Cum să nu mai sforăi în timpul somnului - Doza de Sănătate
 

Cum să nu mai sforăi în timpul somnului

Pentru a nu mai sforăi, este important să eliberați întâi căile respiratorii. Printre alte opțiuni, puteți alege să inhalați vapori de ulei esențial de eucalipt sau o soluție salină care să ușureze respirația pe nas.
Cum să nu mai sforăi în timpul somnului
Gilberto Adaulfo Sánchez Abreu

Verificat și aprobat de medicul Gilberto Adaulfo Sánchez Abreu.

Ultima actualizare: 22 decembrie, 2022

Să nu sforăi noaptea este una dintre condițiile de bază pentru a avea un somn mai bun, odihitor, cu vise plăcute.

Acest lucru este valabil fără a sforăi, unul dintre factorii care poate întrerupe somnul. Sforăitul poate avea multe cauze, printre care consumul de alcool, congestia nazală provocată de o răceală sau infecție a sinusurilor, o poziție nepotrivită în care dormiți, o deviație de sept, sau multe altele.

Dacă tu sforăi, partenerul tău are de suferit, deoarece zgomotul poate fi destul de puternic încât să provoace insomnie. Din fericire, pentru o astfel de problemă, există multe remedii naturiste. Veți afla cum să nu mai sforăi, chiar acum!

Ceapă, salvie și inhalații

Ceapa, salvia și inhalațiile te pot ajuta să nu mai sforăi, să te odihnești în timpul somnului și să te trezești plin de energie, gata pentru încă o zi de muncă sau plină de activități.

Ca să beneficiezi de proprietățile cepei, tai-o în bucăți mari și fierbe-o timp de 15 minute. Adăugă puțin zahăr brun și consumă ca pe un ceai. Îți recomandăm să bei o cană cu două ore înainte de culcare.

Pe de altă parte, mai poți face un ceai din câteva frunze de salvie. Poți să îl bei cu o oră înainte de culcare.

Pentru a nu sforăi, este foarte important să puteți respira bine. Și ce poate fi mai ușor decât să faceți inhalații dintr-un amestec de puțin ulei esențial de eucalipt și apă fierbinte. Puneți apa fiartă într-un vas pe care îl acoperiți cu un prosop. Apoi apropiați-vă fața de prosop și inspirați vaporii ca și cum ați fi la saună. Continuați până se răcește apa.

Sucuri naturale

2-mere sforăi

Toate sucurile naturale pot fi de ajutor pentru tratarea unor diferite afecțiuni, precum sforăitul. Proprietățile fructelor contribuie la starea de bine a celor care le consumă și, că să fiți siguri de asta, ar trebui să consumați 5 porții pe zi, pe lângă legume. Vă recomandăm să beți sucuri de fructe înainte de mese deoarece astfel se intensifică metabolismul și organismul funcționează mai bine.

Iată o rețetă de suc natural care, pe lângă faptul că este gustos, vă poate scăpa de sforăit.

Ingrediente:

  • 2 mere
  • 2 morcovi
  • ¼ de lămâie și puțin ghimbir

Este foarte ușor de preparat. Introduceți toate ingredientele într-un blender, adăugați puțină apă și mixați. Puteți bea sucul de câteva ori pe zi, pentru rezultate mai bune.

Care sunt urmările sforăitului asupra sănătății?

3-durere-de-cap

Sforăitul poate provoca:

  • Senzația de uscăciune a gurii
  • Perturbarea somnului
  • Oboseală
  • Dureri de cap și irascibilitate

Pentru a nu mai sforăi, puteți aplica o soluție nazală pe bază de sare care va elibera căile respiratorii. Ca să obțineți această soluție, amestecați apă la temperatura camerei cu o jumătate de linguriță de sare și puțin bicarbonat de sodiu.

O altă posibilitate este să preparați un unguent din ulei de măsline și 50 de grame de virnat (Ruta graveolens). Puneți ingredientele într-o sticlă și lăsați-le să fermenteze timp de 2 săptămâni. După aceea, puteți aplica amestecul pe fiecare nară dar și pe gât și piept.

În plus, și un amestec de eucalipt și ghimbir poate avea rezultate pozitive în lupta împotriva sforăitului. Puneți la fiert o bucată dintr-o rădăcină de ghimbir, tăiată în bucățele, și câteva frunze de eucalipt împreună cu o cană de apă. Lăsați să fiarbă 5 minute. După ce se mai răcește, o puteți bea ca pe un ceai, după care vă recomandăm să consumați două lingurițe de gel de aloe vera.

Remediul acesta are efect dacă este urmat cu o jumătate de oră înainte de culcare.

E posibil să nu mai sforăi?

4-alcool

Pentru a nu mai sforăi, este necesar să nu consumați alcool sau ciocolată și să mâncați cât mai puține alimente prăjite sau intens procesate.

Urzica, menta, chimenul și rădăcina de valeriană ajută la decongestionarea căilor nazale, problemă care vă poate obliga să respirați pe gură în timpul somnului. Cu siguranță veți vedea rezultate pozitive dacă urmați cu atenție rețetele prezentate mai sus.

Vă veți ajuta atât pe voi cât și pe cei de lângă voi, pentru că sforăitul este o problemă care afectează starea de bine a ambilor parteneri. Prin urmare, veți putea avea un somn liniștit care va alunga oboseala și irascibilitatea, dar și alți factori care pot duce la creșterea nivelului de stres.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Abeyratne, U. R., De Silva, S., Hukins, C., & Duce, B. (2013). Obstructive sleep apnea screening by integrating snore feature classes. Physiological Measurement. https://doi.org/10.1088/0967-3334/34/2/99
  • Lee, L. A., Yu, J. F., Lo, Y. L., Chen, Y. S., Wang, D. L., Cho, C. M., … Li, H. Y. (2012). Energy Types of Snoring Sounds in Patients with Obstructive Sleep Apnea Syndrome: A Preliminary Observation. PLoS ONE. https://doi.org/10.1371/journal.pone.0053481

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.