Care este cel mai bun mod de a încheia o relație? - Doza de Sănătate
 

Care este cel mai bun mod de a încheia o relație?

Deoarece despărțirea este întotdeauna un lucru dureros și greu de uitat, trebuie să o abordați în cel mai calm și matur mod cu putință.
Care este cel mai bun mod de a încheia o relație?

Ultima actualizare: 18 iulie, 2020

Care este cel mai bun mod de a încheia o relație de dragoste? Uneori certurile, problemele sau diferențele de opinie duc la o despărțire traumatizantă. Însă, pe cât posibil, încercați să ieșiți din această relație într-un mod matur, sănătos.

Gândiți-vă astfel: când încheiați un capitol din viața voastră, n-ar trebui să lăsați sentimente precum mânia sau furia să vă controleze comportamentul, ci să scrieți acea pagină a poveștii voastre ca fiind una plină de emoții. În acest articol, vă vom da câteva sfaturi pentru a încheia o relație de dragoste în cel mai potrivit mod cu putință.

Care este cel mai bun mod de a încheia o relație?

1. Când ați epuizat toate celelalte soluții, vine momentul pentru discuția finală

Veți ști întotdeauna când a sosit clipa. Vine un moment în care relația nu mai poate continua. Ambele persoane sunt conștiente de acest lucru. Dar, întotdeauna este greu să faceți pasul decisiv. Este greu să vă imaginați viața fără acea persoană care v-a fost alături atât de mult timp. Totuși, trebuie să vă îndreptați către final, către despărțire.

Dar, de ce nu vă puteți hotărî?

 • Vă este teamă să-i spuneți partenerului că nu-l mai iubiți sau că nu mai puteți fi alături de el/ea.
 • Vă este teamă de singurătate. Poate vă surprinde, dar multe persoane preferă să rămână într-o relație nefericită, decât să fie singure. Aceasta este o atitudine foarte imatură, dar des întâlnită.
 • Nu aveți încredere în sine. Nu sunteți siguri dacă vă puteți exprima adevăratele sentimente atunci când puneți capăt relației. Unele persoane, în loc să fie curajoase, pleacă fără nici o explicație. Aceasta nu este o abordare potrivită.

Dacă vreți să încheiați o relație de dragoste într-un mod sănătos, trebuie să vorbiți față în față cu partenerul și să-i explicați situația. Puteți încerca aceste metode:

 • Organizați-vă gândurile înainte de întâlnirea cu partenerul. Fiți clari în ideile pe care vreți să le exprimați. Poate vreți să vă gândiți și la posibile răspunsuri pentru întrebările pe care celălalt le-ar putea avea. Dacă vă simțiți nesiguri, încercați să vă pregătiți psihic.
 • Exprimați-vă calm și sincer. Știți că a sosit momentul ca această relație să se încheie. Sunteți hotărâți și trebuie să exprimați această hotărâre.
 • Este posibil să ajungeți să vă certați în timpul discuției. Fiți pregătiți și încercați să rămâneți mereu calmi și concentrați pe ideile pregătite anterior. Arătați că știți ce vreți și că acest lucru este, în ultimă instanță, cea mai bună decizie pentru amândoi.
Cel mai bun mod de a încheia o relație de dragoste

2. Gestionați-vă bine emoțiile

Trebuie să știți că felul în care terminați o relație este ceva ce o să vă amintiți toată viața. Așadar, sigur veți vrea ca acest proces să decurgă fără incidente.

Dacă încheiați o relație cu țipete, acuzându-vă partenerul, enervându-vă și exprimându-vă trăirile negative, va fi foarte dificil pentru amândoi să treceți peste acest moment. Veți avea nevoie de mult timp după despărțire pentru a trece peste furie, pentru a vă calma și a merge mai departe. Așadar, pe cât posibil, încercați să încheiați această relație într-un mod matur și calm. Fiți încrezători.

 • Trebuie să știți că încheierea acestei relații este cel mai bun lucru pentru amândoi. Dacă sunteți siguri de asta, vă veți simți mai calmi.
 • Fiți încrezători. Știți ce este mai bine pentru voi și trebuie să îl faceți și pe partener să înțeleagă că această relație vă face mai mult rău decât bine.
 • Trebuie să știți și faptul că, după despărțire, veți simți o combinație de sentimente ciudate. Este ceva normal. Este normal să plângeți, să fiți triști sau să aveți inima frântă. Aceasta este o etapă a procesului și trebuie să aveți tăria de a o accepta. Însă, ar trebui să evitați sentimente precum furia sau disprețul, deoarece aceste trăiri negative nu vă vor lăsa să treceți peste despărțire.
Fată care cunoaște cel mai bun mod de a încheia o relație

3. Împăcați-vă cu despărțirea și mergeți mai departe

Există multe cupluri care, după despărțire, analizează totul și decid să reia relația. Evident, fiecare cuplu este diferit, cu energiile și regulile proprii. Dar, dacă sunteți siguri că această relație vă provoacă doar durere, trebuie să închideți ușa definitiv.

 • Dacă încheiați o relație de dragoste înseamnă că închideți un capitol al vieții voastre. Este un nou început și trebuie să vă convingeți partenerul să privească în același mod. Dacă v-ați rănit unul pe celălalt, ce rost mai are să continuați să suferiți? Este momentul să fiți curajoși și să mergeți pe drumuri separate.
 • Trebuie să vă împăcați cu ideea unui stil de viață nou în timp ce trăiți multe emoții vechi. Este normal. Ideal ar fi să păstrați amintirile frumoase. Dacă vă agățați de cele urâte, veți simți doar ură și frustrare, ceea ce nu este bine pentru sănătate.
 • Gândiți-vă că trecutul este trecut, ceva ce nu mai există. Gândiți-vă doar la ce a fost bine în relație. Învățați din experiență și fiți mândri de voi. Ați închis o ușă dar, drept urmare, multe altele se vor deschide. Sunteți mai înțelepți acum deoarece știți ce este bine pentru voi și ce nu. Sunteți mai puternici.

Acceptați faptul că viața este un ciclu. Ea are anotimpuri care se încheie și drumuri noi ce se deschid. Trebuie să încercăm permanent să găsim fericirea. Dacă întâlniți pe cineva care vrea să se îmbarce în această călătorie cu voi, mergeți mai departe. Dragostea merită întotdeauna.


Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.