Tratarea gastritei cu două ingrediente - Doza de Sănătate
 

Tratarea gastritei cu două ingrediente

Când apar primele semne de arsuri la stomac, bea o jumătate de pahar din acest remediu. Poate fi folosit și ca o măsură preventivă după o masă copioasă. 
Tratarea gastritei cu două ingrediente
Maricela Jiménez López

Verificat și aprobat de medicul Maricela Jiménez López.

Ultima actualizare: 22 decembrie, 2022

La un moment dat în viață, multe persoane simt niște arsuri supărătoare localizate în punctul în care esofagul se unește cu stomacul. În cazul unora este vorba doar despre o simplă reacție la anumite alimente, însă altele se confruntă cu un simptom al unei boli cronice: gastrita. Tratarea gastritei se poate face atât cu ajutorul medicamentelor, cât și cu produse naturale.

Simptomele gastritei sunt cauzate de o inflamație a mucoasei stomacale care protejează organismul de sucurile gastrice extrem de acide.

Slăbirea mucoasei gastrice crește riscul de ulcer sau alte probleme digestive, precum dureri, inflamații și reflux acid. Persoanele diagnosticate cu gastrită trebuie să își schimbe stilul de viață și să adopte o dietă mai sănătoasă.

Deși există multe medicamente care ajută la ameliorarea simptomelor, este mai bine să optezi pentru produse naturale, întrucât acestea nu prezintă efecte secundare.

Din fericire, avem la dispoziție numeroase ingrediente organice cu proprietăți care accelerează procesul de vindecare. Printre acestea se numără aloe vera și mierea de albine, cele două ameliorând rapid disconfortul cauzat de gastrită.

Remediu cu aloe vera și miere de albine pentru gastrită

Când îmbini aceste două ingrediente, obții un remediu foarte eficient împotriva simptomelor gastritei. În cele ce urmează îți prezentăm beneficiile oferite de fiecare dintre ele.

Beneficiile plantei de aloe vera pentru tratarea gastritei

Aloe vera ajută la tratarea gastritei

Gelul de aloe vera care se găsește în interiorul frunzelor, este valorificat de secole întregi pentru abilitatea sa de a reduce inflamațiile și de a regla digestia. Acesta conține o substanță cu efecte laxative puternice, numită aloeină, care facilitează eliminarea deșeurilor din intestine.

Mucilagiul, un compus activ al plantei de aloe vera, acoperă și protejează mucoasa gastrică, ameliorând ulcerul, inflamațiile și aciditatea. În plus, gelul de aloe vera stimulează regenerarea mucoasei deteriorate.

Aloe vera are un efect alcalinizant care reglează pH-ul gastric, reducând refluxul acid și senzația de arsură care îl însoțește.

Beneficiile mierii de albine pentru tratarea gastritei

Mierea de albine ajută la tratarea gastritei

Mierea este un produs natural cu numeroase proprietăți medicinale.Ea este bogată în fructoză și glucoză, două monozaharide care se absorb ușor în mucoasa intestinală, oferind energie întregului corp.

Miera este o sursă naturală de fibre, vitamine și minerale care ajută digestia și reduce balonarea. Nu se știe care dintre compușii săi activi ameliorează gastrita, dar unii specialiști susțin că acest efect se datorează abilității sale de a distruge agenții patogeni care cauzează apariția bolii.

Cum se prepară remediul natural pentru tratarea gastritei și refluxului acid?

Remediul cu miere și aloe ce ajută la tratarea gastritei

Combinația dintre aloe vera și miere de albine este o alternativă naturistă la medicamentele clasice care ameliorează gastrita și inflamațiile. Spre deosebirea de acestea, cele două ingrediente nu provoacă efecte secundare.

Pe lângă faptul că reduce arsurile gastrice, acest remediu reglează pH-ul stomacului și previne daunele cauzate de excesul de sucuri gastrice.

Ingrediente

 • 1½ cană apă
 • 3 linguri de gel de aloe vera
 • 1 lingură de miere

Instrucțiuni

 • Clătește frunza de aloe în apă, apoi fă o tăietură pe mijloc.
 • Extrage gelul din interior cu o lingură.
 • Amestecă în blender gelul de aloe cu mierea și apa.
 • Cantitatea obținută poate fi împărțită în două sau trei doze.

Cum să-l folosești

 • La primele simptome ale gastritei bea o jumătate de pahar din acest lichid, de maxim două ori pe zi.
 • Ca măsură preventivă, bea o jumătate de pahar după fiecare masă copioasă.
 • Amintește-ți că nu trebuie să depășești doza recomandată, deoarece efectele laxative ale remediului pot provoca neplăceri.

Dacă folosești acest remediu și adopți o dietă echilibrată, vei observa o îmbunătățire în doar câteva săptămâni. Încearcă să nu renunți la obiceiurile sănătoase de zi cu zi pentru ca simptomele să nu devină recurente.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


 • Bland J. (1985). “Effect of orally consumed aloe vera juice on gastrointestinal function in normal humans”, Preventive Medicine, March/April 1985
 • Mahantayya V Math, “Oesophagis: Heartburn and Honey”, BMJ 2001;323:736
 • Mahantayya V. Math et al. “Honey – A nutrient with medicinal property in reflux oesophagitis”, Indian J Med Res. 2013 Dec; 138(6): 1020–1021.
 • Aikaterini Triantafyllidi et al. “Herbal and plant therapy in patients with inflammatory bowel disease”, Ann Gastroenterol. 2015 Apr-Jun; 28(2): 210–220.
 • Hamman, J. H. (2008). Composition and applications of Aloe vera leaf gel. In Molecules. https://doi.org/10.3390/molecules13081599
 • Science Direct. Honey and green/black tea consumption may reduce the risk of Helicobacter pylori infection. (2015). Recuperado el 17 de abril de 2020.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.