Cele mai bune tipuri de suzete de pe piață - Doza de Sănătate
 

Cele mai bune tipuri de suzete de pe piață

Utilizarea suzetei este un subiect controversat. Cu toate acestea, dacă decizi să o folosești, trebuie să ții cont de anumite aspecte pentru a putea selecta cea mai bună suzetă pentru copilul tău.
Cele mai bune tipuri de suzete de pe piață
Sergio Alonso Castrillejo

Scris și verificat de farmacistul Sergio Alonso Castrillejo.

Ultima actualizare: 27 iunie, 2020

Dacă tocmai ai născut sau urmează să ai un copil, cu siguranță te întrebi care sunt cele mai bune tipuri de suzete de pe piață. Probabil că vei alege suzete de cea mai bună calitate. Totuși, cu atât de multe variante în magazine și online, alegerea poate fi extrem de dificilă. Ce părere au așa-numiții „experți”?

Astăzi, am dori să împărtășim câteva sfaturi despre cum să alegi cele mai bune suzete pentru copilul tău. Este important să fii corect informată pentru a-i oferi copilului tău ceea ce este mai bun pentru sănătatea lui.

Suzete: Da sau nu?

Înainte de a căuta suzete pentru copilul tău, trebuie să iei în considerare motivele pentru care cel mic are nevoie de ele. Acesta este un subiect intens dezbătut, la fel ca orice alt lucru atunci când vine vorba de copii.

Suzetele sunt folosite în multe țări, deoarece sunt o sursă de confort pentru copil. Cu toate acestea, există multe opinii diferite în ceea ce privește forma, materialul și chiar tipul de suzetă potrivit pentru copii.

În general, părinții cumpără suzete datorită efectului calmant al acestora. Unii oameni chiar susțin faptul că aceste obiecte pot reduce riscul apariției sindromului de moarte subită la sugari.

Cei care sunt împotriva suzetelor susțin că aceste obiecte vor afecta negativ procesul de alăptare. De asemenea, suzetele sunt asociate uneori și cu malformații dentare, otită recurentă acută și un risc crescut de accidentare, printre altele.

Recomandări generale

Mamî care ține în mână o suzată
Consensul asupra utilizării suzetei spune că folosirea acesteia nu ar trebui să treacă dincolo de primul an din viața copilului.

În ciuda dezbaterii pe scară largă, există un consens în ceea ce privește suzetele:

  • Nu oferi suzete copilului în primele cincisprezece zile de viață.
  • Începe să restricționezi utilizarea suzetelor treptat după vârsta de 8 luni.
  • Renunță complet la suzete atunci când copilul împlinește un an.

Cele mai bune tipuri de suzete de pe piață

În primul rând, trebuie să ții cont de anumiți factori, cum ar fi vârsta, dificultățile de alăptare, etc. înainte de a selecta cele mai bune suzete pentru copilul tău.

Există câteva indicații generale cu privire la formă și materiale, pe care le vom detalia mai jos. Totuși, ține cont de nevoile specifice ale bebelușului tău.

1. Forma

Cele mai bune suzete de pe piață
Forma suzetei trebuie să fie netedă, fără goluri sau spații care ar putea îngreuna curățarea acesteia.

Când alegi un anumit tip de suzetă, trebuie să te asiguri că acesta este ușor de curățat. Verifică dacă există găuri sau spații care să poată reține umiditatea și să ducă la apariția mucegaiului.

De asemenea, este important ca suzeta să fie făcută dintr-o singură bucată. Aceasta nu ar trebui să fie fabricată din mai multe piese care s-ar putea separa și deveni un pericol de sufocare pentru copil.

2. Materialul

Cel mai potrivit material pentru suzetă este siliconul moale de calitate medicală, care nu conține bisfenol A (fără BPA). Această substanță este corelată cu apariția mai multor afecțiuni, cum ar fi dezechilibrele hormonale și cancerul.

Nu uita că suzeta va sta la o temperatură caldă în umiditate. Acești factori facilitează eliberarea acestui compus toxic, împreună cu alte substanțe nocive. Așadar, stai departe de suzetele cu BPA.

De asemenea, este important să iei în considerare tipul de material pe care îl vei curăța. De exemplu, bacteriilor le place latexul mai mult decât le place siliconul.

3. Cele mai bune tipuri de suzete – nevoi specifice

Copil cu suzetă în gură
Există suzete pentru nevoi specifice, cum ar fi facilitarea alăptării și dezvoltarea orală corectă.

Există câteva tipuri de suzete special concepute pentru a facilita alăptarea. Aceste obiecte imită forma sfârcului mamei și chiar au o textură similară, astfel încât să se adapteze perfect la presiunea gurii copilului. Aceste suzete îi obligă pe copii să așeze limba în aceeași poziție ca atunci când beau laptele mamei.

Există, de asemenea, suzete concepute special pentru bebelușii prematuri, chiar și pentru cei care s-au născut înainte de a 30-a săptămână de gestație. Aceste obiecte sunt mai ușoare, mai mici și imită forma degetului mic al nou-născutului.

În plus, există și suzete ortodontice care susțin dezvoltarea corectă a cavității bucale a bebelușului. Acestea au forma perfectă pentru o bună dezvoltare a gurii și a dinților. Totuși, nu toți bebelușii le acceptă. Dacă schimbi poziția de utilizare, atunci suzeta nu va mai fi eficientă.

Așadar, cel mai important lucru de care trebuie să ții cont atunci când alegi tipul suzetei este preferința copilului tău. Este posibil ca la început acestuia să-i placă formele frumoase și culorile strălucitoare, dar ulterior să respingă suzeta atunci când o bagă în gură. Așadar, ai răbdare pentru a descoperi cele mai bune tipuri de suzete pentru cel mic.

Sperăm că aceste sfaturi te vor ajuta să găsești suzeta perfectă pentru copilul tău!


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.