Cele mai bune smoothie-uri pentru hrănirea pielii
 

Cele mai bune smoothie-uri pentru hrănirea pielii

Pe lângă faptul că ne îngrijim pielea cu creme și loțiuni tonice, datorită acestor smoothie-uri, o hidratăm și o hrănim din interior.
Cele mai bune smoothie-uri pentru hrănirea pielii
Karla Henríquez

Verificat și aprobat de doctorul Karla Henríquez.

Ultima actualizare: 26 octombrie, 2022

Cu siguranță v-ați întrebat cel puțin o dată: cum ne putem înfrumuseța tenul în mod natural? Ei bine, există soluții! Astăzi vă prezentăm cele mai bune smoothie-uri pentru hrănirea pielii.

Aceste băuturi au devenit la modă în ultimii ani și sunt pe placul tuturor. Sunt shake-uri cremoase cu o textură foarte fină și o aromă delicioasă. Putem profita de ocazie pentru a le prepara acasă cu ingrediente benefice.

Cele mai bune smoothie-uri pentru hrănirea pielii

Prepararea este foarte simplă: trebuie să amestecăm bine ingredientele într-un blender sau robot de bucătărie, până când băutura capătă o textură foarte cremoasă.

Putem bea smoothie-uri în orice moment al zilei. Deoarece sunt foarte sățioase, ne vor împiedica să mâncăm alte lucruri mai puțin sănătoase.

Măr, avocado și maca andină

Mărul este un fruct cu proprietăți multiple și ar trebui să mâncăm unul pe zi pentru a menține sănătatea. În plus, coaja sa este bogată în fibre, un nutrient foarte benefic pentru sănătate.

Potrivit unui studiu publicat în jurnalul Nutrients, coaja mărului îmbunătățește acțiunea microbiotei intestinale, asociată cu unele boli ale pielii, precum dermatita. Fibrele sunt benefice pentru sănătatea pielii.

Avocado, pe lângă faptul că oferă smoothie-ului o textură cremoasă, ne va oferi și acizi grași esențiali, vitamine și proteine. Toți acești nutrienți, combinați cu obiceiurile sănătoase, sunt esențiali pentru a avea o piele hrănită și fermă. Avocado are o aromă delicioasă, care poate fi combinată atât cu alimente dulci, cât și sărate.

Maca ne va oferi numeroase vitamine și minerale. În plus, unele studii in vitro arată că are un anumit efect fotoprotector împotriva razelor solare. În acest fel, această plantă ne poate ajuta să avem grijă de piele.

Ingrediente pentru 2 porții:

 • 2 mere (cu coajă)
 • ½ avocado
 • 1 linguriță rasă de pudră de maca (3 g)
 • ½ pahar de apă, suc de mere sau băutură vegetală (100 ml)
 • 1 linguriță de miere (10 g)
Smoothie-uri pentru hrănirea pielii

Papaya și nuca de cocos

Acest smoothie tropical are un gust grozav și este super sănătos, nu doar pentru piele, ci și pentru a menține o greutate echilibrată și a combate problemele digestive.

Papaya este un fruct cu proprietăți antiinflamatorii și digestive. Potrivit unor studii, acest lucru se datorează faptului că apa din acest fruct facilitează digestia carbohidraților.

În plus, unele cercetări sugerează că una dintre componentele sale, papaina, poate promova vindecarea și regenerarea pielii . Acest fruct nepoate ajuta să îmbunătățim elasticitatea și aspectul pielii.

Atât nuca, cât și uleiul de cocos sunt foarte hrănitoare. De fapt, pe lângă faptul că includem uleiul în băutură, îl putem aplica pe piele pentru a o menține hidratată și sănătoasă.

Ingrediente pentru 2 porții:

 • ½ papaya coaptă
 • 1 pahar de lapte sau apă de cocos (200 ml)
 • 2 linguri de ulei de cocos (30 ml)
 • Puțin sirop de agave dacă vrem să îndulcim băutura
Cele mai bune smoothie-uri pentru hrănirea pielii cu fructe

Pere, fulgi de ovăz și drojdie de bere

Acest smoothie nu ne va ajuta să avem grijă doar de piele, ci și de sănătatea intestinală. Conține pere și fulgi de ovăz, două surse importante de fibre.

