Cum se elimină mirosul urât din frigider cu vanilie?
 

Cum se elimină mirosul urât din frigider cu vanilie?

Extractul de vanilie poate fi aplicat după curățarea frigiderului pentru a neutraliza mirosurile neplăcute. Vă spunem în detaliu cum se utilizează!
Cum se elimină mirosul urât din frigider cu vanilie?

Ultima actualizare: 04 ianuarie, 2023

Frigiderul îndeplinește o funcție foarte importantă, care este aceea de a păstra alimentele pe care le consumăm în stare bună. Cu toate acestea, tocmai pentru că găzduiește diverse produse, capătă mirosuri neplăcute. Cum se elimină mirosul urât din frigider cu vanilie?

În primul rând, multe dintre mirosurile nedorite din acest aparat apar la depozitarea necorespunzătoare a alimentelor sau din cauza lipsei curățării regulate. Prin urmare, dincolo de a încerca un produs sau altul pentru a neutraliza aceste mirosuri, trebuie asigurată o bună igienă și trebuie utilizate recipiente închise etanș.

De ce apare mirosul urât în frigider?

După cum am menționat, frigiderul este un loc în care se păstrează alimentele. Dacă acest lucru nu este făcut corect, există un risc mare de contaminare încrucișată, deteriorare sau înmulțire a mucegaiului care emană acel miros neplăcut.

Trebuie avută o grijă deosebită cu carnea, peștele și legumele care nu au fost gătite, deoarece sunt alimente care se strică ușor și ale căror arome tind să pătrundă ușor atât în frigider, cât și în alte alimente.

Pentru a evita aceste accidente, ideal este să le depozitați în recipiente ermetice. În plus, acestea trebuie așezate corect pentru a nu cădea.

Frigider care miroase urât
Mirosul urât al frigiderului poate fi cauzat de înmulțirea mucegaiului sau bacteriilor în alimente.

Cum se elimină mirosul urât din frigider cu vanilie?

Extractul de vanilie are o aromă plăcută, care poate neutraliza cu ușurință mirosurile puternice. În plus, există dovezi ale potențialului său antimicrobian. Deși sunt necesare mai multe studii în acest sens, acest lucru sugerează că este util ca dezinfectant natural. Cum se elimină mirosul urât din frigider cu vanilie?

Aveți nevoie de:

 • 2 căni de apă (500 mililitri)
 • 1/2 cană de oțet alb (100 mililitri)
 • 20 de picături de extract natural de vanilie
 • 1 pulverizator

Instrucțiuni

 • Trebuie doar să amestecați toate ingredientele în recipientul pe care îl veți folosi pentru a stropi suprafețele pe care vreți să le curățați.
 • Apoi, luați o cârpă din microfibră sau o cârpă moale. Nu este recomandat să folosiți bureți abrazivi care ar putea deteriora suprafața frigiderului.
 • Deconectați frigiderul și goliți-l. Apropo, profitați de ocazie pentru a scăpa de acele alimente în stare proastă, expirate sau care au fost depozitate prea multe zile.
 • Apoi, aplicați soluția pe pereții frigiderului și frecați. Este important să ajungeți în fiecare colț pentru a vă asigura că vanilia se impregnează peste tot.
 • După ce ați îndepărtat tot produsul, puneți extract pur de vanilie pe o dischetă de bumbac și puneți-o în frigider.
 • Lăsați discheta câteva ore în frigider cu ușa închisă.
 • Puneți toate alimentele înapoi și conectați aparatul la priză.

De ce vanilia pentru curățarea frigiderului?

Există două ingrediente cheie pentru curățarea frigiderului: oțet și vanilie. În cazul oțetului, pe lângă faptul că este un bun dezinfectant, este capabil să neutralizeze mirosurile. De asemenea, ajută la îndepărtarea murdăriei și a grăsimilor de pe suprafețe.

Vanilia (Vanilla planifolia) —care provine din familia orhideelor— are o aromă plăcută și puternică care reușește să inhibe mirosurile neplăcute. Folosiți doar câteva picături pentru a vă bucura de un parfum care este descris ca fiind dulce, balsamic și floral.

Cum se elimină mirosul urât din frigider

Un frigider curat nu are mirosuri

Frigiderul trebuie menținut curat pentru ca efectul vaniliei să dureze. Folosirea acestui parfum nu înlocuiește curățarea regulată a aparatului. De fapt, dacă este folosit pe suprafețe murdare, poate avea efectul opus.

Prin urmare, este recomandat să spălați temeinic părțile mobile ale frigiderului și să îndepărtați orice murdărie sau scurgere. După uscare, amestecul de vanilie și oțet va fi cel mai bun complement.

Cum se elimină mirosul urât din frigider: o tehnică care nu dă greș

Aroma dulce și florală a vaniliei este o opțiune interesantă pentru a neutraliza aromele neplăcute din bucătărie, inclusiv pe cele emanate de frigider. Acest ingredient este ușor de cumpărat. Este ieftin și sigur de manevrat. Încercați-l!


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


 • Brown LG, Hoover ER, Faw BV, Hedeen NK, Nicholas D, Wong MR, Shepherd C, Gallagher DL, Kause JR. Food Safety Practices Linked with Proper Refrigerator Temperatures in Retail Delis. Foodborne Pathog Dis. 2018 May;15(5):300-307. doi: 10.1089/fpd.2017.2358. Epub 2018 Mar 2. PMID: 29498545; PMCID: PMC6016726.
 • Arya SS, Rookes JE, Cahill DM, Lenka SK. Vanillin: a review on the therapeutic prospects of a popular flavouring molecule. ADV TRADIT MED (ADTM). 2021;21(3):1–17. doi: 10.1007/s13596-020-00531-w. Epub 2021 Jan 7. PMCID: PMC7790484.
 • Bello-Bello, J. J., García-García, G. G., & Iglesias-Andreu, L. (2015). Conservación de vainilla (Vanilla planifolia Jacks.) bajo condiciones de lento crecimiento in vitro. Revista fitotecnia mexicana38(2), 165-171.
 • Law, I., & Ledo, A. M. (2016). Perfect Clean.
 • del Estado, C. G. (2010). Ficha resumen. Manual de higiene en la vivienda.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.