Cum folosim uleiul de cocos pentru înfrumusețare?
 

Cum folosim uleiul de cocos pentru înfrumusețare?

Balsam de buze, demachiant, reparator de cuticule, agent antimătreață... Iată câteva dintre întrebuințările uleiului de cocos în rutina de înfrumusețare!
Cum folosim uleiul de cocos pentru înfrumusețare?
Mariel Mendoza

Verificat și aprobat de medicul Mariel Mendoza.

Ultima actualizare: 15 ianuarie, 2023

Poate că nu există o mie de utilizări pentru uleiul de cocos, dar adevărul este că sunt destul de multe. Cum putem să folosim uleiul de cocos pentru înfrumusețare pentru a obține rezultate excelente?

Uleiul de cocos pentru înfrumusețare

Reparați cuticulele

Dacă aveți cuticulele uscate, aplicați ulei de cocos pe toată unghia, dar cu accent pe acea zonă. Folosiți un masaj circular și profitați de ocazie pentru a vă hidrata mâinile!

Îmbunătățiți aspectul părului

Femeie care folosește ulei de cocos pe păr
Experții în frumusețe spun că acizii grași din acest ulei adaugă strălucire și catifelare.

Aveți părul tern, deloc moale și foarte fragil? Profitați de beneficiile uleiului de cocos! Va fi mai ieftin decât să mergeți la coafor pentru un tratament în fiecare săptămână sau să cumpărați anumite măști speciale.

Uleiul de cocos nu are ingrediente chimice. Experții în frumusețe spun că acizii grași din acest ulei adaugă strălucire și catifelare, pe lângă faptul că repară firele deteriorate.

Faceți o mască folosind câteva picături, acoperiți-vă părul cu un prosop sau o cască de duș și lăsați uleiul să acționeze 40 de minute înainte de clătire. Clătiți-vă mai întâi cu apă caldă și apoi cu apă rece pentru a închide cuticulele părului. O altă opțiune este să aplicați câteva picături pe vârfuri după baie și uscare (fără clătire).

Eliminați frizzul și electricitatea statică

Dacă vi se pare imposibil să vă controlați părul atunci când umiditatea este ridicată, puteți aplica puțin ulei de cocos pe rădăcini sau pe zonele cu cele mai multe probleme. Componentele grase ale uleiului resping umiditatea din mediu, adevărata problemă a părului rebel.

Iluminați pielea

Dacă pielea voastră este lipsită de viață, uleiul de cocos vă poate ajuta:

 • Mai întâi, combinați câteva picături din acest ulei cu o lingură de bicarbonat de sodiu.
 • Amestecați bine pentru a crea o pastă și veți avea un exfoliant foarte eficient.
 • Aplicați acest amestec pe piele cu mișcări circulare, lăsați-l să acționeze câteva minute și apoi clătiți cu apă călduță.
 • Aplicați o crema hidratantă.

Un alt amestec interesant este uleiul de cocos cu miere. Pe lângă hidratare și exfoliere, are și proprietăți antibacteriene. Se lasă să acționeze 15 minute și se spală bine.

Folosiți-l ca balsam de buze

Ulei de cocos aplicat pe buze
Pentru buze hidratate, moi și arătoase, nu este nimic mai bun decât câteva picături de ulei de cocos.

Din cauza vremii reci sau expunerii la soare, buzele se decojesc, dor și pot sângera. Pentru buze hidratate, moi și frumoase, folosiți câteva picături de ulei de cocos.

O alta variantă este să amestecați câteva picături de ulei cu o lingură de zahăr brun. Veți face un exfoliant excelent, pe care îl veți întinde cu mișcări circulare. Pentru o protecție mai mare a buzelor, aplicați câteva picături după ce folosiți rujul.

Hidratați-vă în duș

Puteți profita de proprietățile uleiului de cocos atunci când faceți baie. Pur și simplu turnați câteva picături în apa caldă pentru a hidrata pielea. De asemenea, puteți adăuga săruri Epsom, care ameliorează tensiunea musculară.

