Cum se decorează peretele cu televizorul?
 

Cum se decorează peretele cu televizorul?

Dacă v-ați gândit să dați o notă specială zonei televizorului, țineți cont de sugestiile de mai jos. Designul este important pentru a garanta relaxarea și divertismentul.
Cum se decorează peretele cu televizorul?

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Felul în care aranjați mobilierul, tonurile alese și conceptul general al designului vă influențează comportamentul. Țineți cont de aceste aspecte, mai ales dacă spațiul este redus. Cum se decorează peretele cu televizorul?

Pare o sarcină simplă, dar trebuie să țineți cont de anumite aspecte. Dacă doriți o cameră drăguță și confortabilă, gândiți-vă cu atenție unde veți pune televizorul și cum organizați totul.

Aici intervin psihologia mediului și designul interior. Potrivit unui articol de la Universitatea din America și Caraibe, iluminarea, proporțiile și acustica sunt câteva dintre elementele care interacționează cu privitorul prin simțuri.

Considerații înainte de decorarea peretelui cu televizorul

Trebuie să fiți atenți la detalii precum lumina. Alegeți lămpi sau aplice cu lumină blândă și puneți-le la o distanță care să nu producă reflexii. Această sugestie este de bază. Noaptea, lipsa luminii obosește ochii.

De asemenea, luați în considerare ca în fața dispozitivului să nu existe ferestre sau folosiți draperii opace, astfel încât lumina să nu ajungă pe ecran. Dacă televizorul este departe de lumina soarelui, este mult mai bine.

În ceea ce privește cablurile, încercați să le ascundeți, deoarece strică peisajul. Folosiți elemente de mascare.

Alte puncte fundamentale înainte de a trece la decorarea peretelui sunt următoarele:

  1. Dimensiunea ecranului: în funcție de dimensiune, plasați-l proporțional cu peretele.
  2. Înălțime: puneți ecranul la nivelul ochilor atunci când stați jos. Acest factor este decisiv, chiar dacă televizorul stă pe perete sau se sprijină pe o piesă de mobilier.
  3. Distanța de vizualizare: țineți cont de perspectivă și sănătatea vizuală. Dacă dispozitivul este foarte mare, măriți distanța.
Bărbat care se uită la televizor
Distanța dintre ochi și dispozitiv este cheia pentru a avea grijă de sănătatea vizuală.

Cum se decorează peretele cu televizorul?

Există mai multe alternative pentru a decora peretele cu televizor. Puteți pune dispozitivul pe o piesă de mobilier, îl puteți prinde de un braț extensibil sau puteți folosi un sistem de prindere fix.

În orice caz, personalizarea zonei va face ca dispozitivul să se integreze cu mediul și spațiul să pară ordonat. Notați următoarele idei pentru a înfrumuseța această zonă!

Optați pentru simplitate

Stilul minimalist propune folosirea unei piese de mobilier din lemn deschis la culoare și cu puține elemente laterale. Peretele necesită tonuri neutre și nu pot exista cabluri vizibile.

Încercați diferite accesorii

Statuetele din bronz, plantele și figurinele sunt accesorii de bun gust. Ținând cont de linia estetică a casei, vedeți dacă este convenabil să le folosiți. Alte accesorii, precum oglinzile și tablourile, transformă aspectul peretelui.

Apelați la placarea cu piatră sau cărămidă

Pietrele Scaglia sunt elegante. Consultați cataloagele pentru a găsi modelul preferat. Adăugați și lumini.

Cărămizile oferă un aspect deosebit. Dacă alegeți această alternativă, folosiți un mobilier simplu. Puneți fotografii mici pe perete pentru un aer cald.

Jucați-vă cu culorile

Culoarea influențează ființele umane și are semnificații profunde. Acest lucru este indicat de Școala de Artă Vic. Experții susțin că are efecte psihologice și fiziologice, provocând senzații importante. Studiați posibilitatea de vopsire a peretelui televizorului, profitând de informațiile de mai jos:

  • Tonuri închise: lemnul închis sau vopselele puternice ies în evidență. Cu toate acestea, este indicat să plasați accesorii de alte culori, deoarece fundalul nu va supraîncărca vederea.
  • Alb: transmite delicatețea. În plus, această culoare contrastează cu oricare alta. Dacă nu vă place, folosiți toate elementele decorative ale mobilierului din aceeași paletă.
  • Alte nuanțe: atât mobila, cât și peretele în tonuri colorate, dar bine combinate, transmit bucurie. Este esențial să nu supraîncărcați spațiul.
  • Gri: griul este un ton ideal pentru perete și pentru podeaua camerei de divertisment. Dacă doriți să adăugați și alt pigment, încercați auriu sau nuanțe metalice.

Încadrați dispozitivul

Această soluție este tradițională. Puneți televizorul într-un cadru simplu și interesant. Aceasta este o opțiune foarte bună pentru dispozitivele suspendate pe perete.

Cum se decorează peretele cu televizorul în culori deschise

Folosiți vinil

Vinilul este la modă. Este economic și versatil și revigorează aspectul peretelui din spatele televizorului. Personalizați designul.

Adăugați eleganță cu lemn și metal

Lemnul și metalul modifică orice perete plictisitor. Elementele decorative realizate din aceste materiale se potrivesc cu toate stilurile, fără a le eclipsa aspectul.

Decorați peretele televizorului sau camuflați dispozitivul în interiorul unei piese de mobilier modern?

Există și altă idee utilă: folosirea mobilierului care să încadreze complet televizorul. Atâta timp cât mobila este de bun gust, rezultatul va fi unul plăcut.

Există și mobilier care ascunde televizorul: glisați ușile doar când folosiți dispozitivul. Este o idee bună dacă nu folosiți foarte des dispozitivul.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.