Ce este abdominoplastia? - Doza de Sănătate
 

Ce este abdominoplastia?

Abdominoplastia sau chirurgia peretelui abdominal este o procedură invazivă. Nu este doar estetică, ci este folosită și ca parte a tratamentelor de sănătate. Cei care beneficiază cel mai mult de această procedură sunt cei care au trecut printr-un proces de slăbire considerabil.
Ce este abdominoplastia?

Ultima actualizare: 12 iunie, 2021

Abdominoplastia sau chirurgia peretelui abdominal este o intervenție chirurgicală ce a luat avânt și a devenit din ce în ce mai cunoscută în ultimii ani. Deși majoritatea oamenilor consideră că este o procedură care contribuie la pierderea în greutate, nu este așa.

Această procedură este cunoscută și ca chirurgie plastică abdominală. Aceasta constă în îndepărtarea excesului de piele din această parte a corpului, ceea ce este necesar pentru persoanele care au suferit modificări bruște de greutate.

În plus față de îndepărtarea excesului de piele flască, abdominoplastia poate servi pentru a îndepărta o parte din grăsimea abdominală. Este utilă chiar și pentru a corecta mușchii abdominali, care pot fi, de asemenea, mai slăbiți decât în mod normal.

Este una dintre cele mai solicitate intervenții chirurgicale în zilele noastre. Ajută nu numai din punct de vedere estetic, ci îmbunătățește și stima de sine.

Prin urmare, în acest articol, îți explica ce este abdominoplastia și de ce este efectuată.

Ce este abdominoplastia sau chirurgia peretelui abdominal?

Când suferim schimbări bruște de greutate – atât creșteri, cât și pierderi – pielea suferă modificări din cauza întinderii excesive. Acest lucru o face să-și piardă elasticitatea și să nu-și mai recupereze forma naturală, devenind flască și lăsată.

Chirurgia peretelui abdominal implică îndepărtarea excesului de piele pentru a obține un abdomen mai plat și mai ferm. În plus, corectează și excesul de grăsime abdominală și defectele musculare.

Există diferite tipuri de intervenții chirurgicale abdominale, printre care se numără tipul tradițional și mini-abdominoplastia. Abdominoplastia tradițională necesită anestezie generală și o spitalizare de câteva zile. Durează între 2 și 6 ore și implică o incizie destul de mare.

Medicii efectuează mini-abdominoplastii atunci când numai zona de sub buric necesită tratament. Este o procedură mai simplă și mai scurtă. Incizia este mai mică, la fel și timpul de recuperare. Recuperarea este, de asemenea, mai ușoară decât în ​​cazul operației tradiționale a peretelui abdominal.

Persoană care nu a aflat ce este abdominoplastia
Un abdomen care rămâne flasc după o schimbare bruscă de greutate poate fi remodelat prin abdominoplastie.

Care sunt pacienții care pot fi supuși abdominoplastiei?

Deși se crede că abdominoplastia este o intervenție chirurgicală care ajută la pierderea în greutate, acesta nu este obiectivul său principal. De fapt, este efectuată și persoanelor care sunt subțiri, dar au un exces de piele în zonă. De asemenea, procedura este folosită atunci când există un exces de grăsime care nu se dispare odată cu dieta sau exercițiile fizice.

Primii candidați la această intervenție chirurgicală sunt femeile care au avut mai multe sarcini. După mai multe sarcini, pielea și mușchii abdomenului nu reușesc să-și recapete forma inițială.

În mod ideal, dacă abdominoplastia este efectuată din acest motiv, femeia nu ar trebui să rămână din nou însărcinată. Dacă pielea și mușchii care s-au întins sunt corectați, atunci când apare o nouă sarcină, se pot întinde mult prea mult, făcând ca operația să fie lipsită de sens.

Un alt grup care poate avea beneficii în urma abdominoplastiei sunt persoanele cu obezitate care au slăbit mult. În aceste cazuri, este normal ca pielea să atârne și poate chiar să cântărească mai multe kilograme.

Ce este abdominoplastia

Ce trebuie luat în calcul?

Această procedură este foarte utilă. La urma urmei, pe lângă remedierea unei probleme estetice, aceasta poate contribui la îmbunătățirea stimei de sine. De asemenea, va îmbunătăți confortul individului, având în vedere că excesul major de piele poate fi o adevărată povară.

Cu toate acestea, nu putem uita faptul că este o procedură chirurgicală. Prin urmare, nu este lipsită de riscuri. În primul rând, este important să înțelegem că cicatricea rămasă va fi cu siguranță foarte vizibilă. Este o incizie mare care poate modifica poziția buricului.

În plus, ca în orice altă procedură chirurgicală, există un risc de infecție sau de vindecare deficitară. Există și riscuri în ceea ce privește utilizarea anesteziei. Mai mult, există posibilitatea de a modifica sensibilitatea zonei.

În cele din urmă, este esențial să știi că, înainte de a te supune abdominoplastiei, este indicat să ai greutatea stabilă timp de cel puțin 6 luni. Trebuie să fii informat/ă în mod corespunzător, iar medicul este cel care ar trebui să te ajute să iei decizia.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.