Gelatina reface pielea

· 27 septembrie 2015

Odată cu înaintarea în vârstă, pielea începe să își piardă elasticitatea, proprietate datorită căreia arată tânără și sănătoasă. Colagenul este cel care susține țesuturile și dă pielii un aspect proaspăt și radiant.

Pentru păstrarea sănătății pielii și prevenirea îmbătrânirii premature, provocate adesea de alimentația necorespunzătoare, fumat sau expunerea excesivă la soare, există astăzi numeroase terapii alternative, precum electrostimularea sau tratamentele cu radiofrecvență.

În cazul femeilor, cea mai sensibilă zonă a corpului este fața, pentru că este și cea mai expusă. Dar există și alte cauze pentru pierderea strălucirii tenului și apariția ridurilor, printre acestea se află stresul și somnul insuficient.

Este important să alegi cu grijă produsele cosmetice, neapărat potrivite pentru tipul tău de ten. Și este nevoie să te demachiezi corect înainte de a merge la culcare. Dacă nu vei proceda astfel, porii se vor încărca și tenul tău va avea un aspect obosit și tern.

Ca și pentru restul corpului, și pentru musculatura feței există o serie de exerciții de tonifiere. În acest articol îți vom prezenta însă un remediu simplu, ieftin și fără efecte secundare, care te ajută să îți împrospătezi pielea. Poți să îl consumi zilnic, nu are prea multe calorii și îți va face pielea mai sănătoasă, mai frumoasă și mai rezistentă.

Gelatina

Obținută din colagen animal procesat, gelatina are o valoare nutritivă ridicată și este foarte bună pentru sănătatea unghiilor, a pielii și a părului. Este minunată la orice vârstă și are un conținut de colagen între 85 și 90 % .

Gelatina este foarte eficientă pentru a preveni vergeturile neplăcute, frecvente la femeile însărcinate. Trebuie să mănânci cât mai multă gelatină, chiar înainte de a rămâne însărcinată, pentru ca pielea ta să fie puternică și să nu cedeze din cauza întinderilor determinate de creșterea în greutate din timpul sarcinii.

sarcina-gelatina

Persoanele care suferă de artroză ar trebui, de asemenea, să includă gelatina în dietă, pentru a contracara degradarea progresivă a cartilajului articular produs de această boală. Acidul aminoacetic contribuie la repararea țesuturilor.

Medicii recomandă de asemenea consumul de gelatină celor care se recuperează în urma unei boli sau după o intervenție chirurgicală. Gelatina este benefică și pentru digestie.

De asemenea, este bine să mănânci gelatină pentru a preveni accidentele, atunci când practici sport sau diverse activități de agrement. Aceasta stimulează întărirea musculaturii, tendoanelor, ligamentelor și articulațiilor și le sporește rezistența.

Gelatina este un aliment versatil. Este folosită ca întăritor pentru diferite preparate și chiar pentru realizarea capsulelor medicamentelor. Există mai multe mijloace prin care poți asigura pielii tale un aspect proaspăt și tânăr. Colagenul din gelatină este foarte bun în acest scop. Consumul de apă, folosirea unor produse cosmetice de foarte bună calitate, protejarea corespunzătoare de soare sunt esențiale atât pentru sănătatea pielii feței, cât și pentru cea de pe restul corpului.

Un obicei nociv

renunta-la-fumat

Trebuie să știi că fumatul este foarte dăunător pentru piele. Dacă fumezi, vei arăta mai bătrână, cu riduri pronunțate și cu un ten obosit și lipsit de strălucire. Oricâți bani ai investi în creme și alte produse de frumusețe, acestea nu vor avea efect atâta timp cât organismul tău este invadat de efectele nocive ale țigărilor.

Scurgerea timpului nu poate fi oprită, iar factorii genetici nu pot fi influențați, dar există o mulțime de mijloace prin care poți să-ți păstrezi înfățișarea tânără și proaspătă pentru mai mult timp. Ai grijă atât de exteriorul, cât și de interiorul corpului tău. Vei observa schimbările imediat.