emoțională, îmbrățișările oferă o mare alinare. Contactul fizic reduce stresul și are un efect calmant.

Prin urmare, putem spune că unul dintre numeroasele beneficii uimitoare ale îmbrățișărilor este îmbunătățirea sănătății emoționale. Prin reducerea stresului, acestea ne oferă pace, fericire și bunăstare.

Îmbrățișările sunt de mare ajutor în momentele dificile, când suntem copleșiți de probleme sau simțim că nu putem merge mai departe. Nimeni nu este atât de puternic încât să nu aibă nevoie de o îmbrățișare măcar din când în când.

4. Îmbunătățesc sănătatea inimii

Îmbrățișările sunt și o manifestare fizică a dragostei. La fel ca sărutările, acestea au un efect concret în organism. Mai exact, are loc o creștere a nivelului de oxitocină

Oxitocina este un neurotransmițător care provoacă o senzație de plăcere și reduce disconfortul fizic și mintal. În plus, aceasta întărește sănătatea aparatului cardiovascular și a inimii.

În concluzie, îmbrățișările sunt cea mai plăcută modalitate naturală de a preveni sau ameliora bolile cardiace.

Îți recomandăm să citești și:

O îmbrățișare îți poate vindeca sufletul

5. Diminuează frica de moarte

Beneficii uimitoare ale îmbrățișărilor în relațiile cu cei din jur

Îmbrățișările și celelalte tipuri de contact fizic afectiv sau prietenesc ne oferă consolare. Mai mult, acestea reduc frica generată de moarte.

Îmbrățișările primite ne umplu de forță interioarăși ne invită să îmbrățișăm, la rândul nostru, persoanele care au nevoie de consolare.

Când cuprindem cu brațele un om, un animal sau chiar un copac, înfruntăm cu mai multă seninătate dificultățile care ne apar în cale.

În plus, îmbrățișările ne ajută să acceptăm cu resemnare chiar momentul în care noi înșine ne dăm ultima suflare. 

6. Măresc nivelul de serotonină

Serotonina este o substanță chimică secretată de corpul nostru care acționează ca un neurotransmițător. Când îmbrățișăm persoanele dragi, nivelul de serotonină din organism crește și simțim plăcere și fericire.

O persoană deprimată sau stresată are un nivel scăzut de serotonină, sub limita normală. Prin urmare, unul dintre multiplele beneficii uimitoare ale îmbrățișărilor este echilibrarea nivelului de serotonină, care ajută și la reglarea apetitului sexual.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.