Ce este batch dressing și cum te poate ajuta în rutina zilnică?
 

Ce este batch dressing și cum te poate ajuta în rutina zilnică?

Să te gândești cu ce să te îmbraci în fiecare zi poate fi stresant. Folosește o metodă de organizare care, pe lângă faptul că îți oferă minute în plus dimineața, te ajută să renunți la ceea ce cu siguranță nu mai folosești: batch dressing.
Ce este batch dressing și cum te poate ajuta în rutina zilnică?

Ultima actualizare: 22 noiembrie, 2022

Cât timp petreci pregătindu-te dimineața? Pentru multe persoane, a alege o ținută perfectă poate fi copleșitor. Batch dressing este o soluție inovatoare pentru a-ți începe ziua fără a te gândi prea mult cu ce să te îmbraci.

Batch dressing evită schimbările repetate de îmbrăcăminte pentru a găsi ținuta ideală. După ce te trezești și faci duș, te îmbraci imediat cu hainele alese în avans. Tehnica este ideală pentru persoanele nehotărâte, pentru cele care au multe de făcut înainte de a pleca de acasă și pentru cele care iubesc ordinea.

În ce constă tehnica batch dressing?

Batch dressing se referă la organizarea anticipată a hainelor pe care le vei purta în timpul săptămânii. Acest proces include selectarea de încălțăminte și accesorii pentru fiecare combinație.

Planificarea se face duminica, pentru ca totul să funcționeze perfect luni dimineața. Joacă-te cu stilurile și culorile și probează ținutele. De asemenea, elimină din dulap ceea ce nu mai folosești.

Femeie care folosește tehnica batch dressing
Batch dressing este o tehnică de economisire a timpului în rutina zilnică.

Beneficiile tehnicii batch dressing

A începe diminețile în grabă este contraproductiv și produce stres. Prin urmare, este necesar să găsim modalități de a atenua tensiunea. Lipsa de timp derivă din lipsa organizării.

În plus, după cum arată Jurnalul Internațional de Psihologie a Dezvoltării și a Educației, există diverse lucruri care pot ajuta la controlul factorilor declanșatori de stres. Micile acțiuni, precum cele propuse de batch dressing, pot fi de mare ajutor. Iată avantajele:

  • Timp pentru sine. Pregătirea hainelor este un timp prețios pe care ți-l acorzi ție. Bucură-te de experiență!
  • Ținute mai chibzuite. Alegerea hainelor în ultimul moment evită stilurile noi din cauza disconfortului sau fricii de a simți judecata celorlalți. Dacă îți pregătești ținutele din timp, vei avea mai multă încredere în tine.
  • Dulap organizat. Să-ți inspectezi dulapul în fiecare săptămână este un mecanism de check-in pentru a afla care sunt hainele tale preferate, ce nu ți se potrivește sau ce nu-ți mai place. Profită de ocazie pentru a pune deoparte, dona sau vinde hainele în stare bună care nu mai corespund gusturilor tale.
  • Mai puțină dezordine în cameră. Dacă ești unul dintre acei oameni care scot multe haine din dulap și le aruncă prin cameră, batch dressing ți se potrivește. Această tehnică păstrează ordinea în dormitor.

Cum să pui în aplicare tehnica de organizare batch dressing

1. Alege o zi și un spațiu

În general, duminica este ziua aleasă pentru acest proiect, dar tu poți alege ziua care se potrivește cel mai bine programului tău. De asemenea, alocă o oră sau poate puțin mai puțin pentru a crea ținutele.

Dacă nu ai un dressing, probează ținutele în dormitor.

2. Eliberează patul

Patul este locul ideal pentru a pune hainele; prin urmare, fă loc înainte de a începe organizarea ținutelor.

3. Scoate hainele

Pare oarecum greoi, dar trebuie să scoți toate piesele din garderobă pentru a vedea toate combinațiile posibile. Elimină ceea ce nu mai folosești.

Un sfat pentru a crea ținute unice este să oferi o șansă pieselor pe care nu le-ai purtat niciodată, dar care se potrivesc cu siguranță cu un alt articol ascuns în dulap.

4. Ține cont de vreme și eveniment

Ia în considerare temperatura de afară, întâlnirile de lucru sau evenimentele speciale de la sfârșitul zilei. Este esențial să cunoști detaliile agendei săptămânale.

5. Creează ținute complete

Nu te gândi exclusiv la cămăși, pantaloni și pantofi; nu ignora accesoriile! Vezi dacă ai tot ce trebuie pentru o ținută completă, cum ar fi o geantă sau o eșarfă.

6. Sortează hainele și pune-le pe umerașe

Organizează ținutele astfel încât să fie accesibile. Folosește suporturi pentru haine sau separatoare în dulap. Agață ținutele în ordine.

Haine puse pe umerașe
După ce ai ales ținutele pentru o săptămână, nu rămâne decât să le organizezi pe umerașe sau în dulap.
Nu omite niciun detaliu atunci când îți planifici ținutele pentru a economisi cât mai mult timp dimineața.

Batch dressing acasă

Batch dressing este legat de metoda de organizare a lui Marie Kondo. Este un obicei pe care trebuie să-l transmiți întregii familii pentru a promova disciplina, planificarea și punctualitatea!


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Barrio JA, Bedia M, García MR, López M. Control del estrés. Revista Internacional de Psicología del Desarrollo y de la Educación. Vol. 2. Núm. 1. pp. 429-439. España; 2006. https://www.redalyc.org/pdf/3498/349832312036.pdf
  • Fryd E. El arte de organizar: Guía interactiva para organizar tu casa y mejorar tu vida. Editorial PAM! Argentina; 2022. https://books.google.es/books?hl=es&lr=lang_es&id=Lt1tEAAAQBAJ&oi=fnd&pg=PT46&dq=IMPORTANCIA+DE+ORGANIZAR+LA+CASA&ots=EVAJQKCzQf&sig=nsUbASUPYnZD3T_WeyZ5xMN0EvM#v=onepage&q=IMPORTANCIA%20DE%20ORGANIZAR%20LA%20CASA&f=false
  • Martínez Guillén MC. Administración y planificación del tiempo. Ediciones Díaz de Santos. España; 2012. https://books.google.es/books?hl=es&lr=lang_es&id=nrw2Mi7CPt4C&oi=fnd&pg=PA79&dq=dedicarse+tiempo+a+uno+mismo&ots=9jcByWpcIj&sig=OHqkhdrEJKBQws-NCX1trlfmq4I#v=onepage&q&f=false
  • Nieto Villa P. Manual para organizar tu casa. Editorial Arcopress. España; 2018. https://books.google.es/books?hl=es&lr=lang_es&id=w4c0EAAAQBAJ&oi=fnd&pg=PT4&dq=IMPORTANCIA+DE+ORGANIZAR+LA+CASA&ots=GwY4ssGtpP&sig=GilKN5rs4x3NQmSikPsiz68-mNk#v=onepage&q=IMPORTANCIA%20DE%20ORGANIZAR%20LA%20CASA&f=false

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.