6 plante pentru neutralizarea mirosului de tutun
 

6 plante pentru neutralizarea mirosului de tutun

Deși există multe modalități de a elimina mirosul de țigară, plantele sunt printre cele mai bune opțiuni. Aflați care sunt cele mai eficiente specii pentru a scăpa de mirosul de tutun din casă!
6 plante pentru neutralizarea mirosului de tutun

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Mirosul de tutun este neplăcut, chiar și pentru mulți fumători. Acest fum pătrunde perdelele, mobilierul și aerul din jur. Folosirea odorizantelor poate înrăutăți situația, deoarece mirosurile se amestecă. Singura opțiune este folosirea de plante pentru neutralizarea mirosului de tutun.

Fumul se lipește de pereți și, pe măsură ce se acumulează, formează un strat de murdărie. Așa că este recomandat să fumați în încăperi deschise, să instalați ionizatoare sau, mai bine, să cumpărați niște plante naturale frumoase care să vă ajute cu acest inconvenient.

Plante pentru neutralizarea mirosului de tutun

Dacă nu puteți renunța la fumat sau aveți un fumător acasă, citiți mai departe a afla cum să scăpați de enervantul miros!

1. Gerbere

Margaretele africane, un alt nume pentru gerbere, sunt excelente pentru a neutraliza mirosul neplăcut de tutun rămas într-o cameră după fumat. Puteți găsi diverse culori care vă vor permite să scoateți în evidență frumusețea locului.

Cele mai bune plante pentru neutralizarea mirosului de tutun

2. Crizanteme

Crizantemele sunt capabile să curețe aerul dintr-o cameră și să absoarbă fumul de țigară sau de tutun.

Au un parfum plăcut și pot îndepărta agenții nocivi din mediu, precum solvenții uleioși, combustibilii sau vaporii de vopsea. Astfel, această plantă combate și monoxidul de carbon.

3. Iasomie

Iasomia este celebră pentru aspectul ei frumos și aroma răcoritoare. Câteva flori de iasomie pot eradica mirosurile neplăcute dintr-o cameră.

4. Bromeliade

Când ați epuizat toate resursele (curățarea camerei, deschiderea ferestrelor și chiar parfumuri artificiale), bromeliadele pot fi salvarea.

5. Azalee

Azaleele sunt cunoscute pentru proprietățile lor de a absorbi mirosurile puternice, cum ar fi cele de la țigări și țevi de scurgere. Particulele de formaldehidă conținute de unele piese de mobilier sunt absorbite de azalee.

6. Crini

Foarte populari pentru frumusețea lor, crinii sunt flori pe placul tuturor. Pe lângă sporirea frumuseții camerelor, aceștia se caracterizează prin neutralizarea mirosurilor puternice care se dezvoltă în locurile lipsite de ventilație eficientă.

Crin alb

Creșteți aceste plante și spuneți la revedere mirosului de tutun!

Mirosul de țigări pătrunde în păr, haine și chiar în mâinile persoanelor care sunt expuse la fum. Așadar, dacă aveți unele dintre aceste plante acasă, vă vor ajuta să purificați mediul înconjurător și să decorați camerele.

Ierburi precum rozmarinul, coriandrul, busuiocul și menta ajută la eliminarea mirosului de fum de țigară. În plus, sunt ideale pentru gătit și pentru a avea grijă de sănătatea celor dragi!


Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.