Ce secrete ascund picioarele tale? - Doza de Sănătate
 

Ce secrete ascund picioarele tale?

Conform reflexologiei, există o conexiune directă între organele noastre și anumite puncte specifice de pe picioare.
Ce secrete ascund picioarele tale?

Ultima actualizare: 01 martie, 2022

Picioarele noastre ne susțin greutatea corpului în decursul întregii zile, motiv pentru care acestea necesită îngrijire specială. Citește în continuare și o să afli ce secrete ascund picioarele tale și de ce este important să le îngrijești corespunzător.

Știai că, pur și simplu examinându-ți picioarele, vei putea identifica foarte multe probleme de sănătate pe care poate le ai, fie ele fiziologice sau emoționale?

În acest articol îți vom prezenta ce secrete ascund picioarele tale și ce legătura incredibilă există între acestea și restul organismului tău. Citește în continuare și o să afli de ce e important să-ți îngrijești picioarele.

Ce secrete ascund picioarele despre organismul nostru

Ce secrete ascund picioarele despre organismul nostru

Una din cele mai simple modalități de a-ți verifica sănătatea cu ajutorul picioarelor este să fii cu ochii în patru pentru orice schimbare la nivelul acestora. De pildă:

  • În picioare există numeroase capilare de densități variate. Acestea indică o bună circulație sanguină și o aprovizionare adecvată cu sânge. Atunci când numărul capilarelor scade sau ele dispar cu totul, este posibil ca picioarele tale să încerce să-ți zică că ai o circulație sanguină deficitară. Cauza ar putea fi niște încălțări sau șosete prea strâmte.
  • Instalarea bruscă și frecventă a durerilor de picioare ar putea semnala o deficiență de nutrienți. Mai poate semnala o hidratare neadecvată sau o proastă circulație sanguină. Te sfătuim să încerci să descoperi cauzele și să cauți un tratament adecvat.
  • Dacă ai crampe la picioare și practici un sport, atunci cauza este cel mai probabil deshidratarea. Această problemă trebuie tratată imediat și poate fi evitată prin consumul cantității zilnice recomandate de apă.
  • Dacă cauza nu este deshidratarea, atunci probabil suferi de o deficiență de unul din următoarele elemente: potasiu, calciu sau magneziu.
  • Iată încă un semnal că ceva este în neregulă: o rană pe picioare ce nu pare să se vindece. Aceasta ar putea fi un simptom al diabetului, pentru că persoanelor care suferă de această afecțiune li se deteriorează nervii de la extremități.
  • Dacă picioarele tale sunt reci în mod constant, atunci cel mai probabil suferi de hipertiroidism. O altă cauză a picioarelor reci este circulația sanguină deficitară. Te sfătuim să îți consulți medicul pentru a primi un diagnostic corect.
  • Picioarele umflate sunt deseori cauzate de problemele renale și retenția de lichid. În plus, anumite medicamente au ca efect secundat umflarea picioarelor.

Și nu uita!

Este foarte important să fii cu ochii în patru pentru orice schimbare ce are loc la nivelul picioarelor tale. Atunci când e nevoie, trebuie să apelezi la un medic.

Orice schimbare în aspectul picioarelor ar putea fi semnalul unei probleme de sănătate. După cum bine știm cu toții, nu strică niciodată să fii prudent.

Deci nu-ți ignora picioarele—e posibil ca acestea să încerce să-ți transmită un mesaj important!


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.