Cele mai bune 9 tratamente pentru conturul ochilor
 

Cele mai bune 9 tratamente pentru conturul ochilor

Eliminarea aspectului îmbătrânit din jurul ochilor este posibilă prin proceduri estetice simple. Aflați care sunt cele mai noi tehnici estetice pentru conturul ochilor!
Cele mai bune 9 tratamente pentru conturul ochilor

Ultima actualizare: 19 iulie, 2022

Conturul ochilor dezvăluie indicii despre vârstă care pot fi acoperite cu unele tratamente. Fiind o piele atât de delicată, circulația limfatică este lentă, iar zona este mai sensibilă la stagnarea sângelui și a fluidelor interstițiale, predispunând la apariția cearcănelor, a pungilor și a ridurilor de expresie. Descoperiți cele mai noi tratamente pentru conturul ochilor!

Pielea din jurul ochilor este cunoscută sub numele de regiune perioculară. În timp, această piele își pierde din grosime din cauza scăderii colagenului și fibrelor elastice.

Din fericire, există tratamente faciale care împrospătează aspectul feței. Pentru a ști ce metodă este convenabilă în fiecare caz, este necesar să cunoaștem problemele comune.

Principalele probleme din jurul ochilor

Starea bună a pielii depinde de alimentație, de utilizarea produselor cosmetice în funcție de starea acesteia și de timpul pe care îl dedicați îngrijirii feței. Eșecul duce la următoarele tulburări:

  • Slăbiciune: ridurile din jurul ochilor sunt asociate cu fotoîmbătrânirea, nu doar cu vârsta, după cum explică Skin Cancer Foundation. Instituția susține necesitatea de a ne proteja de soare pentru a preveni inflamația și pierderea elasticității.
  • Pungi: atunci când pliurile își pierd extensibilitatea, se relaxează și rețin apa locală.
  • Cearcăne: sunt o consecință a stagnării lichidelor și sângelui din cauza decelerării microcirculației venoase și limfatice. Efectul de umbrire este produsul melaninei oxidate și al hemoglobinei.
  • Riduri: mușchii zonei ochilor sunt responsabili de expresiile faciale. Mișcările accentuate și constante declanșează apariția ridurilor.

Cele mai bune tratamente pentru conturul ochilor

Grijile și stresul se reflectă în îmbătrânirea feței. Academia Spaniolă de Dermatologie și Venerologie afirmă că modificările superficiale ale pielii pot avea repercusiuni negative asupra calității vieții.

Dacă optați pentru o procedură facială, chiar dacă este minim invazivă, este important să verificați dacă este efectuată de un profesionist acreditat în unități agreate de agențiile de sănătate. Iată câteva tratamente pentru conturul ochilor!

Riduri la ochi

1. Carboxiterapie

O modalitate de a oxigena și revitaliza țesuturile regiunii perioculare este carboxiterapia. Acest tratament este ideal pentru cearcăne. Se injectează dioxid de carbon medicinal.

Rezultatul este stimularea celulelor care creează colagen și drenarea toxinelor. Execuția este simplă și rapidă.

2.Ulterapie

Dacă este vorba despre întinerirea aspectului, atunci alternativa se numește ulterapie. Folosind energia ultrasunetelor microfocalizate, țesuturile profunde din jurul ochilor sunt încălzite. Pe măsură ce are loc termoreglarea, începe reparația.

Pe lângă capacitatea de strângere, procedura ridică sprâncenele și modifică aspectul obosit. Rezultatele se mențin până la un an.

3. Fire de tensionare

Firele resorbabile sunt folosite de chirurgii plasticieni pentru a elimina aspectul lăsat la nivelul pomeților. Sunt suturi de suport intern, introduse în zona temporală, astfel încât sa rămână ascunse în spatele parului.

Intervenția urmărește un efect de lifting. Pentru a face acest lucru, este nevoie de fire care trag țesutul și ridică pomeții. La 12 luni, când efectul dispare, intervenția se efectua din nou.

4. Radiofrecvență BeOxy

Pentru a reduce ridurile și cearcănele, încercați plasturii BeOxy cu radiofrecvență. Tehnica începe cu curățarea zonei și aplicarea unui ser. Apoi, se aplică plasturii. În cele din urmă, se aplică un produs antiage.

Efectul de strângere este instantaneu. De asemenea, hidratează, activează fibrele de colagen, sporește circulația, oxigenează și favorizează formarea glucozaminei care crește grosimea pielii.

5. Înfrumusețarea ochilor

Această tehnică estompează ridurile laba gâștei. De asemenea, servește la ameliorarea umflăturilor de sub ochi și la eliminarea hiperpigmentării.

Constă în combinarea unui peeling cu carboxiterapie și un cocktail de vitamine. Exfolierea cu acizi acționează ca agent anti-îmbătrânire.

Aceasta este urmată de microinjecții de dioxid de carbon. Vitaminele, aminoacizii și mineralele sunt injectate pentru a strânge, hidrata, îngroșa și stimula producția de colagen.

6. Toxină botulinică

Denumit popular Botox, este unul dintre cele mai frecvente tratamente cosmetice pentru netezirea feței. Funcția toxinei botulinice este de a face ridurile invizibile.

Cu injecții moderate, se îmbunătățește aspectul conturului ochilor. Este o procedură puțin dureroasă și se poate face în câteva minute. Rezultatele durează până la 6 luni.

Cele mai bune tratamente pentru conturul ochilor injectabile

7. Acid hialuronic

Acidul hialuronic este la modă pentru beneficiile sale pentru piele. Deși această substanță este produsă și de organism, în prezent o puteți găsi în creme, seruri și fiole.

Pe lângă puterea sa de hidratare, este asociat cu generarea de colagen și elastină, precum și cu umplerea ridurilor. Pentru cearcăne, este perfect.

8. Blefaroplastie

Blefaroplastia este o intervenție chirurgicală prin care se îndepărtează pungile care se formează sub ochi. Apoi, se aplică o injecție cu grăsime de la același pacient. Spre deosebire de alte tratamente, efectele sale durează câțiva ani.

9. Exerciții de relaxare pentru zona ochilor

Ca parte a rutinei de îngrijire a conturului periocular, petreceți câteva minute stimulând circulația prin exerciții relaxante. Imitați forma ochelarilor în jurul ochilor cu degetul arătător și degetul mare. Întindeți treptat pielea în sus și în jos.

Puteți, de asemenea, să clipiți de 15 ori, în timp ce opuneți o oarecare rezistență cu degetele. O alternativă suplimentară este să închideți ochii și să atingeți ușor pielea cu vârful degetelor.

Tratamente pentru conturul ochilor: cum să îmbunătățiți eficacitatea acestora?

Rezultatele tratamentelor sunt de lungă durată dacă folosiți o cremă hidratantă, beți multă apă, dormiți cel puțin 8 ore și mâncați sănătos.

De asemenea, eliminați fumatul, folosiți ochelari de soare și aplicați remedii naturale precum mușețelul. Jurnalul Medical al Universității din Costa Rica raportează că utilizarea topică a acestei plante tinde să reducă inflamația în zona perioculară.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.