Cum să faci un difuzor de arome acasă?
 

Cum să faci un difuzor de arome acasă?

Camerele pline parfumuri naturale oferă o senzație de pace și liniște. Te învățăm cum să faci un difuzor de parfum pentru aromaterapie!
Cum să faci un difuzor de arome acasă?
Leonardo Biolatto

Verificat și aprobat de medicul Leonardo Biolatto.

Ultima actualizare: 22 decembrie, 2022

Ce plăcut este să fii într-o cameră cu miros parfumat! Acesta este unul dintre obiectivele difuzorului de arome, un instrument util pentru sănătatea fizică și psihică. Cum poți să faci un difuzor de arome acasă?

Este adevărat ca magazinele oferă sute de modele de difuzoare; unele au funcții care îți permit să reglezi nivelul de vapori sau lumini decorative. Însă, asamblarea aparatului cu elemente pe care sigur le ai acasă este economică, eficientă și ecologică. Descoperă o modalitate de a crea dispozitivul și beneficiile pe care le oferă!

Ce este un difuzor de arome?

Difuzoarele de parfum sunt sisteme concepute pentru a răspândi arome în spații închise. Spre deosebire de tămâie sau lămpile cu lumânări, nu necesită foc. Se remarcă prin simplitate, lăsând deoparte folosirea substanțelor chimice și a altor contaminanți.

Crearea acestor instrumente este simplă. Cu puține materiale, le poți construi fără ajutor. O sticlă, uleiuri și bețișoare este ceea ce îți trebuie pentru a începe.

Odorizantul funcționează atunci când tijele absorb esențele și le elimină în aer. După evaporare, substanțele eliberează parfum și împrospătează camera.

Cum să faci un difuzor de arome acasă

Beneficiile difuzoarelor de aromă

A avea un difuzor de arome are avantaje legate de bunăstarea fizică și emoțională, conform studiului publicat de AIRE Ancient Baths. Datorită compușilor activi din uleiurile esențiale, oamenii se pot relaxa mai ușor. Aromaterapia este o tehnică de înfrumusețare și îngrijire, înțeleasă și ca medicină complementară.

O recenzie publicată de Ámbito Farmacéutico explică faptul că, la frecarea plantelor aromatice, picăturile de ulei esențial sunt eliberate în atmosferă și ajung la nas. Receptorii olfactivi sunt activați și trimit stimuli senzoriali către creier.

Online Nursing Journal of UFPE a efectuat un studiu în care tensiunea arterială a prezentat o reducere semnificativă după sesiuni de masaj cu uleiuri esențiale și aromaterapie. Anxietatea și stresul au scăzut.

Difuzoarele de parfum ajută la calmare și la menținerea sănătății fizice. Acestea purifică aerul și ridică moralul.

Cum să faci un difuzor de arome acasă?

Eficacitatea unui difuzor de arome constă în selecția adecvată a parfumurilor. Alegerea celor artificiale ne expune la substanțe toxice.

În schimb, făcându-ți propriul difuzor, vei ști că tot ce folosești este sigur.

Materiale necesare

  • Alcool
  • Ulei de bază
  • Uleiuri esențiale
  • Bețișoare din lemn, ratan, bambus sau crenguțe de copac
  • Un recipient din sticlă cu gură îngustă și înălțime de 12 până la 25 centimetri

1. Combină uleiurile cu alcoolul

Primul lucru este să pregătești esența. Pune 60 mililitri de ulei bază și aceeași cantitate de apă într-un bol. Adaugă câteva picături de alcool. Chiar și vodca este utilă. Alcoolul ajută bețișoarele să absoarbă uleiul cu ușurință.

Poți să înlocui alcoolul cu parfumul de corp, dar acesta trebuie să fie de cea mai bună calitate. Dacă are prea multă apă, amestecul nu va fi omogen.

Completează cu 30 de picături de ulei esențial la alegere și amestecă. Dacă vrei să folosești un difuzor doar cu parfumuri naturale, evită uleiul mineral, deoarece este un derivat din petrol.

2. Pune amestecul în recipient

Sticlele din sticlă sau ceramică cu gât îngust sunt perfecte în acest scop. Dacă gura este largă, uleiul va fi expus la aer și se evapora mai rapid.

În cazul recipientelor transparente, puneți câteva pietre decorative pe fund. Pietrele stabilizează bețișoarele.

3. Introdu bețișoarele

Pune 8 până la 10 bețișoare în interiorul recipientului și pune instrumentul creat în fața unui ventilator. Asigură-te că bețișoarele nu sunt înclinate în aceeași parte pentru ca aroma să nu se ducă într-o singură direcție. Pentru un plus de eficacitate, utilizați bețișoare uscate, fără noduri sau scoarță.

4. Întoarce bețișoarele

După o oră în interiorul difuzorului, tijele sunt parfumate. Întoarce-le pentru a înmuia ambele capete. La o zi după asamblarea dispozitivului, bețișoarele vor fi impregnate complet cu lichid și casa va fi parfumată.

Întoarce bețișoarele o dată pe săptămână pentru a nu se usca. După o lună de utilizare, dacă mai există substanță în vas, adaugă câteva picături de ulei și alcool. O altă opțiune este să pregătești un nou amestec.

Uleiuri esențiale parfumate
Parfumurile pe care le alegeți trebuie să fie conforme cu ceea ce intenționați să realizați. Fiecare are un scop diferit.

Secretul uleiurilor pentru difuzorul de arome

Niciun parfum nu va face difuzorul să funcționeze mai bine. Secretul este să verificăm ce uleiuri contribuie la relaxarea minții și la îmbunătățirea sănătății fizice.

De exemplu, eucaliptul, menta și lavanda sunt asociate cu reducerea tensiunii, în timp ce portocala și iasomia sunt recomandate pentru combaterea anxietății și stimularea imunității. Lămâia sprijină respirația și oferă energie pozitivă mediului.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.