După cum am văzut, acest nutrient este foarte benefic pentru piele, deoarece ne poate ajuta să o facem să arate sănătoasă. De fapt, studii recente arată că ar putea exista o legătură între anumite bacterii din intestine și de pe piele. Prin urmare, dacă vrem să avem grijă de piele, nu trebuie să avem grijă de noi doar la exterior, ci și la interior.

Drojdia de bere este bogată în nutrienți și minerale care pot fi foarte benefice pentru sănătate. Datorită conținutului său de beta-glucani, promovează sănătatea digestivă și imunitatea.

Aceste trei produse nu sunt doar delicioase, ci ne ajută să avem grijă de sănătate și de piele.

Ingrediente pentru 2 porții:

 • 2 pere coapte
 • 2 linguri de fulgi de ovăz înmuiați în apă fierbinte timp de 10 minute (20 g)
 • 1 lingură rasă de drojdie de bere (15 mg)
 • Un praf de pudră de ghimbir
 • ½ pahar de apă, suc sau băutură vegetală (100 ml)

Cum să ne înfrumusețăm tenul?

Cel mai bun mod de a avea grijă de piele este să o facem atât din interior, cât și din exterior. Sănătatea interioară este strâns legată de sănătatea exterioară.

Prin urmare, dacă vreți să aveți grijă de piele și să vă înfrumusețați tenul, pe lângă rutinele clasice, nu ezitați să faceți anumite schimbări în rutină. În primul rând, vă recomandăm să beți multă apă și să vă hidratați corespunzător.

Vă sfătuim să urmați o dietă echilibrată din care nu lipsește niciun nutrient esențial. Nu ezitați să încorporați smoothie-uri pentru hrănirea pielii în dieta zilnică. Acestea, pe lângă faptul că sunt delicioase, sunt bogate în vitamine și minerale!


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


 • Boelsma, E., Hendriks, H. F., & Roza, L. (2001). Nutritional skin care: health effects of micronutrients and fatty acids. The American journal of clinical nutrition73(5), 853-864. Available at: https://doi.org/10.1093/ajcn/73.5.853. Accessed 23/03/2020.
 • Chen, Y. Y., Lu, Y. H., Ma, C. H., Tao, W. W., Zhu, J. J., & Zhang, X. (2017). A novel elastic liposome for skin delivery of papain and its application on hypertrophic scar. Biomedicine & Pharmacotherapy87, 82-91. Available at: https://doi.org/10.1016/j.biopha.2016.12.076. Accessed 23/03/2020.
 • Dreher, M. L. (2018). Whole fruits and fruit fiber emerging health effects. Nutrients10(12), 1833. Available at: https://doi.org/10.3390/nu10121833. Accessed 23/03/2020.
 • Evangelista, M. T. P., Abad‐Casintahan, F., & Lopez‐Villafuerte, L. (2014). The effect of topical virgin coconut oil on SCORAD index, transepidermal water loss, and skin capacitance in mild to moderate pediatric atopic dermatitis: a randomized, double‐blind, clinical trial. International journal of dermatology53(1), 100-108. Available at: https://doi.org/10.1111/ijd.12339. Accessed 23/03/2020.
 • Pizarro, S., Ronco, A. M., & Gotteland, M. (2014). ß-glucanos:¿ qué tipos existen y cuáles son sus beneficios en la salud?. Revista chilena de nutrición41(4), 439-446. Available at: http://dx.doi.org/10.4067/S0717-75182014000400014. Accessed 23/03/2020.
 • Prudencio Quiroz, J. M., & Bustamante Arroyo, E. V. (2018). Determinación in vitro de la actividad fotoprotectora UVB en una crema de protección solar formulada con extracto hidroglicólico de Lepidium meyenii (Maca). Available at: http://cybertesis.unmsm.edu.pe/handle/cybertesis/7820. Accessed 23/03/2020.
 • Salem, I., Ramser, A., Isham, N., & Ghannoum, M. A. (2018). The gut microbiome as a major regulator of the gut-skin axis. Frontiers in microbiology9, 1459. Available at: https://doi.org/10.3389/fmicb.2018.01459. Accessed 23/03/2020.
 • Santana, L. F., Inada, A. C., Santo, E., Filiú, W. F., Pott, A., Alves, F. M., … & Hiane, P. A. (2019). Nutraceutical potential of Carica papaya in metabolic syndrome. Nutrients11(7), 1608. Available at: https://doi.org/10.3390/nu11071608. Accessed 23/03/2020.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.