Antrenamentul pentru fese al Elsei Pataky
 

Antrenamentul pentru fese al Elsei Pataky

Născută în Madrid și în vârstă de 46 de ani, Elsa Pataky ne împărtășește rutina pe care o folosește pentru a-și tonifica fesele. Descoperă în ce constă antrenamentul!
Antrenamentul pentru fese al Elsei Pataky
Leonardo Biolatto

Scris și verificat de medicul Leonardo Biolatto.

Ultima actualizare: 16 decembrie, 2022

Antrenamentul pentru fese al Elsei Pataky a fost împărtășit pe rețelele de socializare. La 46 de ani, vedeta are un corp foarte tonificat și atractiv.

Împreună cu soțul ei, Chris Hemsworth, Elsa Pataky promovează fitnessul. Cei doi soți au aplicații și programe de formare utile pentru a ghida oamenii în atingerea obiectivelor fizice.

Aplicația mobilă a Elsei Pataky și a soțului ei se numește Centr Fit. Aceasta conține sfaturi pentru antrenament, nutriție și mindfulness. Pe baza acestor trei piloni, orice poate să atingă o stare de bine la nivel fizic și emoțional.

Antrenamentul pentru fese al Elsei Pataky

În unele interviuri, Pataky a mărturisit că nu a fost întotdeauna de acord cu câștigul de masă musculară. În trecut, credea că se va îngrășa. Din acest motiv, a abordat cu întârziere cel mai solicitant antrenament.

Astăzi, vedeta crede contrariul. A înțeles că construirea masei musculare este esențială pentru a ajunge la bătrânețe mai sănătos. De asemenea, a înțeles că mai multă masă musculară nu înseamnă și o creștere a stratului de grăsime. Dimpotrivă, creșterea mușchilor poate ajuta la pierderea kilogramelor în plus.

Pe Instagram, Elsa Pataky a postat o rutină de antrenament pentru fesieri. Poate fi necesar să elimini unele exerciții, dar este o sursă bună de inspirație.

Trebuie să execuți 4 serii din următoarele exerciții. Fiecare exercițiu durează 20 de secunde și de fiecare dată când termini o serie (adică o trecere completă fără odihnă prin toate mișcările), te relaxezi nu mai mult de 20 de secunde înainte de a reîncepe.

Genuflexiuni într-un singur picior

Ghidează-te după mișcarea tradițională, dar folosește câte un picior pe rând. Acest exercițiu activează zona fesieră mult mai intens.

Genuflexiuni cu bara

Variațiile genuflexiunilor par nesfârșite. Elsa Pataky are o rutină pentru fesieri bazată pe exerciții tradiționale modificate pentru a adăuga greutate sau rezistență. Bara crește stimulul în partea inferioară a corpului.

Fandări cu gantere

Fandările sunt exerciții clasice. În acest caz, cu gantere în mâini, fandările promovează activarea părții inferioare a corpului.

Antrenamentul pentru fese al Elsei Ptaky include gantere
Poți folosi gantere sau orice obiect care mărește greutatea și adaugă rezistență.

TRX

Această mișcare este complexă și necesită cunoașterea conceptului TRX. Capacitatea de activare este ridicată, iar fesierii vor avea doar de câștigat.

Pentru execuție, trebuie să iei benzile TRX cu ambele mâini, să îndoi genunchii și să încerci să duci fesele înapoi. În punctul cel mai îndepărtat, coapsele trebuie să fie paralele cu solul. Apoi, vei reveni la poziția inițială cu un mic salt.

TRX pentru fese
Cheia acestei mișcări este să ai coapsele paralele cu solul.

Rularea mingii

Deși poate părea un exercițiu incapabil de tonifiere, adevărul este că mișcarea de rulare activează fesele. Cu cât mingea este mai înaltă, cu atât coapsele și șoldurile sunt mai active.

Stând întins pe spate și cu picioarele pe minge, vei executa o mișcare de rulare a acesteia înainte și înapoi. Vei promova echilibrul și îți vei tonifica fesele.

Genuflexiuni cu bandă

Benzile de rezistență sunt o completare excelentă pentru crește dificultatea exercițiilor. Dacă pui benzile sub tălpi sau în jurul coapselor, vei observa că genuflexiunile necesită mai mult efort. În acest fel, creezi o altă variație a unui exercițiu clasic.

Elsa Pataky include genuflexiunile cu benzi în antrenamentul ei pentru fesieri; tot mai multe programe de tonificare folosesc aceste accesorii.

Antrenamentul pentru fese al Elsei Pataky
Pune banda sub tălpi și ridic-o cu mâinile în timp ce cobori fesele.

Lovituri în spate cu benzi

Profită în continuare de benzile de rezistență. Loviturile înapoi sunt esențiale în rutinele de antrenament pentru fesieri.

Stai coatele, antebrațele și genunchii pe sol. Du unul dintre picioare înapoi și în sus, simulând lovitura unui măgar. Ce faci cu banda elastică? O poți folosi în diferite moduri. O poți pune în jurul genunchilor sau o poți ține cu mâna și piciorul ridicat.

Femeie care folosește benzi pentru fese
Loviturile în spate cu bandă elastică întăresc fesierii.

Antrenamentul pentru fese al Elsei Pataky nu are loc doar în sală

Elsa Pataky nu se concentrează doar pe această rutină. Planul său de antrenament este complet și divers, combinând mai multe activități aerobice și cardio, cum ar fi boxul. Ea practică și meditația și stretchingul prin yoga dinamică.

Potrivit acesteia, momentul ideal pentru activitatea fizică este dimineața, pentru a te încarcă cu energie pentru tot restul zilei.

Prefer să fac mișcare dimineața. De obicei, duc copiii la școală și fac exerciții. Merg la sală sau ies afară.

~ Elsa Pataky ~

Pe scurt, acest antrenament pentru fese nu este dificil. Combină cardio cu tonificarea și mintea sănătoasă. Ești gata să-ți adaptezi rutina?


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Granic, Antoneta, Avan A. Sayer, and Sian M. Robinson. “Dietary patterns, skeletal muscle health, and sarcopenia in older adults.” Nutrients 11.4 (2019): 745.
  • Tong, Jiajin, et al. “The immediate and durable effects of yoga and physical fitness exercises on stress.” Journal of American College Health 69.6 (2021): 675-683.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.