6 trucuri pentru a reduce bărbia dublă - Doza de Sănătate
 

6 trucuri pentru a reduce bărbia dublă

De obicei, bărbia dublă apare la persoanele trecute de 30 de ani, cauza principală fiind anumite schimbări hormonale.
6 trucuri pentru a reduce bărbia dublă

Ultima actualizare: 09 februarie, 2019

Bărbia dublă este o problemă de natură estetică ce afectează un număr foarte mare de femei, multe dintre acestea nefiind însă supraponderale. Însă, indiferent de cauza acestei probleme, nicio femeie nu vrea să trăiască cu o acumulare neatrăgătoare de grăsime pe gât. Descoperă cele mai bune trucuri pentru a reduce bărbia dublă!

În cele ce urmează, îți vom prezenta câteva exerciții simple și trucuri pentru a reduce bărbia dublă, care practicate în mod consecvent te vor ajuta să scapi de această problemă inestetică fără a apela la o intervenție chirurgicală. Dacă nu vrei să le ratezi, citește în continuare!

Ce este bărbia dublă?

Bărbia dublă este un strat gros de grăsime ce atârnă sub bărbie și a cărui mărime poate varia în funcție de mai mulți factori: obezitatea, pierderea tonusului țesuturilor, vârsta, etc.

Femeie care are nevoie de trucuri pentru a reduce bărbia dublă

6 trucuri pentru a reduce bărbia dublă

Practică exerciții pentru mușchii gâtului

Cele mai simple trucuri pentru a reduce bărbia dublă, dar și pentru a ameliora durerile de gât și cele cervicale, sunt următoarele:

  • Stai în picioare sau așază-te pe un scaun. Apoi, privind în sus, ridică-ți bărbia cât de mult poți. Imediat ce ți-ai atins limita, strânge-ți buzele și menține această poziție timp de câteva secunde. Întreg gâtul tău va fi întins!
  • Întoarce-ți ușor capul într-o parte. Menține poziția timp de câteva momente, apoi întoarce-ți capul în cealaltă parte.

Practică exerciții cu mingi

Pune-ți o minge de tenis sub bărbie și împinge-o în piept. Încearcă să menții această poziție. Apasă mingea și apoi slăbește presiunea de mai multe ori. Cu ajutorul acestui exercițiu, regiunea de sub bărbie ce și-a pierdut tonusul se va întări.

Mestecă gumă

Unul dintre cele mai simple și interesante exerciții pe care le poți încerca pentru a-ți întări mușchii gâtului și a elimina bărbia dublă este să mesteci gumă. Poți încerca acest truc de mai multe ori pe zi.

Încearcă să-ți miști foarte mult fălcile și nu ezita chiar să-ți deschizi gura în timp ce mesteci gumă. Practică acest truc numai atunci când ești singură și evită să folosești gumă de mestecat cu zahăr, astfel încât aceasta să nu-ți afecteze dinții sau să-ți agraveze posibilele probleme de greutate.

Adoptă o dietă sănătoasă

Chiar dacă bărbia dublă are o componentă ereditară (adică și părinții sau bunicii tăi au această problemă), nu trebuie să-ți pierzi speranța. Apucă-te să practici exercițiile pe care tocmai ți le-am enumerat și încearcă să dai dovadă de puțină consecvență.

Bărbia dublă este deseori o consecință a obezității. Dacă și tu te afli în această situație, te sfătuim ca, pe lângă practicarea exercițiilor, să adopți și o dietă echilibrată și sănătoasă.

Nu este bine să renunți în totalitate la alimentele ce conțin grăsimi. Aceste substanțe sunt componente esențiale ale oricărei diete. Dar, este foarte important să eviți alimentele nocive pentru sănătate (cele prăjite, produsele de patiserie, mezelurile, etc.) și să optezi în schimb pentru unele benefice (uleiuri presate la rece, avocado, nuci, pește, gălbenuș de ou, etc.).

În plus, încearcă să eviți fluctuațiile bruște de greutate ce contribuie la pierderea tonusului pielii.

Trucuri pentru a reduce bărbia dublă cu uleiuri esențiale

Întărește-ți pielea de pe gât

Pierderea tonusului pielii este o problemă esențială ce trebuie remediată dacă vrei să reduci bărbia dublă. Exercițiile prezentate mai sus te vor ajuta în acest scop. Însă nu uita să-ți aplici pe gât aceeași cremă hidratantă pe care o aplici pe față.

O dată pe săptămână, exfoliază-ți pielea de pe gât cu ajutorul unei măști naturale, astfel încât să îndepărtezi celulele moarte acumulate în această regiune și să stimulezi regenerarea pielii. Pentru a economisi bani, îți poți prepara măști naturale cu ajutorul anumitor ingrediente pe care cu siguranță le ai în casă.

Trucuri pentru a reduce bărbia dublă prin masaj

Evită expunerea excesivă la soare

Nu în ultimul rând, pentru a reduce bărbia dublă, evită expunerea excesivă la soare, ce poate cauza deteriorarea pielii din această regiune. Supraexpunerea la soare cauzează distrugerea colagenului și a elastinei, ceea ce favorizează îmbătrânirea și pierderea fermității pielii.

Evită expunerea la soare în timpul prânzului, folosește mereu cremă de protecție solară și udă-ți în mod constant pielea cu apă rece. Nu este rău să-ți etalezi tenul perfect, dar nu uita să protejezi tegumentul!

Sursa fotografiilor: WildBeauty, cottonseedoil și Tina:O).


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.