Ana Obregón: mamă sau bunică? 5 vedete cu mamă surogat
 

Ana Obregón: mamă sau bunică? 5 vedete cu mamă surogat

Maternitatea surogat este o metodă de a avea copii din ce în ce mai populară în rândul celebrităților. Cum funcționează și cine a apelat la mame surogat?
Ana Obregón: mamă sau bunică? 5 vedete cu mamă surogat

Ultima actualizare: 14 aprilie, 2023

Actrița, prezentatoarea și producătoarea Ana Obregón a folosit o mamă surogat pentru a avea un copil. În ciuda faptului că se află într-un moment foarte fericit, acest fapt a creat controverse în mass-media.

În zilele noastre, metoda surogatului este comună în rândul vedetelor, deoarece le ajută să aibă copii biologici fără a trece prin provocările și limitările care pot apărea în timpul sarcinii. Cu toate acestea, controversa în cazul Anei Obregón este donatorul de spermă.

Ana Obregón: mamă sau bunică?

Álex Lequio a fost singurul copil al actriței. Din păcate, a murit din cauza sarcomului Ewing, un tip de cancer care afectează țesutul osos. Înainte de a muri, el a fost de acord cu o procedură de congelare a spermei pentru a se asigura că va avea copii în viitor. Chimioterapia îi putea afecta fertilitatea.

Actrița a dezvăluit în timpul unui interviu pentru revista Hello!a folosit sperma fiului ei pentru maternitatea surogat. Prin urmare, bebelușul pe nume Ana Sandra este nepoata ei. Totuși, din punct de vedere legal, noul membru al familiei este „fiica sa”.

În Spania, această procedură este ilegală.

Din acest motiv, actrița a ales un centru specializat din orașul Miami, unde legile sunt diferite. Ca urmare a acestei decizii, legalitatea și moralitatea acestei practici au fost dezbătute intens.

Făt în uter
Maternitatea surogat nu este legală în toate țările.

Ce este o mamă surogat?

Maternitatea surogat este un proces prin care o femeie, cunoscută sub numele de mamă surogat duce o sarcină la termen pentru o altă persoană sau pentru un cuplu care nu poate face acest lucru.

Acest lucru poate avea la bază probleme medicale, infertilitate sau pur și simplu alegeri personale. Scopul final al maternității surogat este nașterea unui copil biologic într-un mod sigur și sănătos.

Celebrități care au folosit o mamă surogat

Maternitatea surogat le permite femeilor să evite riscurile unei sarcini dificile sau chiar imposibile din cauza vârstei. Este o metodă comună printre vedete. Acestea sunt câteva dintre vedetele care au apelat la mame surogat:

1. Kanye West și Kim Kardashian

În 2015, fostul cuplu a anunțat că așteaptă al doilea copil. Din cauza problemelor de sănătate pe care le-a avut Kim în timpul primei ei sarcini, au decis să folosească maternitatea surogat pentru a avea încă un copil.

2. Paris Hilton și Carter Reum

Recent, Paris Hilton a anunțat pe contul ei de Instagram că a devenit mamă pentru prima dată prin surogat. Într-un interviu, ea a explicat că decizia de a recurge la maternitatea surogat s-a datorat fricii de a naște. Tocofobia sau frica intensă de naștere este o problemă reală care afectează multe femei.

3. Nick Jonas și Priyanka Chopra

Pe 21 ianuarie, cântărețul Nick Jonas și actrița Priyanka Chopra și-au surprins fanii anunțând că și-au întâmpinat primul copil prin surogat. Actrița a explicat că, la momentul respectiv, a avut anumite probleme de sănătate, așa că a decis să folosească o mamă surogat.

4. Nicole Kidman și Keith Urban

Cuplul și-a întâmpinat al doilea copil prin surogat. În acest caz, actrița și soțul ei au optat pentru acest proces din cauza problemelor de fertilitate cu care se confruntă Nicole.

5. Tyra Banks

Supermodelul și prezentatoarea TV Tyra Banks a vorbit deschis despre experiența ei cu maternitatea surogat, după ce a avut primul copil prin această metodă în 2016. Tyra a fost sinceră despre lupta ei cu infertilitatea și despre modul în care maternitatea surogat i-a permis să-și împlinească visul de a fi mamă.

Medic care explică ce este o mamă surogat
Infertilitatea este un obstacol pentru multe cupluri. Surogatul este o alternativă (dacă legea permite acest lucru).

Un mod de a înțelege mai bine maternitatea surogat

Pentru Ana Obregón, această situație a depășit limitele vieții private, cuprinzând probleme politice, medicale, etice și chiar religioase. Mulți oameni și-au exprimat nemulțumirea și au pus sub semnul întrebării legalitatea și moralitatea metodei.

În ciuda criticilor și controverselor, Ana Obregón a declarat public că este foarte fericită. Ea speră că povestea ei poate ajuta la creșterea gradului de conștientizare cu privire la opțiunile disponibile pentru cuplurile care întâmpină dificultăți în a concepe în mod natural.

Imaginea principală este oferită de EUROPAPRESS.

Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.