Câinii combat nostalgia: dovezi științifice
 

Câinii combat nostalgia: dovezi științifice

Când suntem despărțiți de cei dragi, ne este dor de ei. Credem că viața fără ei este imposibilă. Cu toate acestea, un studiu a arătat că cel mai bun remediu este un câine.
Câinii combat nostalgia: dovezi științifice

Ultima actualizare: 22 decembrie, 2022

Putem defini nostalgia ca durerea sau disconfortul după ce am pierdut ceva sau pe cineva pe care l-am iubit foarte mult. Potrivit lui Freud, atunci când se întâmplă acest lucru, credem că o parte din noi a murit. Această emoție se poate agrava până când devine o depresie. Prin urmare, merită să știm cum să o gestionăm. Câinii combat nostalgia!

Câinii combat nostalgia: dovezi științifice

Cultura populară ne spune că, într-un moment de pierdere, cel mai bine este să căutăm ceva sau pe cineva căruia să-i dăruim toată acea dragoste. O dragoste care a rămas fără destinatar, dar care continuă să existe. Pe lângă celebra expresie „cui pe cui se scoate”, putem alege și alte opțiuni.

Una dintre cele mai răspândite este aceea de a achiziționa un animal de companie. Cea mai frecventă opțiune este alegerea unui câine datorită fidelității și capacității sale de a iubi.

Această teorie are o demonstrație științifică. O echipă de cercetători de la Universitatea British Columbia (Canada) a confirmat acest lucru printr-un studiu. Studenții care trebuie să călătorească pentru a-și finaliza studiile universitare, depășesc mai bine separarea atunci când au un câine pentru a combate dorul de casă. Consecința directă este faptul că rezultatele lor academice sunt mai bune.

Terapia asistată de câini contribuie la tranziția de la liceu la facultate

Femeie cu un câine

 

Cercetătorii au colectat informații de la 44 de universități. Au selectat prima dată studenți care pretindeau că le este dor de casă. Li s-a cerut să completeze un chestionar pentru a măsura dorul de casă, precum și legătura cu viața din campus.

Pentru a continua, a fost ales un grup pentru terapia cu animale de companie și altul de control. Tinerii care s-au bucurat de tratament petreceau 45 de minute pe săptămână în contact cu grupuri mici de câini pentru a combate dorul de casă. După 8 săptămâni, toți indivizii din studiu au repetat completarea formularului de la început.

Rezultatele au fost excepționale: cei din primul grup și-au redus considerabil melancolia, îmbunătățindu-și în același timp starea de spirit. Oamenii care nu au avut acest ajutor au suferit de disconfort. Mulți dintre acești studenți sunt foarte inteligenți. Cu toate acestea, fără prezența unui câine pentru a combate nostalgia, performanța lor a scăzut.

Efectele negative ale nostalgiei

Câinii combat nostalgia

 

Nostalgia ne face să privim înapoi prea des. Ceea ce ne lipsește este în trecut și acolo vrem să ne întoarcem. Oricărui eveniment prezent îi lipsește strălucirea pe care amintirile o au, La fel, viitorul pare un orizont confuz, foarte îndepărtat.

Cumva, încă trăim în acel ieri la care tânjim atât de mult. Deci, nici azi, nici mâine nu contează. Prin urmare, atunci când melancolia devine o stare generalizată, lăsăm deoparte proiectele curente.

Dacă nostalgia apare la o vârstă de până în 18 ani, pierzi diferitele oportunități pe care viața ți le oferă. Ele sunt acolo, dar nu le vezi. Nu urmărești cursurile cu atenție și claritate și nici nu experimentezi pasiunea pe care ai sperat să o ai atunci când ai decis să întreprinzi această nouă călătorie.

Prin urmare, este esențială extinderea cercetării în acest domeniu, în special în rândul populației tinere. Capacitatea tinerilor de a iubi viața este esențială pentru noile generații.


Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.