Cum se spală mănușile de grădinărit?
 

Cum se spală mănușile de grădinărit?

Mănușile de grădinărit rămân murdare după fiecare utilizare? Nu vă faceți griji, pentru că vă vom învăța cum să le spălați ușor!
Cum se spală mănușile de grădinărit?

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Când vine vorba de grădinărit și de păstrarea în perfectă stare a teraselor și a plantelor de interior, trebuie să vă murdăriți! Cu toate acestea, murdăritul face parte din munca distractivă și relaxantă. Folosirea instrumentelor potrivite este esențială, cum ar fi mănușile de protecție. Din acest motiv, vă explicăm cum se spală mănușile de grădinărit!

Dacă ne dorim plantele frumoase, verzi, pline de flori și fără buruieni, este necesar să îngrijim grădina. Săparea solului, efectuarea tunderilor, udarea plantelor și fertilizarea corectă a acestora sunt doar câteva dintre sarcinile de întreținere.

Pentru a face toate aceste activități, este necesar să avem mănuși care să ne protejeze mâinile nu doar de murdăria de pe sol, ci și de substanțe chimice, îngrășăminte, spini sau așchii de lemn.

Tipuri de mănuși de grădinărit

Pe piață, găsim trei tipuri de mănuși de grădinărit:

  • Bumbac
  • Piele
  • Cauciuc

Fiecare are caracteristici proprii. Cereți recomandări în magazinele agricole cu privire la cea mai bună variantă în funcție de activitatea desfășurată. Țineți cont și de caracteristicile pe care le vom evidenția mai jos.

Mănușile din bumbac sunt cele mai moi și mai respirabile. De asemenea, sunt utile pentru manipularea uneltelor mici și pentru îndeplinirea sarcinilor ușoare.

Cele din piele sunt făcute pentru sarcini mai dificile, cum ar fi manipularea uneltelor grele. În plus, ele protejează contra îngrășămintelor și substanțelor chimice. Permit manipularea plantelor cu spini sau textură grosieră.

Mănușile de cauciuc sunt utile pentru udarea și îndepărtarea solului umed, deoarece nu permit pătrunderea apei în interior. În plus, ele servesc și pentru manipularea îngrășămintelor lichide.

Întrebarea pe care ne-o punem frecvent este dacă putem spăla mănușile de grădinărit. De asemenea, ne întrebăm cum să le facem să reziste mai mult.

Persoană care folosește pesticide
Îngrășămintele chimice pot irita pielea, așa că mănușile vor fi de mare ajutor.

Cum se spală mănușile de grădinărit din bumbac?

Pentru a spăla mănușile din bumbac, scuturați-le imediat ce ați terminat treaba. Este necesar să le scuturați bine și să îndepărtați excesul de pământ. Ulterior, într-un recipient, puneți apă rece și detergent lichid. Frecați ușor. Apoi, este necesar să aruncați apa murdară și să puneți alta pentru a repeta procesul.

Adăugați puțin oțet alb. Dacă sunt foarte pătate, puteți adăuga un praf de bicarbonat de sodiu. După ce le-ați frecat și clătit cu apă din abundență, lăsați-le la scurs fără a le stoarce, pentru a nu-și pierde elasticitatea. Uscați-le la soare.

Dacă preferați să le puneți în mașina de spălat, asigurați-vă că îndepărtați mai întâi murdăria.

Cum se spală mănușile de grădinărit din piele?

Îngrijirea, curățarea și întreținerea acestor mănuși este o sarcină simplă. Trebuie să folosim produsele indicate pentru această sarcină și să evităm să le deteriorăm sau să devină rigide. P entru a spăla mănușile de grădinărit din piele va trebui să cumpărăm același produs pe care îl găsim pe piață pentru încălțămintea din acest material.

Primul lucru este să luați o cârpă sau o spumă pentru a îndepărta murdăria de pe mănușile de piele. Este necesar să le scuturați puternic pentru a îndepărta pământul. Frecați-le foarte ușor cu o spumă specială sau o perie cu peri foarte moi.

Apoi, este necesar să aplicați săpunul, crema sau uleiul achiziționat. Aceste produse mențin mănușile moi și strălucitoare.

Puneți puțină pudră antibacteriană pentru picioare în interiorul mănușilor. Va ajuta la prevenirea transpirației excesive și mirosurilor neplăcute.

Cum se spală mănușile de grădinărit din cauciuc?

Mănușile de cauciuc sunt cel mai des folosite. Sunt ieftine și confortabile pentru sarcini rapide în grădină. Sunt ușor de curățat deoarece este suficient să le clătiți cu apă.

Puneți puțin săpun și frecați-le bine. Uscați-le la soare. Dacă doriți, puteți aplica oțet pentru a îndepărta impuritățile și a preveni apariția ciupercilor. Puteți adăuga, de asemenea, puțină pudră pentru picioare.

Vă recomandăm să verificați în mod frecvent mănușile de cauciuc, deoarece pot fi perforate cu ușurință în grădinărit. Este mai bine să preveniți pătrunderea oricărui reziduu de lichid sau îngrășământ.

Persoană care muncește în grădină
Mănușile de cauciuc pot fi perforate cu ușurință, așa că verificați-le întotdeauna înainte de spălare.

Importanța curățării mănușilor de grădinărit

Recomandările pe care tocmai le-ați citit despre cum să spălați mănușile de grădinărit vă vor fi de mare ajutor. Este important să știți că acest proces nu vizează doar curățarea și estetica.

De fapt, este necesar pentru îngrijirea grădinii. Una dintre recomandările cheie pentru a preveni apariția buruienilor este spălarea cu atenție a instrumentelor, pentru a preveni răspândirea semințelor, conform celor indicate de Institutul de Cercetări Agricole din Valencia.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.