Acupunctura urechii pentru boala Parkinson - Doza de Sănătate
 

Acupunctura urechii pentru boala Parkinson

„Parkinson mi-a furat creativitatea”, spune José, un pacient în vârstă de 65 de ani diagnosticat cu această afecțiune. Citește mai departe pentru a afla cum l-a ajutat tratamentul prin acupunctură a urechii!
Acupunctura urechii pentru boala Parkinson
Maricela Jiménez López

Verificat și aprobat de medicul Maricela Jiménez López.

Ultima actualizare: 22 decembrie, 2022

Jose Anibal a fost diagnosticat cu această maladie la vârsta de 65 de ani și, în loc să renunțe, a decis să încerce acupunctura urechii pentru boala Parkinson. Așa cum a făcut-o și în trecut cu durerile lombare, José nu a ezitat să se pună în mâinile unui acupuncturist pentru a-și trata boala și pentru a-și recupera starea de bine. În mod uimitor, rezultatul a fost unul pozitiv.

Nu există însă un remediu pentru bolile neurodegenerative, cum ar fi Parkinson, Alzheimer și sindromul picioarelor neliniștite. Dar există tratamente alternative, precum auriculoterapia, care le permit pacienților să se bucure de o bună calitate a vieții.

Mulți oameni de știință – cum ar fi Dr. Werth – continuă să încerce să găsească nu numai un remediu, ci și alte modalități de a le oferi pacienților o cale de a se bucura de viață din plin.

Astăzi îți vom spune mai multe despre acupunctura urechii, cunoscută și sub numele de auriculoterapie. În plus, vei afla mai multe despre José, care dorește să împărtășească lumii experiența sa.

Acupunctura urechii pentru boala Parkinson

Acupunctura urechii ar putea fi un ajutor pe tot parcursul vieții pentru pacienți. Oferă ameliorare pacienților cu boala Parkinson, scleroză multiplă, scleroză laterală amiotrofică și alte afecțiuni. Se concentrează pe reducerea intensității simptomelor, îmbunătățind astfel calitatea vieții celor afectați de aceste maladii.

Centrul pentru Neuroștiințe și Medicină Regenerativă, fondat de creatorul auriculoterapiei, Dr. Ulrich Werth, oferă acest serviciu de câțiva ani. De fapt, continuă să trateze zilnic pacienți din întreaga lume.

OK, dar ce presupune tratamentul prin acupunctura urechii? Ei bine, este doar acupunctură aplicată pe pinna (partea vizibilă a urechii). Aceasta își propune să stimuleze corpul prin diferite puncte reflexe, la fel ca alte tehnici de reflexologie.

Acupunctura urechii pentru boala Parkinson
Acupunctura urechii poate îmbunătăți calitatea vieții persoanelor cu Parkinson și a celor cu alte afecțiuni.

Acupuncturiștii folosesc ace mici de titan care, atunci când sunt implantate subcutanat în cartilajul urechii, acționează ca un factor de ameliorare continuă a durerii. Aceste ace nu provoacă durere – de fapt, pacienții abia dacă le observă prezența.

OK, dar de ce sunt inserate acele în această parte a corpului? Ei bine, pe ureche și pe tălpile picioarelor există un fel de „hartă” care reprezintă întregul corp (organe și sisteme). Atunci când specialistul stimulează o anumită parte a urechii, poate oferi alinare unei anumite părți a corpului (brațele și picioarele, de exemplu).

Mărturia unei persoane bolnave de maladia Parkinson

Jose Anibal este un pacient al Centrului pentru Neuroștiințe și Medicină Regenerativă și își împărtășește optimist experiența.

Medic ce introduce un ac în ureche

El spune că a observat o îmbunătățire instantanee după implantarea acelor mici, care nu provoacă durere, așa cum am menționat mai sus. Acesta a spus: „Mergeam deja singur când am părăsit clinica și vocea mea chiar se schimbase. De fapt, am sunat-o pe soția mea și a fost uimită de puterea vocii mele.”

El spune, de asemenea, că a reușit chiar să-și recupereze unul dintre hobby-uri datorită acestui tratament.

„Îmi place să scriu, iar Parkinson-ul mi-a răpit abilitatea de a face acest lucru. Acum, datorită acupuncturii urechii, am reușit să scriu și să povestesc din nou.”

Evident, José a vrut să se simtă mai bine și a dorit să poată face una dintre activitățile care îi plac cel mai mult. Scrisul este o mare parte a vieții sale, a modului său de a se exprima.

După cum poți vedea, unul dintre principalele obiective ale acupuncturii urechii este de a atenua afecțiunile, astfel încât oamenii să se poată bucura de viața lor de zi cu zi. De asemenea, acupunctura le permite să-și recapete o parte din autonomie. Cel puțin asta raportează José.


Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.