Cum să lucrezi productiv de acasă - Doza de Sănătate
 

Cum să lucrezi productiv de acasă

Este posibil să lucrezi productiv și sănătos de acasă? Da, este la fel ca orice altă muncă. Cu toate acestea, trebuie să iei în considerare avantajele și dezavantajele.
Cum să lucrezi productiv de acasă

Ultima actualizare: 09 august, 2022

Motivele pentru care am putea alege să lucrăm de acasă variază de la persoană la persoană. Poate fi deoarece există mai puține oportunități pe piață sau poate că trebuie să adaptăm munca la timpurile actuale sau la recentul focar de COVID-19. Oricare ar fi cazul, următoarele idei, sfaturi și strategii te vor ajuta să lucrezi productiv de acasă.

Avantajele și dezavantajele lucrului de acasă

Bărbat care știe cum să lucrezi productiv de acasă
Înainte de a începe o afacere de acasă, trebuie să cântărești avantajele și dezavantajele, astfel încât să poți determina cum să o adaptezi la nevoile tale.

Există o gamă largă de posibilități ca să lucrezi productiv și sănătos de acasă. De exemplu, poți alege să vinzi obiecte pentru casă, ustensile, îmbrăcăminte, etc. Printre alte idei, este posibil să îți oferi serviciile online, cum ar fi consilierea sau oferirea de lecții private. Posibilitățile se înmulțesc dacă ne gândim la servicii și companii online.

Luarea deciziei de a genera venituri de acasă este o responsabilitate interesantă și o provocare care are avantajele și dezavantajele sale. Mulți oameni lucrează deja de acasă. Există, de asemenea, unii oameni care lucrează de acasă doar câteva zile într-o anumită perioadă de timp.

Oricum ar fi, examinarea avantajelor și a dezavantajelor te poate ajuta să anticipezi problemele și să te bucuri de soluții:

Avantajele lucrului de acasă

 • Vei evita traficul, vei ajuta la prevenirea poluării și vei reduce costurile de transport (economisind și timpul necesar pentru a ajunge într-un anumit loc).
 • Poți petrece mai mult timp cu familia.
 • Vei putea lucra după propriul program.
 • Poți economisi bani și reduce alte costuri.
 • Vei putea să îți pregătești mesele chiar la tine acasă.
 • Poți face pauze când dorești și chiar să incluzi o rutină zilnică de exerciții fizice în programul tău.
 • Dacă ai la dispoziție toată casa, te vei concentra mai bine decât într-un birou aglomerat. Acest lucru este minunat pentru introvertiți.

Dezavantajele lucrului de acasă

 • Este posibil să pierzi confidențialitatea dacă acasă este și altcineva.
 • Este posibil ca oamenii să creadă că ești în vacanță permanent.
 • În mod ideal, vei avea nevoie de un mediu de lucru separat.
 • Există tendința de a munci prea mult (autodisciplina ajută în caz de stres).
 • Este posibil să pierzi legătura cu lumea exterioară dacă stai foarte mult pe internet.
 • Este posibil să ratezi beneficiile companiei altor persoane.

Găsirea unui stil de lucru productiv și sănătos

Pentru a echilibra avantajele și dezavantajele, primul lucru pe care trebuie să-l faci este să găsești stilul de lucru perfect. În primul rând, trebuie să decizi dacă vei lucra pe cont propriu sau vei găsi o companie care să-ți permită să lucrezi de acasă. Poți să-ți deschizi propria afacere, poți să practici o meserie sau poți să oferi un serviciu. Fiecare persoană are propriul stil.

Mai jos, îți prezentăm o listă cu diferite opțiuni pentru a lucra de acasă. Vei putea găsi cu ușurință nu una, ci mai multe opțiuni pentru a începe lucrul de acasă chiar de mâine.

Cum să lucrezi productiv de acasă

1. Lucrul la distanță

Femeie care face cumpărături online
Îți poți crea o afacere online pe diferite subiecte, cum ar fi achiziționarea de produse.

Locurile de muncă la distanță sunt cele care sunt prestate pentru terți prin intermediul comunicării online. Plățile se efectuează într-un cont bancar sau prin intermediul platformelor de plată de tip Paypal. În general, acest tip de muncă nu implică faptul că nu există contracte și beneficii. Cu toate acestea, beneficiile nu sunt atât de frecvente.

Dacă munca independentă nu este reglementată, un lucru foarte frecvent, nu există asigurări de sănătate, vacanțe plătite sau salarii în conformitate cu cele ale pieței. Însă aceasta poate fi un stimulent temporar în caz de șomaj.

2. Antreprenoriatul

Angajați muncind în echipă
Îți poți crea propria companie.

A deveni antreprenor este o provocare mult mai mare. Însă ar putea fi, fără îndoială, un lucru foarte benefic. Dacă vinzi produsul perfect și îi poți face publicitate, s-ar putea chiar să poți concura cu companii mai mari. Aceste companii nu numai că dețin ceea ce vând, ci produc și materiile prime de care au nevoie pentru produsele lor și profită de reducerile fiscale oferite de diverse țări.

Pentru a face acest lucru, afacerea ta trebuie să fie originală. De asemenea, trebuie să știi exact caracteristicile produsului și publicul țintă. În general, este important să ai obiective clar stabilite. Apoi, intrarea pe piață va fi mult mai ușoară.

3. Oferirea de servicii

Pentru cei care pot oferi lecții, cursuri sau servicii de terapie fără a avea nevoie de un spațiu fizic, această opțiune este mai mult decât viabilă. Mulți profesori decid să ia o pauză de la predarea instituțională și se dedică lecțiilor private.

Lucrul cu copiii acasă este, de asemenea, o resursă viabilă, atât timp cât condițiile de siguranță și igienă sunt îndeplinite.

În general, munca de acasă este o opțiune utilă pentru mulți oameni. De fapt, părăsirea pieței tradiționale a muncii, crearea unui spațiu de muncă productiv și sănătos și posibilitatea de a fi propriul șef poate crea un stil de viață foarte plăcut.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.