Budincă de afine și cacao: un desert sănătos - Doza de Sănătate
 

Budincă de afine și cacao: un desert sănătos

Afinele oferă organismului o doză generoasă de vitamine. Include-le în dieta ta cu ajutor acestor rețete ușoare!
Budincă de afine și cacao: un desert sănătos

Ultima actualizare: 09 august, 2022

Ai vrea să servești un desert delicios și ușor? Dacă da, continuă să citești această postare! Îți vom împărtăși trei rețete pentru a face acasă o budincă delicioasă de afine și cacao.

Afinele oferă vitaminele A, B9, C și K, motiv pentru care sunt recomandate într-o dietă sănătoasă. Profită de sezon pentru a le cumpăra proaspete și la cel mai bun preț. Apoi, congelează-le pentru a le consuma oricând dorești.

Budincă de afine și cacao: un desert sănătos

1. Rețetă cu brânză proaspătă

Bol cu afine
Pe lângă faptul că este un fruct delicios, afinele sunt foarte benefice pentru sănătatea inimii.

Această budincă de afine și cacao este fină și umedă. Este perfectă pentru desert sau alături de o cafea. Dacă vrei, poți adăuga fulgi de ciocolată, frișcă sau sirop de ciocolată în următoarea rețetă.

Ingrediente

  • 1 1/4 cană de făină
  • 115 g cremă de brânză
  • 1/3 cană de cacao
  • 115 g unt
  • 3 ouă
  • 1 1/2 cană de zahăr
  • Praf de copt
  • 2 căni de afine
  • 1 vârf de cuțit de sare
  • Extract de vanilie (cât este nevoie)

Mod de preparare

  1. Mai întâi, cerne făina împreună cu praful de copt, sarea și cacaua. Pune totul deoparte.
  2. Apoi, unge forma de budincă și tapeteaz-o cu făină.
  3. După aceea, amestecă untul cu zahărul până obții o compoziție omogenă.
  4. Adaugă ouăle rând pe rând, amestecând continuu.
  5. Apoi, adaugă crema de brânză și extractul de vanilie. Amestecă bine.
  6. Adaugă ingredientele uscate și folosește o lingură de lemn pentru a amesteca până obții un aluat. Nu amesteca prea mult pentru a evita activarea glutenului din aluat (budinca de afine și cacao va ieși uscată).
  7. Adaugă afinele și încorporează-le în aluat.
  8. Apoi, pune budinca în formă și coace-o în cuptorul preîncălzit la 160 °C (320 °F), până trece testul scobitorii (aproximativ o oră).
  9. Este gata de servit cu afine proaspete deasupra!

2. Rețetă de budincă de afine și cacao cu pâine

Această budincă de afine și cacao cu pâine este una dintre preferatele noastre, deoarece este o rețetă ieftină. Poți folosi resturile de pâine rămase de la mese pentru a face un desert pur și simplu delicios!

Ingrediente

  • 1/2 cană de lapte fără grăsime
  • 2 1/2 linguri de smântână
  • 1 ou
  • 3 1/2 linguri de pudră de cacao fără zahăr
  • 1/2 linguriță de extract de vanilie
  • 2 căni de pâine tăiată cubulețe
  • 2 căni de afine

Mod de preparare

  1. Mai întâi, amestecă bine laptele, pudra de cacao, oul și vanilia într-un castron.
  2. Apoi, adaugă pâinea și amestecă din nou. Lăsa amestecul să stea o jumătate de oră, astfel încât pâinea să se înmoaie.
  3. Apoi, adaugă afinele în amestec.
  4. Unge forma de budincă și tapeteaz-o cu făină.
  5. După aceea, toarnă amestecul în formă și coace-l la 180 °C (356 °C) timp de 30 de minute sau până când trece testul scobitorii.
  6. Servește budinca de afine și cacao cu sirop de ciocolată și afine proaspete deasupra.

3. Rețetă de budincă cu sos de afine

Pahar cu suc de afine
Pe lângă afinele întregi, poți face un sos pentru a adăuga o notă suculentă desertului.

Dacă vrei să duci budinca de afine și cacao la nivelul următor, încearcă rețeta de mai jos. Rețeta de budincă nu este prea diferită, dar sosul de afine îi va adăuga o notă distinctă, suculentă.

Ingrediente pentru budincă

  • 140 g făină
  • 180 g zahăr
  • 2 linguri de praf de cacao
  • 1/2 linguriță de praf de copt
  • 1/4 linguriță de bicarbonat de sodiu
  • 1/4 linguriță de sare
  • 114 g unt nesărat
  • 1 ou
  • 1 linguriță de extract de vanilie
  • 125 ml lapte
  • 2 căni de afine

Ingrediente pentru sos

  • 240 g zahăr
  • 115 g ciocolată neagră
  • 2 linguri de pudră de cacao
  • 1 lingură de amidon de porumb
  • 180 ml smântână
  • 125 ml apă
  • 2 căni de afine

Preparare budincă de afine și cacao

  1. Mai întâi, cerne făina cu cacaua, praful de copt, bicarbonatul de sodiu și sarea. Pune totul deoparte.
  2. Apoi, pune grătarul cuptorului pe șina din centru și preîncălzește la 180 °C (356 °F).
  3. Unge și tapetează cu făină forma de budincă. Pune-o alături.
  4. Bate untul cu zahărul până obții un amestec omogen.
  5. După aceea, adaugă extractul de vanilie și oul.
  6. Adaugă ingredientele uscate, alternând cu laptele în timp ce amesteci încet.
  7. Apoi, adaugă cele două căni de afine și amestecă ușor cu o lingură de lemn.
  8. Toarnă amestecul în formă. De asemenea, îl poți turna în forme de brioșă dacă ai nevoie de desert rapid, deoarece se va găti mai repede în acest fel. Pune-l deoparte.

Preparare sos de afine

  1. Mai întâi, ia un vas mare și pune zahărul, cacaua și amidonul de porumb. Amestecă bine.
  2. Adaugă ciocolata neagră, smântâna, apa și ultimele două căni de afine. Încălzește la foc mediu, amestecând continuu.
  3. Când sosul începe să fiarbă, lasă focul mic și amestecă fără oprire timp de 1 minut.

Pregătire finală

  1. Toarnă sosul pe budincă.
  2. Coace totul timp de 45 de minute sau până când trece testul scobitorii.
  3. Servește budinca de afine și cacao fierbinte sau rece. Este delicioasă!

Care dintre aceste trei rețete de budincă cu afine te-a atras cel mai mult? Toate sunt delicioase, suculente și aromate. Trebuie să le încerci!


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.



Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.