Ce este liquid hair, cum se aplică și cum se îngrijește?
 

Ce este liquid hair, cum se aplică și cum se îngrijește?

Multe femei preferă părul drept. Deși trendul liquid hair nu este nou, în ultima vreme este tot mai folosit deoarece se potrivește oricărui look.
Ce este liquid hair, cum se aplică și cum se îngrijește?

Ultima actualizare: 11 martie, 2024

Liquid hair este o tehnică ce urmărește îndreptarea părului pe termen lung. Această tendință de styling este preferată de femeile care găsesc eleganța în simplitate.

Nu are nicio treabă cu coafurile sofisticate, ci cu lejeritatea părului drept care strălucește fluid. Liquid hair se potrivește cu orice ținută ați alege. Rochiile scurte sau lungi, blugii, rochiile de gală sau ținutele sport se adaptează perfect părului drept.

Ce este liquid hair?

Liquid hair este o tehnică ce oferă un aspect foarte neted al părului, oricât de creț ar fi în forma sa naturală. Aspectul este mătăsos, strălucitor și fluid.

Este esențial ca podoaba capilară să fie sănătoasă. În caz contrar, efectul obținut nu va fi cel dorit. Efectul este mai plăcut dacă faceți în prealabil un tratament de hidratare. Există metode de a îndrepta părul în mod natural, dar și pe bază de substanțe chimice.

Tehnica liquid hair hrănește fibra capilară și oferă un aspect impecabil. Cu toate acestea, este important să luați în considerare anumite aspecte pentru ca tratamentul de îndreptare să nu dăuneze firelor.

Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA) afirmă faptul că produsele folosite conțin de multe ori formaldehidă. Această substanță necesită căldură pentru a se impregna în păr. Ingredientul este eliberat în aer sub formă de gaz și în absența ventilației există riscul de inhalare.

FDA recomandă apelarea la ajutorul unui stilist. Examinați compoziția produsului utilizat și citiți despre posibilele reacții adverse.

Femeie care vrea să obțină liquid hair
Utilizarea instrumentelor termice pe păr necesită prudență și atenție. Cel mai bine este să consultați un stilist.

Liquid hair: sfaturi de întreținere

Odată ce părul primește tratamentul de îndreptare, puneți în practică următoarele sfaturi pentru a-i păstra aspectul mai mult timp:

1. Aplicați spray-uri speciale

Există spray-uri de păr special concepute pentru firul drept. Acestea elimină frizz-ul și acționează ca un primer pentru uscare sau îndreptare cu placa. Formulele de netezire instantanee hidratează și pregătesc firele de păr pentru căldură.

2. Uscați sau îndreptați părul

Tratamentele de îndreptare sunt atât de eficiente încât, în funcție de tipul părului, este posibil să nu fie nevoie de folosirea plăcii. Totuși, pentru un liquid hair perfect, trebuie să folosiți instrumente termice.

Plăcile, uscătorul sau periile de îndreptat disciplinează părul. Pentru a nu-l deteriora, este esențial să pulverizați înainte un protector termic. Folosiți placa doar dacă părul este complet uscat.

3. Hrăniți si hidratați podoaba capilară

Un păr bine hrănit și hidratat nu este rebel. Folosiți produse de îngrijire a părului care previn încrețirea și contribuie la sănătatea părului.

Revista Temas para el Educación explică faptul că adoptarea unei diete echilibrate este baza principală a sănătății părului. Oligoelementele, mineralele și vitaminele sunt esențiale în acest scop.

Printre nutrienții de care are nevoie părul, Farmacia Profesional enumeră următoarele:

  • Zinc
  • Fier
  • Magneziu
  • Acid folic
  • Vitamina B6
  • Vitamina B12
  • Aminoacizi cu sulf

În plus, serurile și uleiurile hidratante sunt benefice pentru părul drept, deoarece hrănesc și oferă strălucire.

4. Alegeți coafuri simple

Liquid hair oferă o flexibilitate impresionantă și completează machiajul natural. Purtați părul cu o cărare pe mijloc, realizând un efect de oglindă. Șuvițele care rămân în zona frontală trebuie să fie în spatele urechilor.

5. Alegeți produsele potrivite

Nu așteptați sosirea unui eveniment pentru a apela la tehnica liquid hair; dacă vă îndreptați părul în avans, rezultatele vor fi fenomenale. Alegerea unui șampon și a unui balsam pentru părul îndreptat este crucială.

Aceste formule au multiple proprietăți de hidratare și catifelare. În mod similar, spray-urile și șervețelele anti-frizz se remarcă printre alternativele care elimină electrizarea.

Femeie care se spală pe cap
Îngrijirea podoabei capilare trebuie să fie zilnic. Folosiți șampoane hidratante.

6. Uscați părul corect

Tehnica adecvată de uscare oferă un efect demn de orice revistă de frumusețe. Secretul este să folosiți cel mai îngust cap al uscătorului, ținând capul aplecat spre podea.

Cum să îngrijiți părul după tehnica liquid hair?

După expunerea la căldura plăcilor și a uscătoarelor, precum și după utilizarea substanțelor profesionale de îndreptare, părul are nevoie de o atenție specială pentru a se reface. Spălați părul în funcție de tipul acestuia.

Healthy Skin Foundation sugerează consumul de multivitamine pentru păr și eliminarea produsele care afectează fibra capilară.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.