Rețetă de jeleu cu semințe de chia și mere verzi - Doza de Sănătate
 

Rețetă de jeleu cu semințe de chia și mere verzi

Jeleul este un desert ușor și sănătos care, combinat cu mere verzi și semințe de chia, oferă multe beneficii organismului. Află mai multe în acest articol!
Rețetă de jeleu cu semințe de chia și mere verzi

Ultima actualizare: 22 decembrie, 2022

Îți place să servești gustări între mese? Cum ar fi să poți servi ceva cu adevărat delicios și sănătos? Astăzi, îți propunem o rețetă aromată de jeleu cu semințe de chia și mere verzi. Nu o rata!

Jeleu cu semințe de chia și mere verzi

Rețeta de astăzi este ușoară și bogată în nutrienți. Vom combina aroma și prospețimea gelatinei cu beneficiile merelor verzi și ale semințelor de chia. O să-ți placă!

Gelatina

Jeleu cu semințe de chia pe diverse culori
Gelatina este alcătuită în principal din colagen și proteine, motiv pentru care te ajută să-ți întărești mușchii și oasele.

Îți recomandăm să consumi gelatină pentru a-ți întări oasele și cartilajele. De fapt, deși pare greu de crezut, gelatina este un produs de origine animală, realizat din colagen de la animale crescute în ferme.

De asemenea, este un aliment foarte sănătos și hrănitor, care oferă proteine cu un conținut minim de grăsimi și calorii. De fapt, 90% din conținutul gelatinei este reprezentat de proteine. Gelatina oferă și aminoacizi, calciu, magneziu și fosfor, întărind oasele și regenerând cartilajele.

Pe lângă proteine, gelatina este bogată în colagen, ceea ce înseamnă că stimulează vindecarea și sănătatea pielii.

Mere verzi

Persoană care ține un măr verde
Merele verzi ajută la controlul zahărului din sânge, printre multe alte proprietăți.

Cu siguranță ai auzit vechea zicală „Un măr pe zi ține doctorul departe”. Asta ne spune tradiția populară despre aceste fructe sănătoase. Totuși, și știința este de acord!

De fapt, merele verzi sunt pline de antioxidanți, în special flavonoizi. În plus, ajută la scăderea în greutate datorită acidului malic și la reglarea nivelului de glucoză din sânge. Deoarece sunt bogate în potasiu, merele susțin sănătatea cardiovasculară.

Semințele de chia

Castron și lingură cu semințe de chia
Aceste semințe sunt una dintre cele mai importante surse de acizi grași sănătoși, cum ar fi omega-3 și omega-6.

Semințele de chia oferă numeroase beneficii pentru sănătate. Sunt o sursă importantă de acizi grași omega-3 și omega-6, pe lângă faptul că au vitamine și antioxidanți. Printre beneficiile consumului de semințe de chia, am dori să subliniem următoarele:

 • Induc senzația de sațietate, ceea ce le face ideale în curele de slăbire.
 • Ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge.
 • Ajută la reglarea nivelurilor de electroliți și la hidratare.

Rețetă de jeleu cu semințe de chia și mere verzi

Ingrediente

 • Gelatină ușoară sub formă de pudră, cu gust de mere
 • Un litru de apă (sau cantitatea notată pe pachetul de gelatină)
 • 1/4 cană de semințe de chia
 • 2 mere verzi

Mod de preparare

 • Mai întâi, prepară gelatina conform instrucțiunilor. În general, aceasta înseamnă doar adăugarea gelatinei în apă caldă și înmuierea acesteia timp de câteva minute. Nu fierbe gelatina!
 • Apoi, pune jumătate din lichid în forme din silicon cu dimensiunea preferată.
 • Pune formele în frigider, astfel încât gelatina să se întărească. Acest lucru ar putea dura ceva timp.
 • Între timp, spală bine merele, decojește-le și taie-le felii subțiri.
 • Când gelatina din frigider s-a întărit, pune feliile de măr deasupra și presără semințele de chia.
 • După aceea, acoperă cu restul de gelatină și pune formele din nou în frigider până când preparatul se întărește.
 • Savurează jeleul!

Simplu, nu? Pe lângă faptul că jeleul cu semințe de chia și mere este ușor, aceasta este o rețetă delicioasă și sănătoasă pe care o recomandăm pentru orice ocazie.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


 • Rahman Ullah et al. “Nutritional and therapeutic perspectives of Chia (Salvia hispanica L.): a review”, J Food Sci Technol. 2016 Apr; 53(4): 1750–1758.
 • Jeanelle Boyer, Rui Hai Liu, “Apple phytochemicals and their health benefits”, Nutr J. 2004; 3: 5.
 • Liu D et al. “Collagen and gelatin”, Annu Rev Food Sci Technol. 2015;6:527-57. doi: 10.1146/annurev-food-031414-111800. Epub 2015 Mar 23.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.