3 smoothie-uri pentru slăbit cu banane - Doza de Sănătate
 

3 smoothie-uri pentru slăbit cu banane

Știai că bananele nu îngrașă? Această concepție eronată ne-a determinat ani întregi să evităm acest fruct sănătos.
3 smoothie-uri pentru slăbit cu banane
Carlos Fabián Avila

Verificat și aprobat de medicul Carlos Fabián Avila.

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Timp de numeroase decenii, mulți dintre noi am evitat să includem bananele în dietele pentru slăbit. Însă numeroase studii recente au demonstrat că, în ciuda concepțiilor eronate, bananele sunt benefice pentru organism și ne pot ajuta să pierdem în greutate. În cele ce urmează, îți prezentăm 3 smoothie-uri pentru slăbit cu banane.

Bananele sunt fructe delicioase care, grație conținutului lor de potasiu, pot fi utile pentru a trata retenția de apă și inflamațiile. Combinându-le cu alimente ce susțin arderea grăsimilor, cum ar fi semințele de in și spanacul, poți să-ți prepari smoothie-uri pentru slăbit cu banane care te vor ajuta să pierzi în greutate în mod sănătos.

De ce sunt bananele sănătoase?

Bananele conțin până la 450 mg de potasiu, un mineral esențial pentru ca organismul să poată să elimine fluidele acumulate în exces. Mai mult, aceste fructe conțin zaharuri naturale ca fructoza, zaharoza și glucoza, ce aprovizionează organismul cu energie naturală și care te ajută să te simți sătul și să eviți să mănânci în exces.

Bananele conțin și un aminoacid numit triptofan, pe care organismul îl folosește pentru a construi proteine. Un alt rol important al triptofanului este stimularea eliberării serotoninei, un neurotransmițător esențial în cadrul sistemului nervos, fiind un precursor al melatoninei (hormonul care influențează ciclul de somn).

Deși multe persoane subscriu concepției eronate că bananele ar îngrășa, o porție de 100 g nu conține decât 100 de calorii. Bananele nu sunt sărace în calorii, însă sunt foarte sățioase, motiv pentru care pot fi un aliat de nădejde dacă vrei să eviți să servești gustări între mese.

Bananele sunt o sursă minunată de vitamina A, B și C, dar și de minerale ca fierul, cuprul, magneziul, calciul, zincul și potasiul. În plus, aceste fructe conțin pectină și fibre ce au abilitatea de a îmbunătăți tranzitul intestinal, susține digestia, preveni gastrita și trata ulcerele.

3 tipuri de smoothie-uri pentru slăbit cu banane

Pahar cu smoothie-uri pentru slăbit cu banane

Combinate cu alimente precum fructele de pădure, semințele de in și spanacul, bananele pot fi folosite pentru a prepara diverse smoothie-uri cu abilitatea de a arde grăsimea, ideale pentru orice cură de slăbire.

Evident, scopul acestor smoothie-uri este să-ți completeze dieta. Pentru a obține rezultatele dorite, trebuie să adopți o alimentație sănătoasă și să faci mișcare în mod regulat.

Smoothie cu banane și semințe de in

Următorul smoothie delicios conține semințe de in și îți va satisface pofta de mâncare, prevenind retenția de apă și îmbunătățindu-ți digestia.

Ingrediente

 • Sucul obținut dintr-o portocală
 • 1 banană
 • 2 linguri de lapte bătut
 • 2 linguri de semințe de in

Indicații

Pune toate ingredientele într-un robot de bucătărie și amestecă-le până obții un suc omogen. Pentru cele mai bune rezultate posibile, bea acest smoothie dimineața în loc de micul dejun.

Smoothie cu banane și spanac

Smoothie-uri pentru slăbit cu banane și kiwi

Această bătură îți va aproviziona organismul cu energia și vitaminele de care ai nevoie pentru a-ți începe ziua. Este ideală dacă vrei să-ți îmbunătățești performanțele atletice, să lupți împotriva anxietății și să pierzi în greutate.

Ingrediente

 • 1 banană
 • 1 cană de spanac
 • 1 jumătate de cană de iaurt cu puține calorii
 • 1/3 cană de cereale pasate
 • 1 lingură de miere

Indicații

Combină toate ingredientele și amestecă-le cu ajutorul unui robot de bucătărie până obții un lichid omogen. Asemenea rețetei anterioare, servește această băutură în locul micului dejun.

Smoothie cu banane și fructe de pădure

Acest smoothie delicios îți va hrăni organismul cu antioxidanți importanți și alți nutrienți esențiali pentru a-ți îmbunătăți sănătatea și a te ajuta să pierzi în greutate. Ingredientele sale îți vor reduce apetitul, ajutându-te să eviți consumul în exces de calorii în timpul zilei. Mai mult, acesta este util împotriva retenției de apă și poate preveni constipația.

Ingrediente

 • 1 lingură de miere
 • 1 banană
 • 1/2 cană de apă caldă
 • 1 lingură de ghimbir ras
 • 1 cană de afine, mure sau zmeură

Indicații

Pune toate ingredientele într-un robot de bucătărie și amestecă-le până obții un lichid omogen. Bea acest tip de smoothie-uri pentru slăbit cu banane în timpul micului dejun (îl poți chiar folosi ca înlocuitor pentru această masă). Dacă dorești, îl poți bea cu 45 de minute înainte de a mânca.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.