Cele mai frumoase plante cățărătoare cu flori
 

Cele mai frumoase plante cățărătoare cu flori

Colorați-vă grădina prin cultivarea de plante cățărătoare cu flori! Care este preferata voastră?
Cele mai frumoase plante cățărătoare cu flori

Ultima actualizare: 16 mai, 2023

Decorarea spațiilor exterioare cu plante cățărătoare este o idee grozavă. Dacă vă gândiți să le cultivați în grădină, vă oferim o listă cu cele mai frumoase plante cățărătoare cu flori. Ne vom concentra asupra plantelor cu flori care nu sunt doar frumoase, ci și ușor de îngrijit. Totuși, oricât de simplă ar fi îngrijirea lor, vorbim despre organisme vii care au nevoie de atenție pentru a crește sănătos.

Care sunt cele mai frumoase plante cățărătoare cu flori?

Plantele de mai jos pot decora grădina și alte spații exterioare. Citiți mai departe pentru a afla de ce ar trebui să le alegeți!

1. Bougainvillea

Bougainvillea pe lista cu cele mai frumoase plante cățărătoare

 

Bougainvillea sau floarea de hârtie este una dintre cele mai frumoase plante cățărătoare cu flori. Crește în zone calde și se remarca prin florile sale, deși trebuie precizat că acestea sunt, de fapt, bractee.

Există specii de culoare mov strălucitor, roșu și chiar portocaliu.

Îngrijirea plantei este mai mult decât simplă. Plata trebuie să stea într-un loc foarte însorit. Bougainvillea spp. necesită udare moderată o dată pe săptămână.

Pregătiți-vă să vă bucurați de culorile sale și de creșterea rapidă! Planta poate fi tunsă după preferințe

2. Iasomie stelată

Iasomie înflorită

 

Continuăm această listă cu iasomia stelată (Trachelospermum jasminoide), care se remarcă prin culoarea verde strălucitor și florile albe în formă de stea. Deși sunt mici, sunt numeroase.

Iasomia are un parfum deosebit, în special noaptea. Această plantă cățărătoare cu flori are o creștere lentă în primele luni de viață; mai târziu, creșterea este accelerată dacă planta este îngrijită și udată constant.

Rețineți că este necesar ca planta să primească soare direct sau să fie cultivată la semiumbră. Ca și în cazul plantei de mai sus, se udă o dată pe săptămână.

3. Floarea pasiunii

Floarea pasiunii pe lista cu cele mai frumoase plante cățărătoare

 

Pasiflora sau floarea pasiunii este o plantă cățărătoare cu flori frumoase care ne oferă fructul pasiunii. Includerea acestei plante în grădină este o idee grozavă pentru că oferă culoare și eleganță, mai ales dacă formați o arcadă decorativă pe care aceasta să se urce.

Florile sale se remarcă prin forma deosebită. Sunt considerate exotice și sunt legate de coroana lui Iisus Hristos. Aceste flori au culoarea roz, violet sau alb. Contrastează frumos cu fructele, atât coapte, cât și verzi.

În ceea ce privește îngrijirea, floarea pasiunii iubește apa. Este bine să pulverizați puțină apă pe frunze pentru a simula un mediu tropical. Nu uitați acest detaliu cheie!

4. Glicină sau Wisteria

Wisteria pe lista cu cele mai frumoase plante cățărătoare

 

Wisteria este o altă plantă cățărătoare cu flori pe care ar trebui să o luați în considerare pentru a da viață spațiilor exterioare. Cea mai mare atracție sunt florile mov sau albe.

Această plantă este foarte ușor de îngrijit. Crește direct la soare sau la semiumbră în sol care reține foarte bine umezeala, indiferent de alte condiții. Tăierea este importantă în acest proces, deoarece Wisteria sinensis este o specie invazivă.

Florile cresc grupate în ciorchini.

5. Trandafir cățărător

Trandafir cățărător

 

Bineînțeles că avem o opțiune și pentru iubitorii de trandafiri ! Trandafirul cățărător iese în evidență deoarece caută suprafețe de care să se agațe. Aceasta este singura diferență dintre acest tip de trandafir și cel tradițional.

Este suficient să alegeți forma dorită. Va fi ca și cum ați trăi într-un castel magic! O idee bună este să alegeți tufe de trandafiri de diferite culori: roz, roșu, alb și galben.

Deși îngrijirea sa este elementară, această specie este sensibilă la dăunători. Folosiți produse bio pentru a-i ține departe și a nu afecta solul si insectele care vor fi atrase de culorile și aroma florilor.

Alte plante cățărătoare cu flori

Flori de Clematis

Pe lângă cele cinci plante pe care le-am enumerat deja, vrem să vă împărtășim și alte opțiuni pe care le puteți lua în considerare:

  • Clematis: are flori de culoare alb, roșu, violet sau albastru, acestea fiind foarte abundente.
  • Caprifoi: florile sale sunt mari și frumoase. Mirosul este deosebit.
  • Dipladenia: are florile de culoare roz sau alb. Are, de asemenea, un miros deosebit.
  • Tomatillo sau Physalis philadelphica: este o plantă cățărătoare ale cărei flori arată ca o balerină.
  • Hortensie cățărătoare: are nevoie de copaci sau structuri pentru sprijin.
  • Iasomie comună: rezistă bine la temperaturi extreme.
  • Thunbergia: are o floare portocalie cu cinci petale, cu un centru negru extrem de atrăgător.

Care sunt plantele cățărătoare cu flori care vă plac cel mai mult? Am enumerat 12 opțiuni pline de culoare și aromă. Fără îndoială, grădina voastră va arăta excelent!


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.