Antrenamentul 15-15-15 al lui Jennifer Aniston la 53 de ani
 

Antrenamentul 15-15-15 al lui Jennifer Aniston la 53 de ani

Descoperiți în ce constă antrenamentul 15-15-15 pe care îl practică Jennifer Aniston și care o ajută să aibă un corp sănătos la peste 50 de ani!
Antrenamentul 15-15-15 al lui Jennifer Aniston la 53 de ani
Leonardo Biolatto

Verificat și aprobat de medicul Leonardo Biolatto.

Ultima actualizare: 07 februarie, 2023

Jennifer Aniston are un corp frumos la 53 de ani deoarece folosește antrenamentul 15-15-15. De remarcat este faptul că rezultatele sale se datorează și disciplinei pe care o manifestă când vine vorba de sport, antrenându-se zilnic. În plus, actrița completează sportul cu un plan alimentar sănătos.

În acest articol, vă vom arăta în detaliu cum să folosiți antrenamentul lui Jennifer Aniston pentru a călca pe urmele vedetei din Friends!

Ce include antrenamentul 15-15-15 al lui Jennifer Aniston?

După cum a dezvăluit la un moment dat celebra actriță, după o accidentare fizică, a fost nevoită să-și schimbe metoda de antrenament, concentrându-se mai mult timp pe Pilates. Cu toate acestea, a început să simtă lipsa exercițiilor cardio. Prin urmare, a adoptat stilul 15-15-15.

Am nevoie de mișcare, chiar dacă sar doar 10 minute pe zi pe trambulină… Îmi lipsea transpirația după antrenamentele intense. Așa că m-am întors la antrenamentul 15-15-15.

~ Jennifer Aniston ~

Antrenamentul 15-15-15 este o combinație de bandă de alergare, bicicletă eliptică și spinning timp de 15 minute fiecare. Acest program a funcționat foarte bine pentru protagonista unor filme precum We’re the Millers. Există nenumărate variații, în funcție de nevoile și obiectivele fiecărei persoane.

Unii oameni preferă alergarea, săriturile și genuflexiunile. Alții modifică intervalele de timp, reducându-le la 10 minute. Obiectivul este respectarea planului de antrenament pe termen lung, combinând intensități ridicate și moderate.

Antrenamentul lui Jennifer Aniston include alergare
Această rutină constă în intervale de exerciții cardiovasculare. Sursa: Getty Images.

Care sunt beneficiile antrenamentului 15-15-15?

Acest tip de antrenament cardiometabolic de mare intensitate alungă monotonia rutinelor tradiționale. El le permite oamenilor să-și folosească mai bine timpul. Acest antrenament poate fi practicat la orice oră.

De asemenea, nu este necesară efectuarea consecutivă a celor 3 intervale. Acestea pot fi separate în 2 sesiuni pe zi.

Cei care au la dispoziție aparate, se pot antrena în stilul lui Jennifer Aniston, combinând eliptica, banda de alergare și spinningul. Cei care preferă alte activități au la dispoziție săritul corzii, plimbările, alergarea în aer liber și genuflexiunile.

Mulți se îndoiesc de beneficiile și impactul acestor mini-antrenamente, dar studiile științifice afirmă că intervalele au aceleași beneficii ca o rutină continuă.

Dezavantajele acestei metode

Antrenamentul lui Jennifer Aniston în sala de forță
Rutina 15-15-15 se îmbină armonios cu antrenamentul de forță, oferind rezultate mai bune.

Activitatea fizică este foarte importantă și, conform Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), acesta previne diferite boli, precum bolile de inimă, diabetul și chiar cancerul. De asemenea, reduce simptomele depresiei și ale anxietății, îmbunătățește memoria și sporește sănătatea creierului.

Însă, această rutină trebuie completată cu un antrenament de forță pentru a tonifica mușchii. Exercițiile cardiovasculare, cum ar fi rutina 15-15-15, ard caloriile, dar nu măresc masa musculară. Pentru a nu suferi de sarcopenie și a nu ne pierde forța pe măsură ce îmbătrânim, trebuie să efectuăm și antrenamente de forță.

Nu este vorba despre prioritizarea antrenamentului de forță sau cardio. Combinația este cea mai alegere. O analiză din 2020 a stabilit faptul că 6 săptămâni de antrenamente combinate sunt suficiente pentru a reduce greutatea corporală a femeilor fără a scădea masa musculară.

Riscul de bază al concentrării asupra exercițiilor aerobice este neglijarea tonificării musculare. Uneori, nu acordăm importanță țesutului muscular. Deși nu observăm acum, pe măsură ce îmbătrânim avem nevoie de fibre musculare active și sănătoase, care să ne permită să ne mișcăm și să facem activități zilnice cu mai puțin efort.

Ați încercat antrenamentul 15-15-15 al lui Jennifer Aniston?

Antrenamentul ideal depinde foarte mult de nevoile specifice ale fiecărei persoane. Prin urmare, cel mai bine este să consultați un profesionist care să vă îndrume și să vă ajute să obțineți un corp sănătos, precum cel al lui Jennifer Aniston.

Rutina 15-15-15 este foarte simplă. Este optimă atunci când programul este aglomerat și nu puteți merge la sala de forță. Este recomandat să începeți cu un plan de antrenament care să includă și o alimentație sănătoasă . Sportul trebuie să fie susținut de nutrienții potriviți. Dacă aveți îndoieli, puteți oricând să apelați la un profesionist în nutriție pentru a obține sfaturi valoroase.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Cada movimiento cuenta para mejorar la salud. Organización Mundial de la Salud. 2020.
  • Görner, K., & Reineke, A. (2020). The influence of endurance and strength training on body composition and physical fitness in female students. Journal of Physical Education and Sport20, 2013-2020.
  • Murphy MH, Lahart I, Carlin A, Murtagh E. The Effects of Continuous Compared to Accumulated Exercise on Health: A Meta-Analytic Review. Sports Med. 2019 Oct;49(10):1585-1607.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.