Remediu contra celulitei cu miere și oțet de mere - Doza de Sănătate
 

Remediu contra celulitei cu miere și oțet de mere

Pentru a elimina în mod eficient celulita, trebuie să aplici anumite tratamente locale, să faci exerciții fizice și să consumi remedii care detoxifică organismul din interior. 
Remediu contra celulitei cu miere și oțet de mere
Karla Henríquez

Verificat și aprobat de doctorul Karla Henríquez.

Ultima actualizare: 31 ianuarie, 2023

Ai nevoie de un remediu contra celulitei cu miere de albine? Celulita apare în urma unei acumulări de grăsime sub suprafața pielii, în special în zona șoldurilor și a feselor. Aceasta este una dintre cele mai întâlnite probleme în rândul femeilor, mai ales dacă sunt implicați și alți factori, precum kilogramele în plus, obezitatea, problemele genetice sau dereglările hormonale.

După cum știm deja, celulita se caracterizează prin apariția unor gropițe pe suprafața pielii, care îi dau acesteia un aspect de coajă de portocală. Deși nu este o afecțiune gravă, celulita poate indica prezența retenției de apă sau a unor probleme la nivelul sistemului circulator sau limfatic.

Din fericire, există multe produse și tehnici care diminuează celulita și fac pielea mai fină și mai sănătoasă. Mai jos îți prezentăm un remediu contra celulitei cu miere de albine și oțet de mere care poate fi de mare ajutor. Încearcă-l și tu!

Mierea de albine și oțetul de mere combat celulita

Celulită pe picioare

Combinația de oțet de mere și miere de albine este folosită de mulți ani ca tratament alternativ pentru celulită. Ambele ingrediente conțin antioxidanți și acizi organici. Aceștia detoxifică organismul, ajutând la buna funcționare a sistemului limfatic.

Fibrele și vitaminele esențiale din miere și din oțetul de mere ajută la digerarea grăsimilor din intestine. Astfel, acest remediu ajută la prevenirea acumulării de grăsime în corp.

Totodată, cele două produse împiedică retenția de lipide în sânge, contribuie la scăderea colesterolului rău și previn multe alte afecțiuni care îți pot afecta calitatea vieții.

Remediu contra celulitei cu miere și oțet de mere

Atât oțetul de mere, cât și mierea de albine conțin agenți naturali care îmbunătățesc metabolismul. Astfel, ambele ajută la arderea caloriilor și la pierderea în greutate.

Consumul moderat al acestui remediu contra celulitei cu miere și oțet contribuie la eliminarea toxinelor acumulate în sânge, îmbunătățind astfel circulația. Acest efect ajută și la reducerea inflamațiilor din țesuturile corpului, precum și la combaterea retenției de apă, o problemă asociată cu prezența celulitei.

Trebuie menționat, de asemenea, că această rețetă este alcalină, ceea ce înseamnă că ajută la reglarea pH-ului din sânge, prevenind numeroase afecțiuni.

Remediu contra celulitei cu miere de albine și oțet de mere

Remediu contra celulitei cu miere

Pe lângă faptul că tratează celulita din interior, acest remediu natural oferă și următoarele beneficii:

  • Detoxifică organismul și întărește sistemul imunitar.
  • Previne bolile cronice.
  • Îmbunătățește sănătatea pielii.

Totuși, este important de precizat că nu vorbim despre un tratament miraculos împotriva celulitei. Rezultatele depind și de alte aspecte, precum dieta alimentară, exercițiile fizice și tratamentele externe.

Pentru a obține efectele dorite, este necesar să îți modifici stilul de viață. Va trebui să faci eforturi pentru a elimina grăsimea acumulată în corp care însoțește celulita.

Totodată, oțetul și mierea folosite pentru acest tratament trebuie să fie 100% ecologice. Chiar dacă vei găsi și sortimente mai ieftine, este important ca produsele să fie complet naturale. În acest fel, vei putea valorifica toate proprietățile lor benefice.

Să vedem acum cum se prepară acest remediu anticelulitic.

Ingrediente

  • 2 linguri de oțet de mere ecologic (20 ml)
  • 1 cană de apă caldă (200 ml)
  • 1 lingură de miere naturală (25 g)

Mod de preparare

  • Adaugă cele două linguri de oțet de mere în cana cu apă caldă și îndulcește amestecul cu miere de albine.
  • După ce ai amestecat bine ingredientele, remediul poate fi consumat.

Contraindicații

Nu există niciun risc dacă iei doze mici de oțet de mere, însă nu este indicat să depășești doza din rețeta de mai sus. Acidul în exces poate provoca indigestie, diaree și hiperaciditate gastrică. Dacă simți dureri abdominale sau inflamații după ce bei acest remediu anticelulitic, încetează să îl mai consumi. Nu este recomandat să consumi oțet de mere nediluat. Acesta îți poate distruge smalțul dentar și poate afecta mucoasa gastrică.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.