Folosiți-l ca demachiant

Uleiul de cocos vă permite să îndepărtați machiajul. Puneți câteva picături pe o dischetă de bumbac și ștergeți-vă ușor pielea. Este un produs perfect pentru machiajul rezistent la apă sau dacă aveți multe straturi de machiaj.

Protejați pielea

Dacă doriți să vă păstrați pielea moale și sănătoasă, profitați de uleiul de cocos. Cum? Adăugați câteva picături în crema hidratantă preferată sau aplicați-l direct pe mâini, picioare, tălpi, brațe, etc. Va lăsa un miros ușor de nucă de cocos.

Nu vă faceți griji pentru textura sa uleioasă. În câteva minute, pielea îl absoarbe. Pielea va fi moale și hidratată.

Uleiul de cocos pentru înfrumusețare la gravide
Uleiul de cocos poate preveni vergeturile

Combateți acneea

Acneea este o problemă, dar acest ulei ajută la reducerea inflamației pe față, umeri, brațe sau spate. De asemenea, poate reduce iritația și roșeața:

 • Curățați pielea ca de obicei, folosind un săpun neutru.
 • Apoi, aplicați un strat subțire de ulei de cocos pe față.
 • Nu clătiți, ci lăsați componentele să se absoarbă de la sine.

Nu uitați să așteptați cel puțin o oră înainte de a merge la culcare; în caz contrar, tot uleiul va ajunge pe pernă și cearșafuri.

Îmbunătățiți sănătatea scalpului

Dacă aveți mătreață sau părul uscat, puteți profita de uleiul de cocos. După baie, masați ușor câteva picături din acest ulei minunat cu vârful degetelor pe tot scalpul. Nu trebuie să-l clătiți. Vă va oferi o senzație de liniște și calm (mătreața apare adesea atunci când există mult stres, anxietate sau nervi).

După cum am spus deja, acestea sunt doar câteva dintre nenumăratele utilizări ale uleiului de cocos. Profitați de proprietățile sale benefice și încorporați-l în rutina de înfrumusețare!


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


 • Burnett CL, Bergfeld WF, Belsito DV, Klaassen CD, Marks JG Jr, Shank RC, Slaga TJ, Snyder PW, Andersen FA. Final report on the safety assessment of Cocos nucifera (coconut) oil and related ingredients. Int J Toxicol. 2011 May;30(3 Suppl):5S-16S.
 • Evangelista MT, Abad-Casintahan F, Lopez-Villafuerte L. The effect of topical virgin coconut oil on SCORAD index, transepidermal water loss, and skin capacitance in mild to moderate pediatric atopic dermatitis: a randomized, double-blind, clinical trial. Int J Dermatol. 2014 Jan;53(1):100-8.
 • Kim S, Jang JE, Kim J, Lee YI, Lee DW, Song SY, Lee JH. Enhanced barrier functions and anti-inflammatory effect of cultured coconut extract on human skin. Food Chem Toxicol. 2017 Aug;106(Pt A):367-375.
 • Nevin KG, Rajamohan T. Effect of topical application of virgin coconut oil on skin components and antioxidant status during dermal wound healing in young rats. Skin Pharmacol Physiol. 2010;23(6):290-7.
 • Pham TL, Thi TT, Nguyen HT, Lao TD, Binh NT, Nguyen QD. Anti-Aging Effects of a Serum Based on Coconut Oil Combined with Deer Antler Stem Cell Extract on a Mouse Model of Skin Aging. Cells. 2022 Feb 9;11(4):597.
 • Varma SR, Sivaprakasam TO, Arumugam I, Dilip N, Raghuraman M, Pavan KB, Rafiq M, Paramesh R. In vitro anti-inflammatory and skin protective properties of Virgin coconut oil. J Tradit Complement Med. 2018 Jan 17;9(1):5-14.
 • Verallo-Rowell VM, Dillague KM, Syah-Tjundawan BS. Novel antibacterial and emollient effects of coconut and virgin olive oils in adult atopic dermatitis. Dermatitis. 2008 Nov-Dec;19(6):308-15.
 • Wallace TC. Health Effects of Coconut Oil-A Narrative Review of Current Evidence. J Am Coll Nutr. 2019 Feb;38(2):97-107.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.