Sfaturi pentru a-ți vindeca chakrele blocate - Doza de Sănătate
 

Sfaturi pentru a-ți vindeca chakrele blocate

Chakrele sunt conectate prin intermediul unor fluxuri de energie și au rolul de a-ți regla contactul cu universul.
Sfaturi pentru a-ți vindeca chakrele blocate

Ultima actualizare: 16 octombrie, 2018

Chakrele sunt canale de energie ce îți străbat tot corpul. Viața și sănătatea ta curg prin acestea. Dacă una sau mai multe dintre chakrele tale sunt blocate, întreg sistemul tău va fi afectat. În articolul de față, îți oferim câteva sfaturi pentru a-ți vindeca chakrele când se blochează.

Sfaturi pentru a-ți vindeca chakrele

Pentru a putea înțelege chakrele în totalitate, o persoană ar trebui să dedice ore întregi studiului acestora. Din acest motiv, în cele ce urmează ne vom axa numai asupra informațiilor esențiale.

Cuvântul „chakră” vine din limba sanscrită și înseamnă „roată de energie” sau „roată de lumină”. Chakrele sunt conectate prin intermediul unor fluxuri de energie și au rolul de a-ți regla contactul cu universul.

Chakra de Bază (numită și Chakra de Rădăcină)

Chakra de bază, a cărei culoare este roșu închis, este localizată în perineu, între anus și organele genitale. Frica o poate bloca, situație în care se poate declanșa oricare din următoarele afecțiuni : durere sciatică, cancer ovarian, uterin sau de rect, constipație, probleme ale prostatei, varice, hemoroizi și boli autoimune.

Chakra Sexuală (numită și Chakra Sacrală)

Chakra Sexuală este portocalie și este localizată în organele sexuale femeiești, vezica urinară, pelvis, intestine și mușchii fesieri. Atunci când această chakră este blocată, oricare din următoarele probleme de sănătate pot surveni: tensiune în regiunea lombară și pelvină, durere sciatică, oboseală cronică, impotență, diabet, cancer, sindromul colonului iritabil și infecții renale sau urinare.

În ceea ce privește sănătatea emoțională, un blocaj al Chakrei Sexuale poate cauza anxietate, frică, gelozie, neîncredere și îngrijorare.

Chakra Plexului Solar

De culoare galbenă, această chakră poate fi găsită sub buric și include mereu ficatul, pancreasul, vezica urinară, splina, rinichii, stomacul, intestinul subțire și cavitatea toracică. Dezechilibrul cauzat de blocarea chakrei plexului solar va cauza probleme respiratorii și ale sistemului imunitar, bulimie, anorexie, diabet, aciditate gastrică, ulcere, calculi biliari, hepatită, ciroză și artrită.

În ceea ce privește emoțiile, blocarea Chakrei Plexului Solar poate cauza un sentiment de victimizare sau vinovăție, stres, furie, frustrare, îndoială și o nevoie de a primi mereu aprobarea celorlalți.

Sfaturi pentru a-ți vindeca chakrele și a-ți găsi liniștea interioară

Chakra Inimii

Este verde și poate fi blocată din cauza durerii și a supărării. Chakra inimii este localizată în plămâni, coloana vertebrală, esofag și sistemul nervos. Problemele pe care blocajul ei le cauzează includ boli cardiace și respiratorii, cancer de sân, angină pectorală, pneumonie, hipertensiune arterială și dureri ale coloanei vertebrale.

Pe plan emoțional, blocajul Chakrei Inimii va cauza pasivitate, depresie, insensibilitate și durere emoțională.

Chakra Gâtului

Având aceeași culoare ca safirul, Chakra Gâtului include gura, laringele, gingiile, traheea, glanda tiroidă, coloana vertebrală, dinții și umerii. Un dezechilibru al acesteia va cauza dureri de gât, sângerarea gingiilor, pierderea vocii, reacții alergice, gripă și infecții cronice.

În ceea ce privește latura emoțională, orice blocaj al Chakrei Gâtului va cauza obsesii, depresie, frică, fobii, indecizie și stagnare.

Chakra Frunții (numită și Al Treilea Ochi)

Chakra Frunții este de culoare indigo și acoperă nasul, urechile, ochii, glandele pineală și hipofiză, sistemul nervos și creierul. Atunci când aceasta este blocată, pot surveni următoarele probleme de sănătate: dureri de cap, tumori cerebrale, orbire, pierderea auzului, convulsii și probleme cerebrovasculare sau ale coloanei vertebrale.

Consecințele pe plan emoțional ale blocajului Chakrei Frunții sunt: frică, fobii, confuzie, coșmaruri, schizofrenie, panică și depresie.

Chakra Coroanei

Violet la culoare, această chakră include partea superioară a capului. Atunci când este blocată, corpul poate fi afectat de oboseală cronică, hipersensibilitate la lumină sau sunete și probleme ale pielii, mușchilor sau oaselor.

