Alcool, ziare și alte trucuri pentru curățarea sticlei
 

Alcool, ziare și alte trucuri pentru curățarea sticlei

Descoperiți 10 trucuri de curățare a sticlei cu rezultate imediate incredibile. Sunt economice și ecologice!
Alcool, ziare și alte trucuri pentru curățarea sticlei

Ultima actualizare: 31 decembrie, 2022

Sarcinile casnice sunt mai ușoare cu aceste trucuri pentru curățarea sticlei. Ele nu sunt doar eficiente, ci și foarte economice. Fără îndoială, aveți deja acasă câteva dintre produsele de care veți avea nevoie.

Deși a elimina petele de pe sticlă este o sarcină descurajantă și mulți preferă să plătească un profesionist pentru a o face, totul depinde de produsele pe care le folosiți și de tehnica la care apelați.

Sfaturi înainte de curățarea sticlei

Înainte de a aplica trucurile de curățare a sticlei pe care vi le vom oferi, este important să cunoașteți câțiva pași care garantează succesul procesului:

  • Trebuie sa îndepărtați praful acumulat pentru a nu zgâria sticla.
  • Folosiți o cârpă din bumbac 100%. Astfel, veți evita crearea de noi pete și scamele. Dacă nu aveți una, folosiți un tricou vechi.
  • Asigurați-vă că ramele ferestrelor sunt complet curate.
  • Protejați pereții din apropiere Produsele pe care le folosiți pot cauza pete pe vopsea.

Trucuri pentru curățarea sticlei

Economisiți bani și obțineți rezultate incredibile aplicând următoarele trucuri pentru curățarea sticlei! Acestea includ utilizarea de produse foarte ieftine, cum ar fi alcoolul, oțetul și ziarele.

1. Oțet

Trucuri pentru curățarea sticlei
Oțetul este unul dintre produsele vedetă când vine vorba de curățarea sticlei.

Oțetul alb este un produs natural cu proprietăți remarcabile, care este prezent în multe procese de curățare casnică. Are capacitatea de a îndepărta murdăria acumulată și de a oferi strălucire.

Pentru a-l folosi ca detergent, trebuie să amestecați o jumătate de litru de oțet alb cu 5 litri de apă. Aplicați cu un pulverizator sau direct cu o cârpă de bumbac. Clătiți cu apă și veți avea ferestre strălucitoare și frumoase.

2. Alcool tradițional

Fără îndoială, alcoolul este unul dintre produsele utile pentru multe lucruri. Probabil că nu știți că îl puteți folosi pentru a curăța geamurile. Rezultatul este incredibil.

Puneți câteva picături de alcool pe o cârpă umezită și ștergeți geamurile. Veți obține un efect de oglindă. Geamurile vor arăta ca noi.

3. Apă fierbinte și săpun lichid

Al treilea dintre trucurile noastre pentru curățarea sticlei include un amestec infailibil din apă caldă și săpun lichid. Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să ștergeți geamurile cu o cârpă înmuiată în apă călduță pentru a îndepărta primul strat de grăsime.

După aceea, spălați cârpa și frecați geamurile cu săpun lichid. După ce ați îndepărtat petele de grăsime și praf, spălați din nou cârpa și îndepărtați săpunul.

4. Amestec de curățare cu oțet

Pe piață există numeroși agenți de curățare a sticlei, dar noi vă recomandăm să amestecați trei părți de oțet alb cu o parte de apă. De asemenea, puteți adăuga câteva picături de zeamă de lămâie.

Puneți acest amestec într-o sticlă cu pulverizator, aplicați pe ferestre și frecați cu un ziar mototolit pentru a îndepărta petele și murdăria. Uscați cu și mai mult ziar reciclat.

5. Degresant tradițional

Acesta este un produs care se vinde în magazine și este special conceput pentru îndepărtarea petelor. Vine într-o sticlă cu pulverizator pentru aplicare ușoară și este foarte eficient în îndepărtarea murdăriei acumulate și a petelor.

Ceea ce trebuie sa faceți este să aplicați produsul pe geam și să frecați cu un burete moale care să nu zgârie suprafața. Utilizați o cârpă umedă pentru a îndepărta produsul și una complet uscată pentru lustruire.

6. Filtre de cafea sau ziare

Deși vă recomandăm să folosiți cârpe din bumbac 100%, o alternativă mai durabilă include filtrele de cafea și ziarele vechi. Filtrele sunt realizate dintr-un tip de hârtie foarte moale, care vă permite să curățați ferestrele fără a le zgâria. Ziarele vechi nu zgârie geamurile și împiedică lipirea murdăriei.

7. De sus în jos

După ce ați ales oricare dintre produsele recomandate pentru curățarea geamurilor, vă recomandăm să aplicați tehnica de sus în jos. Aceasta constă în începerea curățării de sus în jos. În plus, este important ca după uscare să nu rămână scame.

8. Fără spumă

Curățarea sticlei rapid
Dacă intenționați să folosiți oricare dintre trucurile de curățare a sticlei care includ săpun, folosiți foarte puțin.

Acest sfat este valabil în cazul în care ați ales un amestec care include săpun. Spuma tinde să lase pete. Prin urmare, este recomandat să folosiți o cantitate foarte mică din acest produs și să aveți grijă să clătiți foarte bine.

9. Interior pe orizontală și exterior pe verticală

Motivul pentru care trebuie să curățați în aceste direcții este foarte simplu: dacă rămân pete sau urme, veți ști ce parte să lustruiți.

10. Întreținere periodică

Încheiem această listă de trucuri pentru curățarea sticlei cu un sfat foarte util. Întreținerea constantă a ferestrelor va reduce volumul de muncă și va face ca produsele să funcționeze mai eficient, fără a fi nevoite să lupte strat cu strat gros de murdărie.

După curățare profundă, nu uitați de întreținerea periodică.

Ce trucuri de curățare a sticlei preferați?

Am împărtășit cu voi 10 trucuri de curățare a sticlei care sunt economice și prietenoase cu mediul. Încercați-le pe cele care sunt mai ușor de aplicat. Geamurile vor arăta ca noi!


Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.