Avantajele becurilor economice și măsuri de precauție
 

Avantajele becurilor economice și măsuri de precauție

Becurile economice sunt cea mai recomandată opțiune pentru acasă. Acestea asigură o iluminare optimă și ajută la reducerea poluării mediului.
Avantajele becurilor economice și măsuri de precauție
Leonardo Biolatto

Verificat și aprobat de medicul Leonardo Biolatto.

Ultima actualizare: 20 februarie, 2023

Becurile sunt esențiale pentru a ilumina spațiile din casă, a ne deplasa în siguranță și a ne desfășura toate activitățile zilnice în mod confortabil. Din acest motiv, există multiple alternative și este important să o alegem pe cea mai convenabilă. Descoperiți în acest articol avantajele becurilor economice!

Becurile economice au un element fluorescent care este alcătuit din compuși chimici, precum gazele nobile, fosforul și mercurul. Acestea au apărut în anul 1970 și au fost un succes, deoarece au o luminozitate similară cu cea a becurilor tradiționale și sunt prietenoase cu mediul înconjurător.

Avantajele becurilor economice

Aceste becuri sunt recomandate în interiorul locuințelor, deoarece oferă un număr mare de avantaje.

1. Reduc consumul de energie electrică

Becurile economice au nevoie de mai puțini wați pentru a oferi lumină puternică. Din acest motiv, consumul lor este mult mai mic.

Economiile de energie sunt în jur de 80% și sunt vizibile în factura lunară de energie electrică.

2. Sunt durabile

Becurile economice sunt o opțiune de calitate, deoarece au o durată de viață utilă mai lungă. În plus, ele nu se deteriorează când sunt pornite și oprite intermitent.

Aceste becuri sunt mai scumpe decât cele tradiționale, dar sunt o alternativă economică deoarece rezistă mult timp. Unele pot rezista până la 10 ani.

Persoană care cunoaște avantajele becurilor ecologice
Pentru a face economii, trebuie să ne schimbăm becurile cu versiuni ecologice.

3. Sunt cea mai bună alternativă pentru a avea grijă de mediu

În primul rând, becurile economice sunt durabile și nu folosesc energie în exces. Datorită acestui fapt, reușesc să reducă emisiile de dioxid de carbon cu până la 80%.

Sunt ideale pentru atenuarea poluării mediului, deoarece reduc emisia gazelor cu efect de seră și contracarează încălzirea globală.

4. Becurile economice produc mai puțină căldură

Becurile economice sunt mai sigure pentru case, deoarece produc mai puțină căldură și reduc pericolul de incendiu. În plus, această calitate le permite să se adapteze fără probleme la medii cu orice temperatură.

În plus, becurile economice permit mediului să rămână răcoros, deoarece nu generează căldură suplimentară care sufocă și întrerupe bunăstarea locuitorilor.

Măsuri de precauție importante atunci când manipulați becurile economice

Becurile economice conțin mercur. Prin urmare, dacă se sparg, pot fi periculoase. Mai jos sunt toate măsurile de precauție pe care trebuie să le luați atunci când folosiți becuri economice:

Nu folosiți aspiratorul pentru curățare

Când se sparge un bec, nu trebuie să folosiți niciodată aspiratorul pentru cioburi. Ventilația poate face ca mercurul să ajungă în toată casa și să provoace leziuni ale pielii. Prin urmare, curățarea adecvată necesită o mătură care vă permite să îndepărtați cu grijă toate resturile care au căzut pe podea.

În timpul curățării, folosiți elemente de protecție

Dacă ați spart un bec economic, purtați o mască care să vă protejeze împotriva inhalării de mercur. De asemenea, trebuie să folosiți mănuși de bună calitate pentru a evita interacțiunea cu substanța dăunătoare și erupțiile cutanate.

Becurile economice trebuie aruncate în containere speciale

Becurile sparte trebuie ambalate într-un sac de gunoi sigilat. Apoi, sacii trebuie scoși din casă și aruncați în containere pentru deșeuri periculoase.

 

Persoană care reciclează becurile
De obicei, în orașe există containere speciale pentru a arunca becurile care nu mai funcționează.

Cum să curățați becurile economice?

Curățarea becurilor economice este esențială, deoarece acestea pot avea praf care ajunge să împiedice distribuția luminii.

Pentru a curăța becurile, primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să le deșurubați pentru a le manipula într-un mod mai simplu și a nu provoca nicio deteriorare electrică. Apoi, trebuie să umeziți un prosop moale cu amoniac și să-l treceți cu atenție peste întregul element pentru a îndepărta murdăria.

Aveți mare grija cu amoniacul! Manipularea amoniacului necesită măsuri de precauție pentru a evita iritarea pielii sau otrăvirea. În cele din urmă, becul trebuie lăsat să se usuce complet și reinstalat pentru a vă bucura de o iluminare perfectă.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Vasco F. Efectos del empleo de focos ahorradores [Internet]. Ecuador: Editorial Abya-Yala; 2011 [citado 29 de junio de 2021]
  • (S.A). Capitulo II: Estudio de funcionamiento de los focos ahorradores [Internet]. (S.L): (S.E); (S.F) [citado 29 de junio de 2021]

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.