Chiloții menstruali: tot ce trebuie să știi
 

Chiloții menstruali: tot ce trebuie să știi

Ați folosit sau ați auzit de chiloții menstruali? Aceste produse promit să revoluționeze igiena intimă în ceea ce privește protecția și confortul.
Chiloții menstruali: tot ce trebuie să știi

Ultima actualizare: 19 iulie, 2022

Chiloții menstruali reprezintă o opțiune durabilă în comparație cu absorbantele și tampoanele de unică folosință. Aceste articole de îmbrăcăminte concepute pentru a fi purtate în timpul menstruației se remarcă prin faptul că sunt reutilizabile, sănătoase și confortabile.

Mai exact, servesc ca lenjerie clasică, dar au capacitatea de a reține fluxul de sânge fără a păta hainele. Cum funcționează? Ce tipuri există?

Ce sunt chiloții menstruali și cum funcționează?

Chiloții menstruali sunt fabricați din materiale absorbante și sigure. Sunt folosiți pentru a înlocui absorbantele și tampoanele.

Deși unele femei preferă să-i folosească singuri, altele îi folosesc ca o completare a cupei menstruale și a altor produse de protecție. Totul depinde de nivelul fluxului.

Un raport al companiei de cercetare de piață Transparency Market Research (TMR) afirmă că absorbția variază de la jumătate de tampon la 2 tampoane. În general, chiloții menstruali au o bază cu 3 straturi de material.

  • Stratul care atinge pielea este din bumbac și drenează lichidul.
  • Un altul este fabricat din poliuretan impermeabil, astfel încât să nu existe scurgeri.
  • Al treilea strat conține elastan respirabil pentru a neutraliza bacteriile și mirosurile.

Se poartă precum chiloții tradiționali și se schimbă la fiecare 8 până la 12 ore, în funcție de cât de abundent este fluxul menstrual.

Femeie care poartă chiloții menstruali
Chiloții menstruali sunt fabricați din materiale care absorb lichide și previn scurgerea.

Beneficiile folosirii chiloților menstruali

Organizația Consumatorilor și Utilizatorilor din Spania a analizat un grup de femei. Acestea au apreciat versatilitatea piesei de îmbrăcăminte. Chiloții sunt considerați ideali pentru fluxurile abundente ziua, noaptea sau în combinație cu alte metode.

Principalele beneficii includ următoarele:

  • Toxicitate zero: spre deosebire de tampoane și absorbante, materialul de fabricație nu include nanoparticule de argint, o componentă care poate fi toxică.
  • Confort: comportându-se ca un articol obișnuit, nu deranjează și nici nu se deplasează, așa cum se întâmplă cu absorbantele. De asemenea, asigură uscarea zonei.
  • Ecologie: utilitatea ajunge la 2 ani, timp în care nu sunt produse deșeuri din plastic. Durata de viață a chiloților depinde și de îngrijirea lor.

Există dezavantaje ale chiloților menstruali în comparație cu alte produse?

Recenziile de până acum sunt pozitive. Cu toate acestea, există și dezavantaje.

  • Majoritatea chiloților sunt confecționați din țesături de culoare închisă.
  • Nu sunt deloc ieftini, deși este o investiție pe termen lung.

Tipuri de chiloți menstruali

TMR subliniază în raportul său factorii care definesc piața de chiloți menstruali. Tipul, stilul și dimensiunea sunt câteva dintre elementele care conturează analiza.

Există lenjerie specială pentru toate etapele menstruației. Diferența este dată de nivelul de impermeabilitate, protecția antibacteriană, anularea mirosurilor și confort. În continuare, detaliem clasificarea:

Pentru flux menstrual ușor

Sunt concepuți pentru primele și ultimele zile de menstruație sau pentru sângerare redusă. De fapt, există și model de tanga.

Pentru flux menstrual mediu

Chiloții pentru flux mediu au multe modele. Puteți alege dantelă, talie înaltă sau țesături clasice.

Pentru flux menstrual abundent

Pentru un flux ridicat, există produse cu absorbție mai mare.

Pentru noapte

Chiloții menstruali pentru noapte sunt cei care vă permit să dormiți fără ca sângele să păteze cearceafurile la cea mai mică mișcare. Acest lucru se întâmplă des în cazul absorbantelor, deoarece acestea se pot deplasa sau dezlipi de țesătură.

Pentru sport

Unele femei preferă să nu facă exerciții fizice în plină menstruație de teamă să nu aibă accidente în public. Din fericire, există diferite tipuri de chiloți menstruali perfecți pentru sport.

Costume de baie

Chiloții reduc anxietatea pe care un absorbant o provoacă la plajă sau la piscină. Sunt suficient de absorbanți și generează siguranță.

Femeie care citește despre chiloții menstruali
Modelele de chiloți menstruali variază pentru a se potrivi diferitelor nevoi.

Îngrijirea chiloților pentru menstruație

Igiena menstruală are de-a face, în acest caz, cu curățarea chiloților. Sunt reutilizabili și, pentru ca aceștia să reziste mult timp, trebuie să aveți grijă de ei.

Spălați-i cu detergent clasic, în mașina de spălat rufe, fără balsam. Lăsați-i să se usuce în aer liber, de preferință la soare. O recomandare suplimentară este să-i clătiți cu apă rece pentru a-i limpezi înainte de a-i spăla în mașină.

Acum că știți ce sunt și cum se folosesc chiloții menstruali, îndrăzniți să-i încercați?


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.