7 utilizări medicinale ale bicarbonatului de sodiu - Doza de Sănătate
 

7 utilizări medicinale ale bicarbonatului de sodiu

Probabil ai deja bicarbonat de sodiu în bucătărie și îl adaugi în tot felul de rețete, însă știai că acest produs are o mulțime de beneficii, pe lângă cele culinare? 
7 utilizări medicinale ale bicarbonatului de sodiu
Eliana Delgado Villanueva

Verificat și aprobat de nutriționistul Eliana Delgado Villanueva.

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Bicarbonatul de sodiu este unul dintre cele mai populare produse de uz casnic. Cu siguranță l-ai folosit și tu până acum. Însă este posibil să nu cunoști multiplele proprietăți și utilizări medicinale ale bicarbonatului de sodiu.

De pildă, poți utiliza bicarbonat de sodiu pentru a îndepărta așchiile din degete sau pentru a-ți menține dantura curată și sănătoasă. Acestea sunt doar două dintre beneficiile incredibile pe care ni le oferă acest produs ieftin și eficient.

În cele ce urmează îți vom prezenta câteva dintre cele mai surprinzătoare utilizări medicinale ale bicarbonatului de sodiu. Este esențial să reții toate beneficiile oferite de acest produs.

Utilizări medicinale ale bicarbonatului de sodiu

Exfoliere

Din ce în ce mai multe persoane folosesc bicarbonatul de sodiu ca exfoliant. Amestecă două tablete de bicarbonat cu o jumătate de cană de apă și vei obține o pastă ideală pentru exfolierea feței și a corpului.

Printre altele, pasta exfoliantă cu bicarbonat de sodiu este un produs natural, necostisitor și nu produce niciun efect secundar.

Detoxifiere și curățare

Dacă amesteci oțet de mere cu bicarbonat de sodiu, vei obține unul dintre cele mai bune remedii detoxifiante. Combinația dintre cele două ingrediente reprezintă un produs de curățare minunat, care elimină mâncărimile, durerile și toxinele din corp.

Ameliorarea stresului

Utilizări medicinale ale bicarbonatului de sodiu pentru femei

Adaugă trei linguri de bicarbonat de sodiu într-un recipient plin cu apă caldă. Lasă amestecul să stea timp de cinci minute, apoi toarnă-l în cada de baie.

Folosit în acest fel, bicarbonatul de sodiu reduce nivelul de stres și inflamațiile de la nivelul picioarelor.

Află mai multe! Citește și:

Remedii naturale cu bicarbonat de sodiu

Tratarea înțepăturilor de insecte

Bicarbonatul de sodiu tratează înțepăturile de insecte

Una dintre cele mai inedite utilizări medicinale ale bicarbonatului de sodiu este tratarea înțepăturilor de insecte, chiar și atunci când acestea se agravează.

Prepară o pastă dintr-o jumătate de cană de apă și trei linguri de bicarbonat de sodiu. Aplică amestecul pe regiunile afectate de înțepături de mai multe ori pe zi. Iritațiile vor dispărea în scurt timp.

Pe post de deodorant

Dacă te numeri printre persoanele alergice la numeroasele deodorante și antiperspirante din comerț, îți recomandăm să îți prepari propriul deodorant natural la tine acasă.

Amestecă puțină apă cu bicarbonat de sodiu și aplică amestecul pe post de deodorant.

Îți recomandăm să citești și:

7 utilizări cosmetice ale bicarbonatului de sodiu

Îndepărtarea așchiilor

Utilizări medicinale ale bicarbonatului de sodiu pentru o piele sănătoasă

Următorul remediu te va ajuta să îndepărtezi în totalitate așchiile din degete. Amestecă un vârf de cuțit de bicarbonat de sodiu cu un pahar de apă. Agită bine și aplică soluția pe regiunea afectată.

Tratarea ulcerului

Cei care suferă de ulcer vor avea de câștigat dacă încearcă următorul truc. Ai nevoie de una sau două lingurițe de bicarbonat de sodiu și de un pahar cu apă curată.

Amestecă bine aceste două ingrediente și bea soluția rezultată pe tot parcursul zilei. Este esențial să incluzi această băutură în meniul zilnic.

Bicarbonatul de sodiu este util împotriva ulcerului, deoarece oprește imediat producția de acid gastric.

Sperăm că informațiile din acest articol îți vor fi de folos. Nu ezita să le pui în practică și să profiți de toate beneficiile incredibile oferite de bicarbonatul de sodiu întregii familii.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.