În ceea ce privește sănătatea emoțională, blocajul Chakrei Coroanei va cauza: pierderea sentimentului că avem un scop în viață și a conexiunii cu divinitatea, îngrijorare, depresie, îngustarea minții și nefericire.

Sfaturi pentru a-ți vindeca chakrele prin meditație

Cum poți să știi dacă chakrele tale sunt blocate?

Pentru a verifica dacă există un blocaj într-una sau mai multe dintre chakrele tale, nu va trebui decât să răspunzi la întrebările specifice fiecărei chakre în parte. Dacă majoritatea răspunsurilor pe care le dai sunt negative, atunci înseamnă chakra sau chakrele respective sunt blocate și energia nu poate circula în mod corespunzător în corpul tău. Astfel, va trebui să ții cont de anumite sfaturi pentru a-ți vindeca chakrele afectate.

Chakra de Bază

Te simți plin de viață și sănătos? Te simți ca acasă oriunde ai fi? Ai o dorință puternică de a trăi? Îți iubești corpul și te consideri o comoară neprețuită? Ești o persoană energică care se află mereu în mișcare? Ești îndrăzneț?

Chakra Sacrală

Ai un apetit sexual sănătos? Te simți împlinit din punct de vedere sexual? Te poți exprima pe plan intim? Poți oferi și primi plăcere?

Chakra Plexului Solar

Știi ce vrei de la viață și ai încredere în tine însuți? Poți să iei decizii pe cont propriu? Ești conștient de propriile emoții? Poți să-ți ții în frâu starea de spirit? Simți că te bucuri de echilibru emoțional?

Sfaturi pentru a-ți vindeca chakrele prin practicarea de yoga

Chakra Inimii

Ai relații sănătoase cu ceilalți? Te iubești pe tine însuți? Îi iubești pe cei care te înconjoară? Simți compasiune pentru alți oameni? Îi accepți pe ceilalți așa cum sunt? Ești o fire cooperantă? Te poți dedica trup și suflet unui anumit scop?

Chakra Gâtului

Te poți exprima cu ușurință? Ai o viață fericită? Îți asumi responsabilitatea pentru propria viață? Îți rezolvi toate problemele pe cont propriu? Simți că meriți să fii recompensat pentru eforturile tale? Ai destulă încredere în tine pentru a-ți asuma riscuri? Îți plac provocările?

Al Treilea Ochi

Ai o minte puternică? Poți rezolva problemele cu ușurință? Ai idei creative? Faci tot posibilul pentru a-ți împlini visurile? Îți poți vizualiza obiectivele?

Chakra Coroanei

Simți că există ceva măreț și incredibil în jurul tău? Simți că există o conexiune între tine și Dumnezeu sau Univers? Simți că viața ta are un scop?

Sfaturi pentru a-ți vindeca chakrele: formule sacre

În timpul sesiunilor tale de meditație, este indicat să ai la îndemână o formulă sacră sau pur și simplu câteva silabe pe care să le repeți de câteva ori (cea mai cunoscută fiind „OM”). Acesta este unul dintre cele mai bune sfaturi pentru a-ți vindeca chakrele. Fiecare chakră își are propria afirmație sau formulă sacră specifică.

 • Chakra de Bază: „Sunt unul cu tot ceea ce sunt, sunt sigur că sunt iubit”. Formula sacră este LAM.
 • Chakra Sacrală: „Mă iubesc și mă cinstesc pe mine însumi și pe întreaga lume”. Formula sacră este MAM.
 • Chakra Plexului Solar: „Sunt unul din marii creatori ai realității mele și asta mă inspiră”. Formula sacră este RAM.
 • Chakra Inimii: „Sunt iubire și acceptare necondiționată”. Formula sacră este IAM.
 • Chakra Gâtului: „Sunt la volanul propriei mele vieți. Puterea de a alege îmi aparține”. Formula sacră este JAM.
 • Al Treilea Ochi: „Sunt sigur că pot vedea adevărul”. Formula sacră este OM (sau AUM).
 • Chakra Coroanei: „Sunt unul cu momentul actual”. Spre deosebire de celelalte chakre, aceasta nu are o formulă sacră specifică, motiv pentru care va trebui să meditezi în liniște.

Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


 • Grilley, P. (2007). Chakra theory and meditation. Miscellaneous.

 • Merrick, J. (2012). Alternative medicine yearbook, 2010. In Alternative medicine yearbook, 2010. https://doi.org/10.1007/s00441-014-1841-9

 • Chase, C. R. (2018). The Geometry of Emotions: Using Chakra Acupuncture and 5-Phase Theory to Describe Personality Archetypes for Clinical Use. Medical Acupuncture. https://doi.org/10.1089/acu.2018.1288

 • NA. (2013). The 7 Chakras and Their Significance to Your Life.


Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.