Curăță-ți arterele cu 3 ingrediente uimitoare - Doza de Sănătate
 

Curăță-ți arterele cu 3 ingrediente uimitoare

O dietă necorespunzătoare, sedentarismul și stresul pot afecta în mod negativ sănătatea arterelor. Află cum să îți scazi nivelul colesterolului și al trigliceridelor cu aceste 3 ingrediente uimitoare. 
Curăță-ți arterele cu 3 ingrediente uimitoare

Ultima actualizare: 15 aprilie, 2017

Pentru a-ți curăța arterele, este necesar să reduci nivelul colesterolului și al trigliceridelor. Pe măsură ce înaintăm în vârstă, aceste lipide se acumulează în cantități mari și ne pun sănătatea în pericol.

O dietă necorespunzătoare și un stil de viață nesănătos duc, în cele din urmă, la dezvoltarea hipercolesterolemiei. 

Problema este faptul că trigliceridele și colesterolul ajunse la un nivel foarte ridicat nu prezintă simptome. Numai o analiză a sângelui poate dezvălui dacă trigliceridele au depășit valoarea recomandată de 150 mg/dL, iar colesterolul pe cea de 200 mg/dL.

Dacă este nevoie, doctorul este cel în măsură să îți prescrie un tratament. Totuși, primul pas în direcția cea bună constă în a-ți schimba sau a-ți îmbunătăți dieta

Pentru a reduce nivelul colesterolului și al trigliceridelor, îți recomandăm să incluzi în alimentație un remediu foarte simplu și eficient. Mai jos, îți prezentăm toate ingredientele din compoziția sa.

1. Ghimbirul: eficient în reducerea colesterolului

Multe studii au arătat cât de utilă este rădăcina de ghimbir în reducerea nivelului de colesterol din artere. Acest efect se datorează conținutului său ridicat de antioxidanți.

Iată alte beneficii oferite de această plantă:

 • Ghimbirul conține antioxidanți precum BHA și BHT. Ambii sunt foarte eficienți în tratarea peroxidării lipidice care se formează la nivelul arterelor.
 • Totodată, ghimbirul previne deteriorarea celulelor, una dintre cauzele măririi colesterolului și a trigliceridelor.
 • Această rădăcină previne acumularea de plăci ateromatoase pe pereții arterelor, stimulând și circulația sanguină în întregul sistem coronarian.

2. Usturoiul: principalul inamic natural al colesterolului și al trigliceridelor mărite

Usturoiul și ghimbirul curăță arterele

Usturoiul este unul dintre cele mai utilizate suplimente naturale pentru reducerea colesterolului și a trigliceridelor.

Totuși, este important de reținut că usturoiul are un efect cumulativ. Cu alte cuvinte, nu începe să reducă în mod eficient nivelul colesterolului și al trigliceridelor decât după cel puțin 3 săptămâni de administrare.

Cel mai important component al usturoiului este alicina. Pe lângă faptul că îi oferă gustul și mirosul specifice, această substanță reduce colesterolul acumulat pe pereții arterelor.

În plus, usturoiul are beneficii incredibile asupra sănătății sistemului cardiovascular.  Această legumă are proprietăți antibacteriene, diuretice, detoxifiante și antiseptice.

3. Lămâia: un remediu natural care nu dă greș

Lămâia curăță arterele

Mărirea aportului de vitamina C este o modalitate excelentă de a preveni și de a trata colesterolul rău (LDL) și trigliceridele măriteCe modalitate mai bună de a consuma această vitamină decât ca parte a unui remediu natural excelent cu ghimbir, usturoi și lămâie?

Iată care sunt beneficiile incredibile ale lămâii:

 • Zeama de lămâie nu conține numai vitamina C, ci și o cantitate considerabilă de fibre care curăță placa de pe pereții arterelor.
 • Fibrele solubile din lămâie absorb apa din tractul digestiv, formând o masă densă. Bila care conține colesterol poate fi „prinsă” în această masă, fiind eliminată din organism.
 • Totodată, coaja de lămâie conține flavonoide, substanțe care, la rândul lor, sunt foarte eficiente în reducerea nivelului de colesterol.

Să vedem acum cum putem combina aceste trei ingrediente puternice într-un singur remediu extraordinar.

Remediu natural care curăță arterele

Prepară un remediu natural care curăță arterele

Ingrediente

 • 1 cană de zeamă de lămâie (250 ml)
 • 1 cățel de usturoi
 • 1 linguriță de ghimbir proaspăt (2 g)
 • 1 linguriță de miere de albine (7,5 g)

Mod de preparare

 • Este important să folosești usturoi, ghimbir și lămâi ecologice. În acest fel, te asiguri că ai parte de o cantitate maximă de vitamine și minerale.
 • În primul rând, stoarce zeama de lămâie.
 • Adaugă apoi în blender cățelul de usturoi, ghimbirul proaspăt și lingurița de miere, alături de zeama de lămâie.
 • Procesează până se amestecă bine toate ingredientele.

Încearcă să bei acest remediu încărcat cu vitamine și antioxidanți dimineața, înainte de masă. Urmează tratamentul timp de 15 zile, fă o pauză de o săptămână, apoi repetă. 

Observă-i efectele uimitoare și include-l în dietă pe termen lung. Arterele tale îți vor fi recunoscătoare!


Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.