Ce sunt și cum se folosesc cremele de albire? - Doza de Sănătate
 

Ce sunt și cum se folosesc cremele de albire?

Petele de pe piele sunt o problemă estetică enervantă care afectează majoritatea oamenilor. Din fericire, poți folosi creme de albire pentru a le reduce semnificativ. Vrei să afli mai multe? Citește mai departe!
Ce sunt și cum se folosesc cremele de albire?

Ultima actualizare: 10 octombrie, 2020

Petele de pe piele sunt una dintre cele mai temute probleme estetice. Din păcate, expunerea la soare, vârsta, dezechilibrele hormonale și mulți alți factori cresc riscul de apariție a petelor. Din cauza acestui fapt, tot mai mulți oameni vor să afle cum se folosesc cremele de albire.

Aceste produse au componente care ajută la reducerea hiperpigmentării pielii și fac tegumentul să pară mai tânăr și mai uniform. Cu toate acestea, pentru a obține rezultate bune, trebuie să știi cum să le folosești corect.

Nu îți face griji: îți vom spune ce sunt și cum se folosesc cremele de albire în acest articol!

Ce sunt cremele de albire?

Femeie care arată cum se folosesc cremele de albire
Cremele de albire conțin substanțe care ajută la reducerea aspectului petelor pielii.

Cremele de albire sunt produse cosmetice care ajută la ameliorarea sau eliminarea petelor care apar pe piele. Ingredientele lor active pot distruge melanina din zonele afectate. În același timp, stimulează regenerarea și hidratarea celulară.

Potrivit unui articol apărut în NHS Foundation Trust, acestea pot conține o combinație de diverse substanțe medicamentoase. Unele dintre cele mai cunoscute sunt hidrochinona, retinoizii și corticosteroizii. Fiecare dintre aceste substanțe are un efect diferit asupra pielii.

Să aruncăm o privire mai detaliată:

  • Hidrochinona sau eterul monobenzilic al hidrochinonei: Aceasta este o substanță care ajută la inhibarea supraproducției melanocitelor sau a celulelor pigmentare.
  • Retinoizii, cum ar fi tretinoinul sau acidul retinoic, contribuie la stimularea regenerării celulelor pielii. În plus, ajută hidrochinona să pătrundă în piele.
  • Corticosteroizii pot reduce și preveni inflamația pielii. Cel mai frecvent exemplu este hidrocortizonul.

Pe lângă substanțele pe care le-am menționat, cremele de albire pot conține și vitamina C, acid kojic, gel adapalen (care este și un retinoid) sau acid azelaic. Unele conțin chiar și extracte vegetale precum strugurele ursului, arbutin, lemn dulce, mușețel sau dud.

Cum se folosesc cremele de albire?

În primul rând, este important să reții faptul că cremele de albire nu sunt soluții instantanee. De fapt, tratarea petelor de pe piele este o provocare care, în general, necesită timp. În mod ideal, ar trebui să consulți un dermatolog pentru a înțelege cele mai bune opțiuni de tratament.

Un factor important pentru a obține rezultate bune cu aceste produse este să le utilizezi în mod consecvent. Prin urmare, ar trebui să începi să observi efectele după 6 – 12 luni de la prima utilizare. În plus, ar trebui să utilizezi produsele o dată sau de două ori pe zi.

Cum să le folosești

  • Pentru început, aplică un strat subțire de cremă de albire pe pată. După cum am spus, ar trebui să faci acest lucru de până la două ori pe zi, conform instrucțiunilor dermatologului.
  • Înainte și după utilizarea produsului, trebuie să te speli bine pe mâini și să eviți contactul cu pielea altor persoane cel puțin o oră după aplicare.
  • Ar trebui să eviți utilizarea produsului în zona de lângă ochi sau în jurul pleoapelor. Există produse specifice pe care le poți utiliza pentru aceste zone sensibile.
  • De asemenea, nu ar trebui să îl utilizezi creme de albire dacă ai zgârieturi, arsuri sau erupții pe piele.

Loțiunea de protecție solară: un aliat de nădejde

Fată care folosește cremă de protecție solară
Protecția solară este unul dintre cele mai bune produse pentru a-ți proteja pielea de pete. Ar trebui să o utilizezi chiar și în zilele reci sau înnorate.

Dacă vrei să previi petele pielii, trebuie să ai întotdeauna la îndemnă un produs: loțiunea de protecție solară. Conform informațiilor furnizate de Academia Americană de Dermatologie, protecția solară este esențială atunci când stai afară, chiar și atunci când plouă sau ninge.

În mod ideal, ar trebui să utilizezi loțiuni de protecție solară cu SPF 30 sau mai mare. În plus, produsul ar trebui să conțină oxid de zinc sau dioxid de titan. Dacă ai pielea grasă, alternativele „non-comedogenice” te pot ajuta să-ți menții porii curați și să eviți erupțiile.

Există riscuri legate de utilizarea cremelor de iluminare?

În funcție de formulare, cremele de albire pot provoca fotosensibilitate. Prin urmare, ar trebui să le folosești exclusiv noaptea. Alte efecte adverse pot include o ușoară iritație a pielii și reacții alergice, cum ar fi arsurile, mâncărimea și dermatita.

Dacă ai oricare dintre aceste simptome, trebuie să întrerupi imediat utilizarea produsului și să consulți dermatologul. Organizații precum Academia Americană de Dermatologie ne avertizează, de asemenea, că există creme care conțin mercur și alte ingrediente care pot afecta pielea. Din acest motiv, atunci când alegi un produs, ar trebui să optezi pentru variante aprobate de dermatologi.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.