Cicatricile și tăieturile se pot vindeca cu cremă naturală - Doza de Sănătate
 

Cicatricile și tăieturile se pot vindeca cu cremă naturală

Pentru a obține rezultate optime, pe lângă folosirea regulată a acestei creme, este indicat să mărești consumul de apă pentru a te menține hidratată și pentru a stimula regenerarea celulelor. 
Cicatricile și tăieturile se pot vindeca cu cremă naturală
Lourdes Martínez

Verificat și aprobat de farmacistul Lourdes Martínez.

Ultima actualizare: 22 decembrie, 2022

Multe persoane se străduiesc să-și ascundă cicatricile și tăieturile, pentru a-și înfrumuseța pielea. Însă aceste imperfecțiuni sunt greu de eliminat, astfel că numai trecerea timpului le poate face să dispară complet în anumite cazuri.

Cicatricile pot fi provocate de tăieturi, zgârieturi sau operații chirurgicale. Deși nu prezintă un risc pentru sănătate, acestea pot știrbi stima de sine și încrederea persoanelor afectate.

Din fericire, în ziua de azi există numeroase tratamente cosmetice care hrănesc pielea și diminuează aceste semne inestetice.

Deși există diverse produse pe piață din care poți alege, astăzi îți propunem o cremă 100% naturală care nu impune cheltuieli mari și nu are efecte secundare.

Ce conține această cremă naturală care vindecă tăieturile și cicatricile?

Cicatricile pot fi tratate cu produse naturiste

Acest tratament natural pentru cicatrici, tăieturi și alte leziuni minore este un produs ecologic cu proprietăți dezinfectante și antiinflamatoare benefice pentru piele.

Unul dintre ingredientele principale este ceara de albine. Aceasta este emolientă și antiseptică, fiind folosită ca bază în numeroase produse cosmetice care hrănesc și repară pielea.

În plus, crema de mai jos conține și unt de cacao, un produs hidratant și bogat în antioxidanți care apără pielea de elementele agresive, tratând și afecțiuni comune precum eczemele și dermatita.

Alte ingrediente foolosite sunt vitamina E, gălbenelele și doi aditivi cunoscuți pentru beneficiile lor în reîntinerirea și repararea pielii în urma acțiunii radicalilor liberi.

Gălbenelele au proprietăți antiseptice și antiinflamatoare. Extractul din această plantă combate psoriazisul și alte probleme ale pielii.

Alifia pe care ți-o prezentăm este folosită în întreaga lume de secole întregi pentru tratarea arsurilor superficiale, a tăieturilor și a altor tipuri de răni. Află cum să o prepari acasă și cum să o folosești.

Ia aminte!

Cremă cu ceară de albine care vindecă cicatricile și tăieturile

Gălbenelele te ajută să elimini cicatricile

Această cremă naturală este un  produs organic care poate înlocui multe tratamente din comerț pentru cicatrici, pete și alte leziuni ale pielii. Este potrivită pentru toate tipurile de piele și poate fi folosită chiar și pentru tratarea pielii delicate a copiilor.

Ingrediente

 • 1/2 cană de ceară de albine (100 g)
 • 1/4 cană de unt de cacao (100 g)
 • 1/4 cană de ulei esențial de gălbenele (50 g)
 • 1/4 cană de ulei de măsline (50 g)
 • 1/4 cană de extract de tătăneasă (50 ml)
 • 1 capsulă de vitamina E
 • 5 picături de ulei esențial de lavandă

Mod de preparare

 • Pune ceara de albine într-o cratiță la baie de aburi.
 • După ce s-a topit, adaugă untul de cacao și amestecă-le bine.
 • Adaugă apoi uleiul de gălbenele și pe cel de măsline.
 • Lasă focul mic și amestecă cu o lingură de lemn.
 • Adaugă extractul de tătăneasă, capsula de vitamina E și uleiul esențial de lavandă.
 • Mai lasă amestecul pe foc măcar un minut, apoi dă-l deoparte.
 • Așteaptă ca produsul să se solidifice puțin, apoi toarnă-l într-un borcan cu capac.
 • Depozitează-l într-un loc răcoros și întunecat, în care nu există nicio sursă de căldură.
 • Se va păstra în condiție optimă timp de maxim o lună.
 • Nu uita să sterilizezi mai întâi recipientul din sticlă, pentru a nu afecta calitatea cremei.

Mod de aplicare

 • Ia puțină cremă cu vârfurile degetelor și aplic-o pe cicatrici și tăieturi cu un masaj delicat.
 • Las-o să se absoarbă în piele fără să o clătești.
 • Repetă procedeul de trei ori pe zi.

Important!

Cicatricile reprezintă un complex pentru multe persoane

La fel ca majoritatea produselor naturiste, această cremă pentru piele nu are efecte imediate sau miraculoase. Beneficiile încep să se observe în urma utilizării regulate.

Ingredientele sunt 100% naturale și nu provoacă efecte secundare. Totuși, pentru a verifica o posibilă reacție alergică, testează produsul pe o porțiune mică a pielii. Dacă observi o iritație sau orice tip de disconfort, este indicat să cauți alte opțiuni de tratament.

Nu uita că poți să îmbunătățești efectele cremei prin mărirea consumului de apă, folosirea regulată a produselor hidratante și îmbunătățirea dietei alimentare.

Dacă ții cont de toate recomandările noastre, vei reuși să îndepărtezi cicatricile și tăieturile inestetice fără să apelezi la tehnici complicate.

Vrei să încerci?


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


 • Valeria Raquel Andrade- Ortega (2015). ESTUDIO DE UNA MASCARILLA A BASE DE CERA DE ABEJAS EN PIELES SECAS DE MUJERES DE 30 A 60 AÑOS EN LOS CONJUNTOS ” JARDINES DEL BOSQUE”. Universidad Iberoamericana del Ecuador.
 • Crane, E. (2009). Bee Products. In Encyclopedia of Insects. https://doi.org/10.1016/B978-0-12-374144-8.00020-5
 • Verallo-Rowell, V. M., Katalbas, S. S., & Pangasinan, J. P. (2016). Natural (Mineral, Vegetable, Coconut, Essential) Oils and Contact Dermatitis. Current Allergy and Asthma Reports. https://doi.org/10.1007/s11882-016-0630-9
 • Arora, D., Rani, A., & Sharma, A. (2013). A review on phytochemistry and ethnopharmacological aspects of genus Calendula. Pharmacognosy Reviews. https://doi.org/10.4103/0973-7847.120520

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.